Test na osobowość
Napisano 02 sierpnia 2010 - 17:06
Napisano 04 sierpnia 2010 - 16:52
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 04 sierpnia 2010 - 17:13
Trójka z tym skrzydłem, może mniej zwracać na to jaki wizerunek prezentuje innym, lub ten wizerunek może być bardziej subtelny. Bardziej zwraca uwagę na to jak sama widzi ten wizerunek. Skrzydło cztery daje trójce nieco introwertyzmu, nie co głębszy wgląd na to kim się jest, a nie kogo się innym pokazuje. Może oceniać się bardziej na poziomie własnych dokonań artystycznych i socjalnych, a nie tylko niepopartym niczym wizerunkiem. Skłonność rywalizacji z innym, jest przesłaniana przez rywalizację ze sobą. Trójka chce być lepsza dla własnej satysfakcji. Zdrowe skrzydło daje motywację do pracy nad samym sobą. Nadal lubi wyzwania i rywalizacje ale praca dla innych staje się znacznie ważniejsza.
Gdy trójka z tym skrzydłem jest w stresie, zadręcza się z powodu niepowodzeń lub niekorzystnego wizerunku. Staje się też zarozumiała, zaczyna innych oskarżać o bycie "prostego stanu" skoro nie doceniają tego co trójka robi. Bez sensu zaczyna konkurować z innymi aby udowodnić swoją wyższość. Może też zachowywać się snobistycznie, naśladując sposób życia innych pragnąc zaimponować grupie osób, która jej imponuje. Prywatnie, może popadać w dramatyzowanie i zwątpienie. Niestabilne emocje i częste zmiany nastrojów.
Słynne trójki ze skrzydłem cztery: David Bowie, Nora Ephron, Sylvester Stallone, Sting, Meryl Streep, Andy Warhol, Richard Gere, Barbra Streisand.
muszę przyznać, że częściowo się zgadza.
Napisano 04 sierpnia 2010 - 19:16
u mnie też.u mnie część teorii w nim zawartych się sprawdza
Chyba pierwszy raz gdy robie taki test.
U mnie przeważa Indywidualista
Napisano 04 sierpnia 2010 - 19:44
Zdrowa siódemka ze skrzydłem sześć jest odpowiedzialna, ufna, sympatyczna, zabawna. Jest generalnie bardziej ukierunkowana na bliskie związki, a także chce być akceptowana przez innych. Może być ustabilizowana, bardziej chętna do utrzymywania związku. Skrzydło sześć wnosi lepsze wyczucie długoplanowych działań. Zazwyczaj bardzo zabawna i lubiąca się dobrze pośmiać - zadziwiająco duża liczba komików posiada typ 7w6. Bardziej otwarcie wrażliwa, miła i czuła. Niektóre siódemki z tym skrzydłem, mają problem z okazywaniem złości nawet, gdy jest ona usprawiedliwiona. Może unikać lub chytrze obchodzić wszelkie autorytety, ale wciąż jest ich świadoma, tak jak ma to miejsce u szóstki.
Gdy 7w6 jest w stresie, może objawiać zachowanie bardziej zbliżone do szóstki. Okazuje wrażliwość na różne rzeczy i poczucie własnej niepewności. Jej uczucia mogą być czasami łątwo zranione. Wrażliwa, zwłaszcza na konfrontacje z innymi. Rozwija w sobie uzależnienie i przywiązanie do innych. Boi się osamotnienia, jest podejrzliwa i płochliwa. Może bardzo łatwo odczuwać winę z jakiegoś powodu. Może zachowywać się nieodpowiedzialnie. Zachowuje się płytko emocjonalnie, łatwo się zakochuje i odkochuje. Czasami bez oporów porzuca i zdradza innych, jak najdalej od nich uciekając. Może być lekkomyślna, niestała, niszcząca samą siebie.
Gdy siódemka ma antyfobiczne skrzydło 6, jej idealizm może motywować szczerą potrzebę reform własnej osoby. Może pracować ciężko dla jakiejś sprawy. Jest przeciwna autorytetom, pasywna lub agresywna w zależności od sytuacji. Czasami nie lubi gdy jej się mówi co ma robić. Łatwo ściąga na siebie kłopoty i często narzeka na swój status i sytuację.
Słynne siódemki ze skrzydłem sześć: Mel Brooks, Jim Carrey, Robin Williams, Elton John, Liza Minnelli, Eddie Murphy, Brad Pitt, Chevy Chase, Steven Spielberg.
Napisano 04 sierpnia 2010 - 20:27
Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..
Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas
Napisano 04 sierpnia 2010 - 21:04
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 05 sierpnia 2010 - 06:25
j teżenneagram widziałam już dawno
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."
Napisano 05 sierpnia 2010 - 07:54
odnośnie mnie równieżodnośnie mnie to prawda
nie wiem jakim sposobem ale opis trafił w samo sedno - w 90% opisał idealnie mnie .. nawet te cechy, które sama starałam się ukryć albo zwalczyć
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? Cause I like you!
Napisano 05 sierpnia 2010 - 10:46
Gdy jest zdrowa, siódemka ze skrzydłem 8 jest często chojna, towarzyska i wylewna. Ma skłonność do bycia wyjątkowo lojalną wobec przyjaciół, zwłaszcza do tych z podtypem socjalnym. Zagorzale broni tych, na których jej zależy. Może wydawać się głośna i niesforna, choć niektóre 7w8 są bardziej grzeczne i dowcipne. Lubi różne uroczystości, opowieści, kawały, jedzenie, podróże. Generalnie ma silne poczucie własnej wartości i zawsze stara się osiągnąć to czego chce. Ma talent do robienia czegoś z niczegoś. Zazwyczaj dzieli się z innymi tym co ma, chce by wszyscy doceniali jej poczucie obowiązku i szeroki zakres zainteresowań.
Gdy 7w8 jest w stresie, może stać się wymagająca, okazywać samolubną niecierpliwość i narcyzm. Gdy chce coś, to chce tego natychmiast. Agresywna, chce szybko zrobyć pieniądze, materialną pozycję i status. Może domagać się od innych, aby inni mówili jej to sama chce usłyszeć. Często jest perfekcjonistą. Moralizuje innych choć sama jest nieodpowiedzialna. Posiada amnezję na obietnice dawane z potrzeby chwili. Ma szczególną trudność z wiernością małżeńska.
zgadzam się.. !
Napisano 06 sierpnia 2010 - 12:17
Siódemka ze skrzydłem sześć: 7w6 - "Komik"
W 90% zgadza sie z tym
Fajny teścik.
Napisano 10 sierpnia 2010 - 20:20
kilka pytan a tutaj w rozwiazaniu sama prawda , moze minimalnie sie cos nie zgadzało
jestem 9w 1.
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 28 stycznia 2014 - 13:00
Dzisiaj wyszło mi 1w2. Za jakiś czas zrobię test znowu i zobaczę czy coś się zmieniło. Szkoda, że jak powstał temat nie wpisałam wyniku
Sam opis 1 do mnie pasuje, natomiast 1w2 nie
Użytkownik Tilia edytował ten post 28 stycznia 2014 - 13:01
Napisano 28 stycznia 2014 - 13:11
Mi wyszło 6w7. Niby większość się zgadza, tylko co znaczy zdanie "Mają niezwykle wrażliwe zapalniki wybuchów paranoi."?
Może kiedyś - już od dłuższego czasu jestem spokojniejsza, niż dawniej ![]()
Napisano 28 stycznia 2014 - 13:59
mi wyszło 8w7 "Dysydent". Zgadzam się z opisem, może nie w 100 %, ale ogólnie jest trafny.
Napisano 28 stycznia 2014 - 20:16
4w5 "Włóczęga", część się zgadza, ale niektóre rzeczy w ogóle do mnie nie pasują, jak np: "jest trudna do "rozszyfrowania". ", podobno można ze mnie czytać jak z książki ![]()
jak będę pamiętać to kiedyś wrócę do tego testu ![]()
Użytkownik Madź edytował ten post 28 stycznia 2014 - 20:17
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”
Napisano 28 stycznia 2014 - 20:30
8w7 . Rozbawiło mnie zdanie: "Wiele ósemek ze skrzydłem siedem, ma problem z alkoholem lub narkotykami oraz pociąg do każdego innego rodzaju uzależnienia" ![]()
Keep calm and become a doctor
// Mission completed
Napisano 28 stycznia 2014 - 20:48
Ja spojrzałam na opisy i od razu wiedziałam co wyjdzie Misiakowi
przychodzi, zrobił test, mówi mi i okazało się, że wynik zgodny z moim typem ![]()
Napisano 15 lutego 2014 - 21:47
4w5 i sporo sie zgadza, chyba sie czlowiek zmienia skoro wyszło cos innego
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 17 lutego 2014 - 08:14
Dzisiaj wyszło mi 1w2
Mi wyszło to samo. Po części się zgadza, ale nie do końca ![]()
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!