jakie kosmetyki na zmniejszenie przebarwień skóry?
Napisano 18 lutego 2012 - 15:44
Napisano 20 lutego 2012 - 14:05
A może krem wybielający przebarwienia flos-lek? Sama nie mam takich problemów, ale słyszałam jak Pani w aptece polecała taki krem komuś. Sprawdziłam i mają specjalną serię wybielającą przebarwienia, nazywa się White and Beauty. Cenowo nie jest tak źle (ok. 20-25 zł) więc chyba możesz polecić siostrze, żeby przetestowała.
Ja je mam, kupilam niedawno bo zaczelam wybielajacą kuracje u kosmetyczki i dodatkowo wzmacniam efekt. Smaruje sie trzeci tydzien i jest ok, dobrze tez nawilza. Jest tez zapobiegajacy z filtrem 20 SPF, ma dosc gęsta konsystencje, pod makijaz nie bardzo ale o tej porze roku to ja i tak nie uzywam podkladu a kremow ochrronnych, a te tuszowi i szmince nei przeskadzają
Napisano 03 października 2013 - 10:13
Napisano 05 października 2013 - 10:35
Napisano 06 listopada 2013 - 01:12
ja mam problemy ze zlewającymi się latem piegami. Z domowych sposobów - ogórek działa rzeczywiście ściągająco, ale na przebarwienia odpada. Na piegi dobrze o dziwo mi działało smarowanie się sokiem z cytryny. Poza tym, widzę, że przerzucacie się wspominając White&Beauty - mam już trzeci krem z tej serii, moim zdaniem z tej półki zdecydowanie nie ma nic lepszego, a po droższe jakoś nie mam ochoty sięgać...
Napisano 11 listopada 2013 - 01:19
serum rozjaśniające przebarwienia Dermika Lily skin - dobre, nawet wtedy, kiedy już nic nie działa
Świetne na przebarwienia posłoneczne (to mój przypadek), ale czytałam też, że serum nadaje się do walki z przebarwieniami na tle hormonalnym i innych, tak więc polecam ![]()
Napisano 06 grudnia 2013 - 13:01
Nie wiem jak rozjaśnić, ale znam sposób na lekkie zakamuflowanie. Ja mam nierównomierny koloryt twarzy, mam trochę czerwonych plamek i piegi. Używam zielonego korektora, którzy wyrównuje mi kolor twarzy i maskuje zaczerwienienia.
Napisano 08 grudnia 2013 - 18:41
Ja mam przebarwienie na ramieniu i niestety zadne kremy nie zadziałały a próbowałam juz kilku poleconych przez lekarzy.Zostaje chyba tylko laser.
Napisano 17 grudnia 2013 - 15:34
kosmetyki z Lichteny tutaj będą bardzo pomocne
marka znowu wróciła do Polski i można kupić te kremy w aptekach internetowych
same naturalne składniki, idealne do wrazliwej cery, a przebarwienia znacznie zmniejszają
Napisano 27 grudnia 2013 - 10:38
Ponoć kremy/żele z aloesem dobrze działają na regenerację skóy i przebarwienia ![]()
Napisano 30 grudnia 2013 - 14:02
i żele z arniką też. z aloesem to bardziej na wysuszoną skórę.
Ano @Findmysky. masz rację z tym zielonym korektorem, własnie jest dostepny w tej serii flosa i też go miałam (tzn nie wiem, jaki miałaś Ty), ale super tuszuje, chociaż może bardziej jeśli chodzi o naczynka lub sińce, niż przebarwienia.
Napisano 25 stycznia 2014 - 00:18
Na przebarwienia bardzo dobre są kosmetyki z linii Lily Skin Dermiki. Ja z tej serii używam kremu na noc, a na większe przebarwienia - specjalnego serum na, właśnie z tej serii. Kosmetyki bardzo dobrze rozjaśniają przebarwienia i na szczęście nie mają wpływu na naturalny kolor skóry.
Napisano 06 marca 2014 - 19:43
a laser działa dziewczyny?
Napisano 07 marca 2014 - 15:57
Działa całkiem nieźle, ale to droga sprawa. Widziałam takie zaiegi na grouponie. Ja jednak polecam Ci jak poprzedniczka kosmetyki Lilly - używam ich na noc i mam dużą poprawę w stosunku do tego co było 2 miesiące temu.
Napisano 12 marca 2014 - 11:27
Dużo witaminki c polecam
A krem nie zrobi cudu ![]()
usunięte przez moderatora
Napisano 13 marca 2014 - 20:34
A witamina C rozjaśnia przebarwienia?
Ja zimą stosuje maseczkę w kompresie exclusive cosmetics spa z kolagenem, która wyrównuje koloryt więc jeśli ktoś ma taką zmęczoną, ziemistą cerę to polecam.
A doraźnie to można stosować mocno kryjące podkłady typu scenicznego.
Napisano 04 września 2020 - 11:28
Szukam obecnie dobrego kremu do cery naczynkowej.Co polecicie?
Pieniądze szczęscia nie dają ale zakupy to co innego.
Napisano 04 września 2020 - 11:55
Może być tutaj dość ciężko. Nie ma wielu kremów do cery naczynkowej, ktore jednoczesni mają filtry. Sama szukałam i kilka z nich z filtrami znalazłam, ale były to raczej mniejsze filtry rzędu 15 czy 20 . A takie filtry nie sa dobre na lato. Na jesien oraz zime tak, ale latem są zbyt słabe.
Poczytaj sobie o serii Acne rose
https://zabrze.com.p...925,918910.html
Dobre kosmetyki do cery naczynkowej.
Natomiast filtr polecam kupić od Lirene albo od Ziaji.
Napisano 20 sierpnia 2021 - 13:52
U mnie kosmetyki sie nie sprawdzily, zdecydowalam sie na laserowe usuwanie przebarwien. Zabieg robilam w klinice vesuna z Krakowa i on okazal sie skuteczny w 100%. Tak, czy siak przebarwienia konsultuje z dermatologiem, bo nigdy nie wiadomo co to jest.
Napisano 12 marca 2024 - 10:18