Ból brzucha
Napisano 01 marca 2011 - 00:03
Napisano 01 marca 2011 - 08:18
Napisano 01 marca 2011 - 13:28
Nigdy, nie wolno brać tyle nospy !!
Jeszcze do tego na raz, bo to jest silny lek. No i bierze, się tylko jak naprawdę mocno ciebie boli.
Nospa to lek najłagodniejszy z możliwych. Na potęgę łykałam go w ciąży na zalecenie lekarza- w celu zapobiegania przedwczesnym skurczom. To powszechna praktyka. Nospa wcale nie jest silnym lekiem...
Napisano 05 marca 2011 - 19:24
Ostatnio miałam tak ok. 2miesiecy temu. Dodam ze wyniki badan moczu były ok.
Napisano 05 marca 2011 - 20:07
hmm a to boli czy takie to kucie jest?
Napisano 05 marca 2011 - 20:33
a ja mam takie pytanie. Co może być przyczyna bólu w dole brzucha po prawej stronie ? jajnik ? boli przy poruszaniu sie, jak ide do toalety również.
Ostatnio miałam tak ok. 2miesiecy temu. Dodam ze wyniki badan moczu były ok.
Sajuri nerwica albo stres może byc przyczyną.
Miałam podobnie miesiac temu, że bolało. Przeszedł stres i nerwy to i ból ustąpił.
Napisano 06 marca 2011 - 09:01
nie kucie nie, kucie zazwyczaj jest od stresu , nerwówkucie jest
ale żadnego wczoraj stresu nie czułam.Przeszedł stres i nerwy to i ból ustąpił
Nie mam pojecia od czego to.
Napisano 06 marca 2011 - 15:57
Napisano 12 marca 2011 - 12:53
Napisano 25 marca 2011 - 19:30
Napisano 02 kwietnia 2011 - 16:48
po pierwsze jesli kłucie to moga byc nerwobóle , co zas doOd wczoraj mam kłucie w prawym boku
zrob ciepły okład plus zegnij noge , kolanem do klatki piersiowej - jesli boli, moze byc wyrostek. Bo gdy on chory nie lubi ciepła.wyrostek
. Jak Cie tak boli posmaruj sobie amolem,aromatolem, napij sie np. urosanu, urowitu, dziurawiec. Może zajdłas cos ciezkostawnego, moze cie zawiało.
Jesli czesto tak masz - idz do lekarz, zrob badania moczu.
Napisano 02 kwietnia 2011 - 20:21
Napisano 05 listopada 2013 - 22:54
@Sajuri trudno to określić, miałam kilka dni temu mdłości, i co zjadłam to niedobrze.. teraz kompletny brak apetytu co u mnie jest dziwne, bo raczej mam tendencje do niepanowania nad apetytem... test ciążowy zrobiłam : negatywny, zresztą zrobiłam dla swojego spokoju bo krwawienie z odstawienia miałam normalne, a minęło tyle czasu od stosunku że powinien być wiaryodny..
kiedyś już tak miałam, że przez jakiś tydzień brak apetytu, co zjadłam to niedobrze, z wagi wtedy poleciałam, bo jedyne co toleraowałam żeby nie paść z głodu to sucha bułka i ew. jakiś jogurt.. przeszło samo, tzn w pewnym momencie apetyt wrócił.. jaka tego przyczyna? nie wiem ![]()
Napisano 06 listopada 2013 - 23:04
a moze to nerwy
![]()
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 06 listopada 2013 - 23:38
Nerwy, stres mogą zauważalnie wpłynąć na nasz organizm.
Ja długo chodziłam po lekarzach z bólem żołądka i ogólnym złym samopoczuciem, nikt nie wiedział co mi jest, nawet nerki mi badali czy to czasem nie jest jakiś promieniujący ból, już chcieli mnie wysyłać na gastroskopię, której tak bardzo się obawiałam. Miałam wrażenie, że moja lekarka rodzinna uważa, że symuluję. Ostatecznie zasugerowała, że może to być z nerwów - wydało mi się to trochę śmieszne, bo myślałam, że nie mam stresującego okresu, ale gdy tak przeanalizowałam to było kilka sytuacji, które podświadomie mogły zostać w mojej głowie i wpłynąć na takie samopoczucie. Przepisała coś na uspokojenie, zaczęłam regularnie pić melisę i... przeszło. Do teraz w jakichś sytuacjach stresowych ściska mnie w żołądku, ale, odpukać, już nie wracają takie bóle jak kiedyś - a były straszne, potrafiłam do 30 minut leżeć na podłodze i zwijać się z bólu.
Napisano 11 listopada 2013 - 00:36
to faktycznie straszne , ja miaa ae nie utrudnialy zycia.
były straszne, potrafiłam do 30 minut leżeć na podłodze i zwijać się z bólu.
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 11 listopada 2013 - 16:35
tez o tym wspomnialam. Bo jak pisze @Findmysky. z nerwow wszystkko bedzie szwankowac
a moze to nerwy
A u Ciebie Mloda jest praca, zmeczenie, stres...moze to ma wplyw
Napisano 17 lutego 2015 - 10:07
Słuchaj, zależy od czego Cię boli ten brzuch ? Czy to może nie żołądek ? Bo to różnica. Jeśli boli Cię żołądek, to leki tylko pogorszą sprawę, nie bierz nic na ból żołądka. Za to możesz zrobić sobie taką 3-dniową dietę "kaszową" czyli jeść tylko kasze przez 3 dni. Najlepiej jaglaną i pęczak. Jeśli natomiast boli Cię brzuch tak jakby na biegunkę no to wtedy napij się pepsi- pomaga
A jeśli Cię dopadnie biegunkę to wypij sobie saszetkę Smecty. Zastanów się najpierw jakiego rodzaju to ból brzucha, a nie łykaj od razu to co Ci koleżanka poleciła...