Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Ból brzucha

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
52 odpowiedzi w tym temacie

#41 klara77

klara77
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 17 lutego 2015 - 10:27

Opisz dokładnie ten ból, w którym miejscu dokładanie jest po której stronie brzucha. No i w jakich sytuacjach występuje, czy boli przez cały dzień czy w określonych godz, po jedzeniu, po wysiłku fizycznym. 

Sama nie bierz leków bo możesz sobie zaszkodzić. 

... reklama... 

#42 MagdaXA

MagdaXA
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 19 czerwca 2016 - 18:35

Bóle brzucha dokuczają mi od dłuższego czasu bo mam zespół jelita pobudliwego ostatnio ratuję się trilac-iem IBS pomaga też przy wzdęciach biegunce i zaparciach. Ja go stosuję od niedawna ale mogę go śmiało polecić.

#43 dwunastka12

dwunastka12
  • Użytkownik
  • 96 postów

Napisano 30 czerwca 2016 - 15:39

No to wszystko jasne ale z tą dolegliwością nie będzie łatwo, o ile na zaparcia pomoże dicopeg, na biegunkę inny środek to na stres wiele lekarstw nie ma a on też się przyczynia do powstawania tego schorzenia

#44 animka

animka
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 22 sierpnia 2016 - 22:22

Należałoby najpierw poszukać przyczyny. Jeśli np. masz wrzód żołądka, powinnaś brać leki na nadkwaśność i osłaniające.Jeśli natomiast nie są to typowe ...bóle żołądka Nospa może pomóc. Działa rozkurczowo, łagodzi nawet wzdęcia. Podczas tych gorszych dni w miesiącu także jest przydatna.

#45 odes

odes
  • Użytkownik
  • 373 postów

Napisano 17 listopada 2016 - 07:31

No no kochane.Powinnyście zastanowic sie z jakiego powodu odczuwacie takie bóle  brzucha. NIe zaszkodzi wybrać się do rodzinnego oraz powiedzieć o objawach jakie odczuwacie. Jednym z lepszych badań jest badanie usg brzucha. Jest bezbolesne i potrafi prawie w 100% zobrazować w czym jest Wasz problem. 

Sama miałam bóle brzucha z powodu nawracających zaparć. W czego usunięciu pomógł mi błonnik z siemieniem i babką ( jak i innymi ziołami). Taka mieszanka jest w sklepach pod nazwą Fibra vitale. 

Romantycznie

#46 girltalk

girltalk
  • Użytkownik
  • 408 postów

Napisano 09 grudnia 2016 - 11:35

Dokladnie. Swego czasu również zastanawiałam się czy nie mam jakiegoś nadwrażliwego jelita. I biegałam jak opętana do pani doktor rodzinnej po to aby przypisała mi jakieś środki czy badnia. A ona nie wiedziała co doradzić ponieważ teoretycznie nic mi nie było. W koncu trafiłam do dietetyczki, która zmienila mi dietę ( przypadkiem w zasadzie bo koleżanka wspominała, że zna dobrą specjalistkę). 'No i w tym momencie pierwszy raz miałam do czynienia z fibra vitale o ktorym wspomina Odes. Zaczełam brać i tak mi to wyregulowało funkcjonownie układu pokarmowego, że już nie mam takich problemów. 

Żaden dzień się nie powtórzy,
nie ma dwóch podobnych nocy,
dwóch tych samych pocałunków,
dwóch jednakich spojrzeń w oczy.

http://babskiswiat.net

#47 milla77

milla77
  • Użytkownik
  • 227 postów

Napisano 18 kwietnia 2017 - 14:28

Słyszałam że takie bóle brzucha mogą być spowodowane problemami z drogami żółciowymi, sama mam z tym problem i przed świętami kupiłam sobie cholestil max, ciężko było sobie odmówić tych pyszności a jednak często po takim objadaniu się boli mnie brzuch, jest mi niedobrze i nie muszę wcle zjeść nie wiadomo ile, ale mam już na to swój sposób ;)

#48 ina_dw

ina_dw
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 28 kwietnia 2017 - 10:11

Z własnego doświadczenia wiem, że większość problemów zaczyna się od za dużej ilości nerwów. Sama nie mogłam uporać się z problemami i zaczeło się: bule brzucha, uścisk w płucach. nawet problemy z trzymaniem moczu. ale najgorsze były bule brzuch, nie dość że mało jadłam, to jeszcze ciągle kręciło mnie. Pomogły tabletki na uspokojenie takie najzwyczajniejsze i najtańsze z apteki a do tego mniej pracy i dobra rozmowa z moim kochanym. polecam zacząć od tego :) 

#49 bizuu4

bizuu4
  • Użytkownik
  • 216 postów

Napisano 13 maja 2017 - 18:14

Oj różnie to bywa. Mnie brzuch bolał, bo okazało się, że mam kamicę żółciową. A po rozwiązaniu tego problemu i tak boli dalej...

#50 myszolina

myszolina
  • Użytkownik
  • 276 postów

Napisano 10 lipca 2017 - 15:13

To spróbuj ten cholestil max, co ci szkodzi...Może lubisz sobie dobrze zjeść i sie przejadasz po prostu. Ja  tak kiedyś miałam bo żarłok jestem niesamowity, nie potrafię po prostu odmówić i ten lek działa, daję słowo....

#51 Cynamonka

Cynamonka
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 21 lipca 2017 - 12:51

Buzek? Pierwsze słyszę ;) Zależy z jakiej przyczyny boli cię brzuch. Jeśli masz problemy bo jesz za dużo i tłusto to dobry jest cholestil max, po tygodniu wszystko w normie. Przejadanie się jest niezdrowe, ale tyle dobrego jedzenia ;)

#52 ania12

ania12
  • Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 09 sierpnia 2017 - 12:24

A jest bardzo skuteczny? U mnie to nie kwestia przejedzenia, po prostu staram się uważać, ale czasem to raczej inne przyczyny. We wakacje sporo jadamy poza domem, jak jestesmy na wyjeździe. Cóż, kto by chciał się męczyć. Bardzo staram się wtedy uważać, ale czasem niestety niestrawnośc i wzdęcia niespodziewanie się przytrafiają.

#53 adena

adena
  • Użytkownik
  • 135 postów

Napisano 09 listopada 2017 - 11:54

Ania spróbuj colonu c, ten błonnik ma naturalny skład, babka jajowata działa cuda :) możesz sobie go dodawać do oswianki, koktajlu, zresztą sam w smaku tez nie jest zły