Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Metamorfoza Dzięki Reggae

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Marysiaa

Marysiaa
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 23 maja 2010 - 13:59

Od dłuższego czasu słucham reggae. Jeszcze niedawno oprócz tego słuchałam również innej muzyki. Teraz kompetnie się oddałam temu gatunkowi muzyki... Powód- u mnie w domu się nie przelewało. Jestem młoda, jestem dzieciakiem i nie wstydzę się o tym mówić. Od zawsze muzyka była w moim życiu odecna bo jej obecność była i jest wręcz konieczna. Jestem osobą którą od zawsze wyśmiewano, poniżano i wykorzystywano. Jestem naiwna, słaba psychicznie co dużo ludzi wykorzystało. Ostatnio spadłam chyba najniżej jak mogłam... Nakotyki, alkohol, papierosy, towarzysto. Przestałam się uczyć, źle traktowałam rodziców, bardzo mocno zroniłam osobę która zreszta cały czas mnie kocha. Ta muzyka powoli mnie wyciąga z tego dołka. Czuję to. Czuję przekazanie tej muzyki. Ciężko jest mi się podnieść ale powoli staram się reggae mi w tym pomaga. Teraz postanowiłam oprócz całowitego oddania się tej muzyce zmienić nieco styl bycia, ubierania się. Chcę również przez to dołączyć do grupy ludzi, którzy mówią o tym że trzeba wierzyć. Trzeba być silnym i nie wstydzić się płakać gdy czujemy się samotni i pytać o drogę. Żyć mimo jakiemuś sprzeciwieniu się innym.
Postaniowiłam zrobić sobie warkoczyki (zapraszam do innego mojego postu odnośnie tej fryzurki), bluzki normalne (lubię błyskotki, dekolby jakieś boxerki), szerokie spodnie. I tutaj ta metamorfoza. Zawsze nosiłam normalne. Teraz chcę zacząć nosić z obniżonym krokiem ale rurki no i do tego szpilki aby nie odejść od kobiecości. Reakcja ludzi pewnie nie będzie pozytywna. Wierzę jednak że są ludzie którzy mnie będą wspierać... No przynajmniej jedna moja kochana kumpelaCzy waszym zdaniem mimo sprzeciwu innych mogła bym sobie pozwolić no tego rodzaju zmiany? Co o tym sądzicie?
Dziekuje wszystkim którzy przeczytali ten post i tym którzy mi pomogą swoim zdaniem. Pozdrawiam

#2 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 23 maja 2010 - 14:33

To świetnie, że nie zamykasz się w sobie i, jak piszesz, starasz się podnosić. Kiedyś też słuchałam mnóstwo reggae i wiem, jak potrafi poprawić nastrój i wyciągnąć z dołka.
Zmiany w wyglądzie, o których pisałaś nie wydają mi się jakoś bardzo drastyczne, przynajmniej nie na tyle, żebyś mogła mieć jakieś nieprzyjemności ze strony innych. Z resztą, na takich ludzi nie ma co zwracać uwagi.
Tylko wiesz, najważniejsze to zachować umiar, bo zatracanie się w jakiejkolwiek grupie, subkulturze czy muzyce nie zawsze prowadzi do samych pozytywnych rzeczy...
Tak czy inaczej, powodzenia:)

#3 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 29 sierpnia 2013 - 14:30

Tylko wiesz, najważniejsze to zachować umiar, bo zatracanie się w jakiejkolwiek grupie, subkulturze czy muzyce nie zawsze prowadzi do samych pozytywnych rzeczy...

Owszem ;)

Ja też od jakiegoś czasu słucham polskiego reggae. Jest to niezwykle pozytywny gatunek muzyczny, poprawia humor i co najważniejsze ma jakieś przesłanie, co jest dla mnie ważne w muzyce. Nie lubię muzyki o niczym ;)

Nigdy nie zamierzałam zmienić swojego stylu na rastafariański, bo dobrze mi tak jak jest.

#4 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 30 sierpnia 2013 - 16:41

Ja też od jakiegoś czasu słucham polskiego reggae.

ja równiez ;-) jak już wspomnieliście, muzyka mega pozytywna, potrafi poprawić humor, wyluzować...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych