Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

kartki świąteczne

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
35 odpowiedzi w tym temacie

#1 Jadźka

Jadźka
  • Użytkownik
  • 167 postów

Napisano 17 grudnia 2009 - 18:19

Witam,
jestem ciekawa czy wysyłacie kartki świąteczne? Jeśli tak to tradycyjne czy e-kartki? :) Jakie lubicie?

#2 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 17 grudnia 2009 - 18:24

tradycyjne

czasem wysyłam ale tylko kilka do rodziny.

e-kartki

nigdy , jakos dla mnie to mało magiczne , swiateczne.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#3 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 17 grudnia 2009 - 18:41

Wysyłam do rodziny i przyjaciela :-) lubię tradycyjne kartki, mają w sobie jakąś magię (choć dla mnie wszystko papierowe - listy, kartki, książki - jest magiczne :-P ) choć niektóre e-kartki są cudne, tak jak np. seria z Hoops & Yoyo, mega śmieszne :-D
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#4 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 17 grudnia 2009 - 19:14

niestety nie wysyłam tradycyjnych kartek, bo z najbliższymi osobami z którymi utrzymuję kontakt widzę się w okresie świątecznym :)
tak samo z e-kartkami :D choć za tymi nie przepadam bo jak napisała magdaaaaa tracą na swej 'magiczności', choć za pewne są dobrym rozwiązaniem dla ludzi zapracowanych, nie mających czasu czy funduszy na normalne kartki :)
w święta do niektórych znajomych wysyłam sms lub dzwonię z życzeniami :P

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#5 Jadźka

Jadźka
  • Użytkownik
  • 167 postów

Napisano 17 grudnia 2009 - 19:34

A no właśnie z tymi sms jest problem. Już wolałabym taką kartkę elektroniczną :) Ja lubię te elektroniczne - z szukaniem ciekawych też jest dużo zabawy.
Jakie to są Hoops & Yoyo? nie widziałam nigdzie..masz może link do nich?

#6 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 17 grudnia 2009 - 19:36

Jadźka, linków nie podajemy. takie rzeczy możesz sprawdzic w internecie

#7 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 17 grudnia 2009 - 20:58

Jadźka, wpisz w google to zobaczysz :-) chociaż to nie jest link do strony, która mogłaby komukolwiek przynieść korzyści...
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#8 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 18 grudnia 2009 - 08:49

Wysłałam jedną w tym roku i z racji zawodu widać , że jest tego mniej co prawda nadal bardzo dużo ale jak pomysle co bylo np 5 lat temu to jest niczym jesli chodzi o kartki swiateczne ........
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#9 Jadźka

Jadźka
  • Użytkownik
  • 167 postów

Napisano 18 grudnia 2009 - 10:39

Nie znalazłam kartek ale za to już wiem kim są Hoops & Yoyo hehe :)
Calineczna - z racji zawodu? Jak to? :)
"Ludzkość to my, czy nam się to podoba czy nie" - Samuel Beckett

#10 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 18 grudnia 2009 - 13:15

Ja nie wysylam kartek tradycyjnych. Kiedys wysylalam zawsze do babci i dziaska, ale z racji, ze juz nie zyja, nie mam do kogo. Reszta mojej rodziny mieszka w tym samym miescie co ja, wiec widujemy sie w swieta. Czasem wysylam e-kartki do swego Miska, ale raczej w formie zartu, jaak znajde jakies zabawne ;-)
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#11 truskaweczka

truskaweczka
  • Użytkownik
  • 1 088 postów

Napisano 18 grudnia 2009 - 17:08

ja osobiscie nie wysyłam... kiedys ja bylam mlodsza to wysylalam do wszystkich kolezanek teraz to sms albo zyczenia na naszej klasie :mrgreen: a tak to wysylamy kartki do rodziny z innego miasta ale tym raczej mama sie zajmuje :-P
szczęście ma smak truskawek :D :D

#12 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 19 grudnia 2009 - 00:33

