Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Paznokcie ślubne

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
103 odpowiedzi w tym temacie

#1 skinnybitch

skinnybitch
  • Użytkownik
  • 1 630 postów

Napisano 12 maja 2009 - 21:43

A wiec jak sam tytuł wskazuje o pazurach bedzie :->
Prośba wielka żebyście mi sie pomogly zdecydowac laski bo nie mam zielonego pojecia jakie paznokcie sobie zrobic a przede wszystkim czy zrobic sztuczne czy po prostu udac sie do kosmetyczki na manicure swoich wlasnych i ewentualnie co wtedy wybrac <bezradny></span>
Wszelkie sugestie mile widziane a zdj jak najbardziej :mrgreen:
Dołączona grafika

#2 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 12 maja 2009 - 21:45

a nie lepiej to samo pytanie w tipsach zadać ??? tam jest masa zdjęć i dziewczyny na pewno doradza jakie nadają się na ślub ;-)

#3 karolina_1986

karolina_1986
  • Użytkownik
  • 1 437 postów

Napisano 12 maja 2009 - 21:47

skinnybitch, jeżeli masz swoje własne paznokcie ładne to po co robić tipsy? :-) ja wiem, na sama osobiście bym zrobiła sobie tipsy, gdyż nigdy nie miałam ładnych paznokci.

#4 skinnybitch

skinnybitch
  • Użytkownik
  • 1 630 postów

Napisano 12 maja 2009 - 21:50

Torii1988, uznalam to po czesci za temat slubny ale jezeli modki beda uwazac ze do paznokci mi to wszystko jedno 8-)

[ Dodano: 2009-05-12, 21:51 ]
karolina_1986, tzn ladne moze niespecjalnie ale mysle ze jak sie ladnie odmaluje i wypiluje powinno byc gites :->
Szczerze mowiac niespecjalnie chce robic sobie sztuczne :->
Dołączona grafika

#5 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 12 maja 2009 - 21:52

a masz swoje paznokcie długie ???
na ślub najlepiej delikatny jakiś wzorek może tylko frencz ???
zamiast tipsa tylko żel :)

#6 karolina_1986

karolina_1986
  • Użytkownik
  • 1 437 postów

Napisano 12 maja 2009 - 21:53

skinnybitch, ja też się muszę poważnie zastanowić na sztucznymi, bo już kiedyś miałam i wiem jak później wyglądają po nich moje paznokcie. Wydaje mi się, że jak wybierzesz do się do dobrej kosmetyczki to będzie tak jak mówisz gites :-) a tak na marginesie to nawet nie wiesz jak bardzo Ci zazdroszczę, że wychodzisz za mąż...

#7 skinnybitch

skinnybitch
  • Użytkownik
  • 1 630 postów

Napisano 12 maja 2009 - 21:57

Torii1988, no wlasnie nie mam dlugich bo pracuje z kawa i zaraz mam czarne wiec raczej obcinam dosc szybko przed slubem wiadomo trochu zapuszcze i wlasnie mysle ze moze tylko frencz zrobic i z tym samym zelem to dobry pomysl jest :->
Dołączona grafika

#8 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 12 maja 2009 - 22:44

Ja nie robiłabym na niczyim miejscu tipsów(tym bardziej na ślub), ponoć to niezdrowe poza tym wg. mnie to zawsze tandetnie wygląda.

#9 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 12 maja 2009 - 22:55

miałaś juz tipsy , dobrze sie w nich czułas ? jak tak to mozesz sobie zrobic na slub , ale ja bym została przy ładnie zrobionych swoich, bo i tak długich miec nie bedziesz bo nie bardzo beda praktyczne

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#10 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 13 maja 2009 - 06:04

Ja mam zamiar zostać przy swoich, ale niestety zawsze na dzień, dwa przed jakąś imprezą mi się zawsze któryś złamie, więc alternatywą są paznokcie żelowe. Tipsy absolutnie nie, nie podobają mi się ani trochę. :-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#11 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 13 maja 2009 - 08:03

Zdecydowanie polecam tipsy na slub i sama zamierzam sobie zrobić
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#12 fajna babka

