Mam problem - czuję ciągle suchość w ustach,ale nie w całych, tylko przy linii ust, ale wewnątrz. Poza tym jest normalnie
Suchość i nalot na języku - proszę, zobaczcie i pomóżcie
Rozpoczęty przez Shadi*, 19 cze 2009 20:29
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 19 czerwca 2009 - 20:29
Cześć.
Mam problem - czuję ciągle suchość w ustach,ale nie w całych, tylko przy linii ust, ale wewnątrz. Poza tym jest normalnie
Mój język jest też pokryty białym nalotem - ale to nie jest jakiś gruby nalot i bardzo biały,tylko jest to cienka warstwa. poza tym nic mi nie dolega. Dlaczego tak mam? Ma ktoś pomysł? proszę bardzo o pomoc!
Napisano 19 czerwca 2009 - 20:58
Hm...Może nie piję aż tak wiele...ale mało też nie. Tylko rzadko wodę mineralną, raczej napoje itd,to ma jakieś znaczenie?
Nie,nie mam aft (nie wiedziałam nawet co to jest, przeczytałam w wikipedii dopiero
)
Od jak dawna - odkąd pamiętam. Ale dokładnie nie wiem,bo wcześniej nie zwracałam uwagi na takie rzeczy. Zapach z ust - ok,nie mam mu nic do zarzucenia
Nie wiem,co się dzieje i dlaczego tak jest
Nie,nie mam aft (nie wiedziałam nawet co to jest, przeczytałam w wikipedii dopiero
Od jak dawna - odkąd pamiętam. Ale dokładnie nie wiem,bo wcześniej nie zwracałam uwagi na takie rzeczy. Zapach z ust - ok,nie mam mu nic do zarzucenia
Nie wiem,co się dzieje i dlaczego tak jest
Napisano 19 czerwca 2009 - 21:04
Shadi*, może to po prostu zwykły nalot,który pozostaje po codziennym jedzeniu?skoro nie masz nieświeżego oddechu to raczej nie ma żadnych grzybów itd
Nie wiem czy czasem stomatolog Ci czegoś nie doradzi
Woda bardziej nawadnia organizm. Pijesz za mało i może dlatego czujesz suchość?Tylko rzadko wodę mineralną, raczej napoje itd,to ma jakieś znaczenie?
Nie wiem czy czasem stomatolog Ci czegoś nie doradzi
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"
Napisano 19 czerwca 2009 - 21:10
Zapytam,dziękuję za odpowiedzi
Właśnie jakoś na żadną chorobę to nie wskazuje, szukałam czegoś o tym, ale bez skutku. Najgorsza ta suchość,przez to wszystkie pomadki zastygają na ustach w formie białej kreski,eh
chyba nie,bo po umycie zębów i języka pastą nie znika.Shadi*, może to po prostu zwykły nalot,który pozostaje po codziennym jedzeniu?