Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

lakiery do paznokci

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
490 odpowiedzi w tym temacie

#1 to_tylko_ja

to_tylko_ja
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 23 lipca 2010 - 11:24

Jedne odpadają po pierwszym kontakcie z wodą, innymi ciężko pomalować, bo się robią smugi, a inne rozlewają się. Każdy lakier inny. Szukam rady jakie lakiery są lepsze.

Używałam kiedyś inglota ale z czasem cena zrobiła się nieporównywalna do jakości, bo ani dobre ani tanie. Ostatnio kupiłam takiego granatowego astora i nim się świetnie maluje, nawet dosyć trzyma tylko że buteleczka kosztuje 16zł. ech... jakieś propozycje??

#2 daisy

daisy
  • Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 14 października 2010 - 17:42

Mam bardzo dużo lakierów z Golden Rose - koszt ok. 5zł. Są naprawdę bardzo wydajne i występują w wielu kolorach, no i cena bardzo przystępna :). Robię nimi np. frencha :).
Dołączona grafika

#3 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 14 października 2010 - 17:56

Wczoraj z koleżanką nakupowałyśmy sobie mnóstwo lakierów za złotówkę z jakiejś zupełnie nieznanej firmy. Pomalowałam sobie paznokcie wczoraj po południu, dzisiaj są jeszcze w idealnym stanie :) Nie widzę właściwie żadnej różnicy między tanimi a droższymi, bo i jedne i drugie zwykle po dwóch dniach nie wyglądają już za fajnie. Przyzwyczaiłam się.
Ostatnio pierwszy raz kupiłam sobie zielony, żółty i błękitny lakier :mrgreen:

#4 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 14 października 2010 - 18:23

Nie widzę właściwie żadnej różnicy między tanimi a droższymi, bo i jedne i drugie zwykle po dwóch dniach nie wyglądają już za fajnie.

Dokładnie.
Mi zazwyczaj i tak na końcówkach odpryskuje. Czy zapłacę za niego 1 zł, czy 25 :P

Ostatnio pierwszy raz kupiłam sobie zielony, żółty i błękitny lakier :mrgreen:

mmmm. Uwielbiam takie kolorki :lol:

A ostatnio to najbardziej: niebieski, mocny róż no i bordowy ;-)
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#5 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 14 października 2010 - 20:41

Mi zazwyczaj i tak na końcówkach odpryskuje.

Toś mnie pocieszyła :mrgreen: Myślałam, że tylko ja tak mam <lol></span>

Golden Rose

Ja mam wręcz przeciwne zdanie - szybko gęstnieją do tego stopnia, że nie dam rady maźnąć palucha nimi :/ Za to mają bardzo duży wybór kolorów i spokojnie można znaleźć coś małego za 2,3 zł na miesiąc czy dwa ;-)

Ostatnio z kolei trafiłam na promocję sensique czy jakoś tak w naturze i bardzo sobie chwalę. Począwszy od tego, że moja ukochana ostatnimi czasu czerwień jest w kilku odcieniach, na prawdę długo mi się na paznokciach trzymają bez odprysków. :mrgreen:

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#6 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 14 października 2010 - 20:46

Mam bardzo dużo lakierów z Golden Rose - koszt ok. 5zł

Również używam tych lakierów, ale tańszych bo kupuje je za 4 zł. Trzymają u mnie normalnie, czyli coś około 4 dni, a później muszę od nowa malować.
Nie wiem czy wina firmy lakieru czy czegoś innego, ale strasznie długo mi schnie lakier i przez co się denerwuje bo często muszę poprawiać.

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#7 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 15 października 2010 - 05:11

Uwielbiam takie kolorki

ja też, wszelkie takie intensywne ;-)

Wczoraj z koleżanką nakupowałyśmy sobie mnóstwo lakierów za złotówkę z jakiejś zupełnie nieznanej firmy

właściwie to ja tam często robię. W fdrogeriach Natura są takie małe lakiery za 2 zł, we wszystkich kolorach tęczy, to często je kupuję, bo nie wyrzucam potem połowy, która gęstnieje i się do niczego nie nadaje, albo właśnie gdzieś na placu kupię czy co. Wszystko zależy od tego jaki lakier ma kolor, bo uwielbiam matowe, i jak widze jakiś do do górnej granicy 5 zł jestem w stanie na niego wydać :lol:
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#8 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 15 października 2010 - 07:23

U mnie to bez różnicy,czy drogi,czy tańszy lakier.Z moich obserwacji wynika,że tak ,czy siak,lakier z moich pazurków odpryskuje po 3 dniach. :-D

#9 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 15 października 2010 - 08:49

Ja kupuję na bazarze za 2zł, i powiem Wam- też nie widzę żadnej różnicy między tymi droższymi :-D Ostatnio gustuję w czerwieni, prawie cały czas mam na łapkach na czerwono pomalowane paznokietki :-D
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#10 666ilonka777

666ilonka777
  • Użytkownik
  • 4 470 postów

Napisano 15 października 2010 - 10:53

ja tez kupuje lakiery gora do 5zl i jetsem zadowolona, a ze zawsze mam jakis lakier na paznokciach mam juz cala game kolorow, jednak ostatnio maluje albo na rozowo albo na czerwono
Dołączona grafika

"Dziecko nie odchodzi, zmienia tylko datę swojego przyjścia na świat..." :cry:

#11 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 15 października 2010 - 15:12

Ostatnio gustuję w czerwieni, prawie cały czas mam na łapkach na czerwono pomalowane paznokietki :-D

Kocham czerwień na paznokciach :-D Wypróbowałam już chyba wszelkie odcienie, jakie są dostępne w sklepach.
Dzisiaj znów odwiedziłyśmy nasze stoisko i zakupiłam sobie taki intensywny róż, fiolet i pomarańcz. Będzie malowanko :mrgreen:

#12 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 15 października 2010 - 15:19

Ja kocham( poza bezbarwnym) przede wszystkim czerwień. Lub kolory zbliżone tj. burgund, bordo, wisnia, koral.
W ostateczności fiolet i róż.