Ja wysyłam tylko do swojej przyjaciółki-mieszka w Irlandii :-)

Ale tęsknie za czasami,kiedy pod choinką układało się stosy kartek,a znajomi i rodzina pisali życzenia od siebie ;-)
Ja nawet w smsie staram się napisać coś takiego co tylko tej osobie życzę,lubię też układać wierszyki tak spontanicznie. Przykro jedynie sie robi gdy wierszyk wraca do mnie wysłany przez inną osobę niż pierwotny adresat ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#13 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 19 grudnia 2009 - 10:52

ja wysylam dzis kartki do moich klientow bo wypada
do znajomych i rodziny pozostaja zyczenia przesylane przez internet ;-)

#14 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 19 grudnia 2009 - 15:06

kartki? do tej pory mam takie ładniutkie, przysyłane z różnych krajów głównie od rodziny i przyjaciół :mrgreen: teraz nie wysyłam, rzadziej też dostaję ... w sumie kontakt utrzymujemy mailowy, ewentualnie skype ... i w ten sposób przekazujemy sobie życzenia ... a kartki? leżą w szufladzie i kiedyś moim dzieciakom i wnukom będę pokazywała: patrzcie jak kiedyś słało się życzenia, jak miło było zaglądać przed świętami do skrzynki pocztowej ...

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#15 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 19 grudnia 2009 - 15:11

Przyznam sie ,ze kartek swiatecznych nie wysylam.Teraz w erze telefonow wysylam swiateczne mms-y,lub sms-y.Wiem ,ze to nie zbyt eleganckie i z klasa,no ale coz jakos tak juz jest.Przyznaje sie bez bicia. ;-)

#16 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 21 grudnia 2009 - 20:00

u mnie jakoś nie ma zwyczaju wysyłać kartki świąteczne... zawsze to my dostajemy a nie widziałam nigdy mamy piszącej kartki do kogoś... i ja jakoś też tego zwyczaju nie mam...

#17 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 21 grudnia 2009 - 22:28

Wysylam tylko do kolezanki , ktora mieszka w jaroslawiu zawsze jej wysylam na swieta Bozego narodzenia i wielkanocne. Staram sie wysylac te tradycyjne , ale zdarzalo sie wyslac tez takie e-kartki. oszczednosc czasu i pieniedzy :-D

201407101662.png

#18 ESMERALDA

ESMERALDA
  • Użytkownik
  • 549 postów

Napisano 27 marca 2010 - 20:20

Ja wysyłam zawsze 2 kartki świąteczne . U mnie w rodzinie zawsze się wysyła kartki na święta , uważam że miło jest dostać taką kartkę świąteczną , bo wtedy się robi tak miło na serduszku , że ktoś o nas pamięta . A Ja zawsze wypisuję kartki babci na każde święta , do rodziny .

#19 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 28 marca 2010 - 11:40

ja nie wysyłam, moja mama to robi.. ;-) zresztą ja nie mam znajomych raczej z innych krańców Polski i świata, z którymi nie widuję się dość często więc nie widze takiej potrzeby ;-) Choć sam zwyczaj wysyłania kartek bardzo mi się bodoba, o wiele bardziej niż smsy czy

e-kartki. oszczednosc czasu i pieniedzy :-D

, niby oszczędność, ale przede wszystkim emocji i jakiego starania. Dla mnie dostawanie wierszyków i banalnych życzeń świątecznych w takiej postaci jest irytujące :-/
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#20 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 28 marca 2010 - 11:48

ja nie wysyłam, ale co roku się zapieram że zacznę... znów nic z tego nie wyszło.
Ogólnie nawet moja mama nie wysyła bo nie mamy rozwalonej rodziny po świecie, a ni nawet po Polsce...

Choć sam zwyczaj wysyłania kartek bardzo mi się bodoba, o wiele bardziej niż smsy czy
monia66 napisał/a:
e-kartki. oszczednosc czasu i pieniedzy :-D

mi też ;)

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..

Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas