lakiery do paznokci
Napisano 23 lipca 2010 - 11:24
Używałam kiedyś inglota ale z czasem cena zrobiła się nieporównywalna do jakości, bo ani dobre ani tanie. Ostatnio kupiłam takiego granatowego astora i nim się świetnie maluje, nawet dosyć trzyma tylko że buteleczka kosztuje 16zł. ech... jakieś propozycje??
Napisano 14 października 2010 - 17:56
Ostatnio pierwszy raz kupiłam sobie zielony, żółty i błękitny lakier
Napisano 14 października 2010 - 18:23
Dokładnie.Nie widzę właściwie żadnej różnicy między tanimi a droższymi, bo i jedne i drugie zwykle po dwóch dniach nie wyglądają już za fajnie.
Mi zazwyczaj i tak na końcówkach odpryskuje. Czy zapłacę za niego 1 zł, czy 25
mmmm. Uwielbiam takie kolorkiOstatnio pierwszy raz kupiłam sobie zielony, żółty i błękitny lakier
A ostatnio to najbardziej: niebieski, mocny róż no i bordowy
Napisano 14 października 2010 - 20:41
Toś mnie pocieszyłaMi zazwyczaj i tak na końcówkach odpryskuje.
Ja mam wręcz przeciwne zdanie - szybko gęstnieją do tego stopnia, że nie dam rady maźnąć palucha nimiGolden Rose
Ostatnio z kolei trafiłam na promocję sensique czy jakoś tak w naturze i bardzo sobie chwalę. Począwszy od tego, że moja ukochana ostatnimi czasu czerwień jest w kilku odcieniach, na prawdę długo mi się na paznokciach trzymają bez odprysków.
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 14 października 2010 - 20:46
Mam bardzo dużo lakierów z Golden Rose - koszt ok. 5zł
Również używam tych lakierów, ale tańszych bo kupuje je za 4 zł. Trzymają u mnie normalnie, czyli coś około 4 dni, a później muszę od nowa malować.
Nie wiem czy wina firmy lakieru czy czegoś innego, ale strasznie długo mi schnie lakier i przez co się denerwuje bo często muszę poprawiać.
Napisano 15 października 2010 - 05:11
ja też, wszelkie takie intensywneUwielbiam takie kolorki
właściwie to ja tam często robię. W fdrogeriach Natura są takie małe lakiery za 2 zł, we wszystkich kolorach tęczy, to często je kupuję, bo nie wyrzucam potem połowy, która gęstnieje i się do niczego nie nadaje, albo właśnie gdzieś na placu kupię czy co. Wszystko zależy od tego jaki lakier ma kolor, bo uwielbiam matowe, i jak widze jakiś do do górnej granicy 5 zł jestem w stanie na niego wydaćWczoraj z koleżanką nakupowałyśmy sobie mnóstwo lakierów za złotówkę z jakiejś zupełnie nieznanej firmy
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."
Napisano 15 października 2010 - 07:23
Napisano 15 października 2010 - 08:49
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt
Napisano 15 października 2010 - 15:12
Kocham czerwień na paznokciachOstatnio gustuję w czerwieni, prawie cały czas mam na łapkach na czerwono pomalowane paznokietki
Dzisiaj znów odwiedziłyśmy nasze stoisko i zakupiłam sobie taki intensywny róż, fiolet i pomarańcz. Będzie malowanko
Napisano 15 października 2010 - 15:19
W ostateczności fiolet i róż.
Nie znosze zaś żółci, zieleni, popielatego, czarnego, zielonego.ble .
Napisano 15 października 2010 - 15:54
Są REWELACYJNE.
Długo się trzymają, nie zasychają szybko, ładnie się je rozpowadza na paznokciu, szybko schną.
Dla mnie odealne.
Lubię też z ADOS ale rzadziej jakoś je kupuje
A z tym odpryskiwaniem to ja powiem tak.
Nie odpryskują mi w ogóle, ale za to na końcówkach się ściera
Najczęściej używam różu czerwieni czerni bezbarwnego (odżywki)
Napisano 15 października 2010 - 16:15
sensique czy jakoś tak w naturze
ja tez je kupuje
poza promocja kosztuja 2,99 wiec cena nie jest zbyt wygorowana
czy jestem z nich zadowolona?
raczej tak.... pomalowalam pazurki wczoraj rano i jeszcze sa w dobrym stanie
do stop wybieram mocniejsze kolory - czerwony moj ulubiony
do rak tylko delikatne, pastelowe kolorki - glownie roz, paznokcie mam krzywe, nierowne i zbyt mocne ich wyeksponowanie napewno nie dodaloby mi uroku
Napisano 15 października 2010 - 20:17
gdzie można dostać lakiery tej firmy?Art De Lautrec
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? Cause I like you!
Napisano 15 października 2010 - 20:56
A próbowałaś do nich dolać odrobinę zmywacza i wymieszać (czyt. potrzepać nim do uzyskania jednolitej konsystencjiszybko gęstnieją
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo
Napisano 15 października 2010 - 21:06
Napisano 15 października 2010 - 21:23
a wiesz, że to niszczy płytkę paznokcia? A nawet jeżeli to stereotyp (przecie nie jestem lakierowym specjalistąA próbowałaś do nich dolać odrobinę zmywacza i wymieszać
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 15 października 2010 - 21:38
Niszczy i to bardzo. Jakbyś cały czas miała zmywacz na paznokciach.tigraa84 napisał/a:
A próbowałaś do nich dolać odrobinę zmywacza i wymieszać
a wiesz, że to niszczy płytkę paznokcia?
Ja paznokcie mam umalowane właściwie non stop.
Kupuję zwykle takie za 6-7 zł.Tych najtańszych jednak nie
Lubię z Manhattana choć obecnie nie mam żadnego, są trochę droższe, ale nie powiem, żeby jakoś rewelacyjnie trwałe były.
Teraz mam głównie Miss Sporty jakoś nie jestem bardzo zadowolona, bo szybko gęstnieją. No i Sensique bo mają fajne kolory. W wakacje kupiłam czerwony, zielony (ten od zdjęcia zaręczynowego
Poza tym ja jak kupuję "słabsze" lakiery to stosuję utwardzacz itp. teraz mam ten
już go wstawiałam w polecanych.Kiedyś rzuciłam się na Inglot za 20zł, bo tylko oni mieli kolor jakiego szukałam, ale szybko mi się nudzą kolorki, więc go nie używałam za dużo.
Napisano 16 października 2010 - 06:14
to po pierwsze, po drugie lakier i tak jest potem do wyrzucenia, bo sie psuje, rozwarstwia i tak dalejNiszczy i to bardzo.
ja tez, za jakieś całe 3 czy 4 złwolę iść i kupić nowy
lubię, ale generalnie nie trafiłam na te kolorowe, tylko standardowe, takie czerwone, różowe etcSensique
ja w sumie też.. bez lakieru jakoś tak się nago czujeJa paznokcie mam umalowane właściwie non stop.
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."