Nie znosze zaś żółci, zieleni, popielatego, czarnego, zielonego.ble .
<bezradny></span>
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#13 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 15 października 2010 - 15:54

Ja używam lakierów s formy Art De Lautrec
Są REWELACYJNE.
Długo się trzymają, nie zasychają szybko, ładnie się je rozpowadza na paznokciu, szybko schną.
Dla mnie odealne.
Lubię też z ADOS ale rzadziej jakoś je kupuje :-P

A z tym odpryskiwaniem to ja powiem tak.
Nie odpryskują mi w ogóle, ale za to na końcówkach się ściera :evil:

Najczęściej używam różu czerwieni czerni bezbarwnego (odżywki) :lol:

#14 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 15 października 2010 - 16:15

sensique czy jakoś tak w naturze

ja tez je kupuje ;-)
poza promocja kosztuja 2,99 wiec cena nie jest zbyt wygorowana ;-)
czy jestem z nich zadowolona?
raczej tak.... pomalowalam pazurki wczoraj rano i jeszcze sa w dobrym stanie ;-) wytrzymuja tak do 3 dni (pod warunkiem, ze nie mam stycznosci z wszelkimi detergentami <jezorek11></span> ale to chyba normalne )

do stop wybieram mocniejsze kolory - czerwony moj ulubiony :-)
do rak tylko delikatne, pastelowe kolorki - glownie roz, paznokcie mam krzywe, nierowne i zbyt mocne ich wyeksponowanie napewno nie dodaloby mi uroku :-P

#15 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 15 października 2010 - 20:17

Art De Lautrec

gdzie można dostać lakiery tej firmy? <hmm></span> bo pierwszy raz słyszę nazwę firmy

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#16 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 15 października 2010 - 20:56

szybko gęstnieją

A próbowałaś do nich dolać odrobinę zmywacza i wymieszać (czyt. potrzepać nim do uzyskania jednolitej konsystencji :-P ). U mnie ta sztuczka się sprawdzała rewelacyjnie i lakier był niemal jak nowy. Tylko trzeba uważać żeby nie przesadzić ze zmywaczem, bo wtedy zrobi się za rzadki ;-)
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#17 truskaweczka

truskaweczka
  • Użytkownik
  • 1 088 postów

Napisano 15 października 2010 - 21:06

ja używam lakierów najszczęściej firmy miss sporty- są tanie i mają piękne różne kolorki :-D
szczęście ma smak truskawek :D :D

#18 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 15 października 2010 - 21:23

A próbowałaś do nich dolać odrobinę zmywacza i wymieszać

a wiesz, że to niszczy płytkę paznokcia? A nawet jeżeli to stereotyp (przecie nie jestem lakierowym specjalistą :lol: ), to przy cenach moich lakierów - wolę iść i kupić nowy, a z droższymi wolę nie ryzykować :mrgreen:

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#19 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 15 października 2010 - 21:38

tigraa84 napisał/a:
A próbowałaś do nich dolać odrobinę zmywacza i wymieszać
a wiesz, że to niszczy płytkę paznokcia?

Niszczy i to bardzo. Jakbyś cały czas miała zmywacz na paznokciach.

Ja paznokcie mam umalowane właściwie non stop.
Kupuję zwykle takie za 6-7 zł.Tych najtańszych jednak nie :lol:
Lubię z Manhattana choć obecnie nie mam żadnego, są trochę droższe, ale nie powiem, żeby jakoś rewelacyjnie trwałe były.

Teraz mam głównie Miss Sporty jakoś nie jestem bardzo zadowolona, bo szybko gęstnieją. No i Sensique bo mają fajne kolory. W wakacje kupiłam czerwony, zielony (ten od zdjęcia zaręczynowego :-P) i ten ciemny fiolet.

Dołączona grafika

Poza tym ja jak kupuję "słabsze" lakiery to stosuję utwardzacz itp. teraz mam ten
Dołączona grafika już go wstawiałam w polecanych.

Kiedyś rzuciłam się na Inglot za 20zł, bo tylko oni mieli kolor jakiego szukałam, ale szybko mi się nudzą kolorki, więc go nie używałam za dużo.

#20 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 16 października 2010 - 06:14

Niszczy i to bardzo.

to po pierwsze, po drugie lakier i tak jest potem do wyrzucenia, bo sie psuje, rozwarstwia i tak dalej :lol:

wolę iść i kupić nowy

ja tez, za jakieś całe 3 czy 4 zł <umieraam></span>

Sensique

lubię, ale generalnie nie trafiłam na te kolorowe, tylko standardowe, takie czerwone, różowe etc <bezradny></span>

Ja paznokcie mam umalowane właściwie non stop.

ja w sumie też.. bez lakieru jakoś tak się nago czuje <umieraam></span> nawet jak w Grecji byliśmy to pamiętam wszyscy śmiali się ze mnie, ale ja manicure to nawet w autokarze jadącym robiłam <umieraam></span>
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."