fajna babka
  • Użytkownik
  • 3 964 postów

Napisano 13 maja 2009 - 08:19

Zdecydowanie polecam tipsy na ślub i sama zamierzam sobie zrobić

całkowicie sie z tobą zgadzam ......a to z paru powodów: naturalne paznokcie czesto łamią sie na kilka dni przed imprezą i wtedy klapa, mało kto umie tak pięknie ozdobić paznokcie jak stylistka samodzielnie w domu a jednak dłonie z powodu pierścionka są na zdjęciach ....dużo pozycji jets takich co sie nie pokazuje albo wręcz robi osobne zdjęcie samych dłoni, podatkowo do tego jeśli jakiś paznokieć z tipsem sie złamie można jeszcze tego samego dni umówić sie ze stylistka na naprawę a tak potem nie doprosisz sie o wolny termin .... by nie żałować swojej decyzji trzeba wcześniej wybrać stylistkę ....dobrze jest około 2 miesiące przed ślubem pójść po zwyklejsze tipsy (coś w rodzaju ślubnych) by zobaczyć czy nam sie ich wykonanie podoba ...co do niszczenie paznokcie to szczerze jak sie idzie do tipsiarki za 30 zł to sie mam zniszczone warto sie zorientować na jakich materiałach pracuje zobaczyć prace jej na rekach kogoś ..... nim zaczęłam sama robić tipsy miałam swoja ulubiona stylistkę chodziłam do niej przez pół roku co miesiąc koszt jednej wizyty ok 70 zł a paznokcie po tym nie był wcale zniszczone wrecz były zdrowsze i dłuższe :-) :-)

#13 Nielegalna

Nielegalna
  • Użytkownik
  • 115 postów

Napisano 13 maja 2009 - 09:20

Ja tez jestem za sztuczniakami. ale nie robionymi byle gdzie za 50 zyli.
Dobrze zrobione i pomalowane odpowiednio tipsy trudno odróżnić od naturalnych.
Ja jak bym brała ślub to chce nie za długie, takie owalnie opiłowane, dyskretnie pomalowane.

co do niszczenie paznokcie to szczerze jak sie idzie do tipsiarki za 30 zł to sie mam zniszczone warto sie zorientować na jakich materiałach pracuje zobaczyć prace jej na rekach kogoś

Dokładnie. Nie ma co oszczędzać. dobrze zrobione tipsy nie niszczą lub w minimalnym stopniu niszczą paznokcie. Bardzo niszczą źle zdejmowane

#14 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 13 maja 2009 - 09:33

sztuczne sztuczne ;)
króciutkie nawet ale tipsy.
chyba, ze ktoś ma ładne zdrowe paznokcie wyhodowane to wtedy ew. żel
:)

ja sama mam tak cienkie paznokcie, że przez tą wystającą płytkę wszystko widać i jak tak coś robie w ciagu dnia to nawet jak najmniejszy pyłek pod spód wejdzie, to wygląda jakbym łap nie myła przez cały tydzień :P
nie ma mnie tu i nie będzie.

#15 Nielegalna

Nielegalna
  • Użytkownik
  • 115 postów

Napisano 13 maja 2009 - 09:59

ja sama mam tak cienkie paznokcie, że przez tą wystającą płytkę wszystko widać i jak tak coś robie w ciagu dnia to nawet jak najmniejszy pyłek pod spód wejdzie, to wygląda jakbym łap nie myła przez cały tydzień :P

Mam identycznie, tylko cholera czemu tam ciagle jakiś brudek włazi

Ja bym sie bała, ze mój wyhodowany naturalny mi się w ostatniej chwili złamie, a tipsika ( akrylowego czy żelowego) nie tak łatwo złamać

sztuczne sztuczne ;)
króciutkie nawet ale tipsy.

Otóz to, przecież tipsy nie muszą być mega długie

#16 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 13 maja 2009 - 10:02

, tylko cholera czemu tam ciagle jakiś brudek włazi

co nie? masakra z tym :P
Zawsze kryjący lakier :P

także na mym ślubie (który odbędzie się za milion lat :P ) będę miała tipsy na bank, bądź sam żel jeśli zapuszczę :)
bo brzydko to wygląda w mym przypadku ;-)
Zwłaszcza, że to ślub, czyli obrączki itd itd itd
ręce będą fotografowane na bank .
Także lepiej wyglądać dobrze :)

#17 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 13 maja 2009 - 10:24

Ja tez jestem za tipsami,no chyba ze masz swoje ladne to wtedy zel i jakis delikatny wzorek.
Tylko jak juz ktos pisal - profesjonalnie robione tipsy,nie u kogos po znajomosci za 30zl ;-)

Ja tez mialam tipsy i ladnie paznokietki wygladaja na zdjeciach i na filmie jak sobie obraczki zakladamy i napewno nie zgodze sie z tym,ze

to zawsze tandetnie wygląda.

sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#18 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 13 maja 2009 - 10:25

ps. taka mala uwaga - nie piszcie tu o swoich problemach z paznokciami typu rozdwajanie,lamanie sie itd. bo to nie ten temat ;-)
sl-11609.png

#19 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 13 maja 2009 - 10:38

angik1683, ja nie piszę tu o swoich problemach, mówię tylko, żę takie mam więc na ślubie na pewno miałabym sztuczne ;-) ot co :)

#20 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 13 maja 2009 - 10:53

cerrata, a przecia to nie bylo bezposrednio do ciebie skierowane :-P
strona wczesniej widzialam,ze sie temat problemow rozwija i stad ta uwaga ;-)
sl-11609.png