Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Znasz swój rozmiar biustonosza?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
160 odpowiedzi w tym temacie

#121 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 04 stycznia 2012 - 16:56

Gdzie można określić rozmiar profesjonalnie? Tylko podczas jakiś specjalnych akcji czy np. w sklepie z bielizną też ekspedientki powinny posiadać taką wiedzę?

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#122 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 04 stycznia 2012 - 18:15

halynka, ekspedientki teoretycznie powinny mieć taką wiedzę, ale w praktyce mało która się na tym zna i trzeba naprawdę dobrze trafić.
Ja też przez większość czasu byłam przekonana, że noszę standardowe 75B, a okazało się, że jest zupełnie, zupełnie inaczej ;-) A różnica i w samopoczuciu i w wyglądzie jest wielka.

#123 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 04 stycznia 2012 - 18:30

karate, a gdzie kupiłaś to nie75B? bo kurcze nie mogę nigdzie znaleźć swojego rozmiaru. Są same 75B :-/

#124 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 04 stycznia 2012 - 18:37

Wisienkowa, w zwykłym sklepie, żadnym tam markowym ;-)

Są same 75B

To prawda, że tych jest najwięcej, ale swój też można znaleźć ;-) Choć czasem trzeba trochę dłużej poszukać. No i niestety najładniejsze są zawsze te malutkie, co już niejednokrotnie mnie zdenerwowało bardzo :-/

#125 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 05 stycznia 2012 - 08:22

w sklepie z bielizną też ekspedientki powinny posiadać taką wiedzę?

moim zdanie w każdym sklepie panie powinny posiadać taką wiedzę i dysponować wszelakimi rozmiarami bo te zazwyczaj kończą się na 85 D :roll:

Gdzie można określić rozmiar profesjonalnie

wpisz w google brafitting i nazwę swojej miejscowości i powinny Ci jakieś sklepy wyskoczyć

noszę standardowe 75B, a okazało się, że jest zupełnie, zupełnie inaczej ;-) A różnica i w samopoczuciu i w wyglądzie jest wielka

miałam to samo ;-) i rzeczywiście różnica kolosalna ;-)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#126 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 05 stycznia 2012 - 13:50

wpisz w google brafitting i nazwę swojej miejscowości i powinny Ci jakieś sklepy wyskoczyć

U mnie raczej nic nie znajdę bo miejscowość niewielka jest, muszę poszukać trochę dalej, ale jak wiem już jak to się nazywa będzie łatwiej. Dzięki

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#127 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 05 stycznia 2012 - 22:27

widzę, że tutaj królują 75- w obwodach, ja jestem trochę szersza- 80 D.

<ookk>

#128 Sklep.Mikoma

Sklep.Mikoma
  • Użytkownik
  • 86 postów

Napisano 12 stycznia 2012 - 12:59

W sklepie internetowym z bielizną z pewnością znajdziesz swój idealny rozmiar biustonosza. Wszystkie wymiary są tak podane, że nie ma możliwości kupienia za małego bądź dużego.

#129 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 31 sierpnia 2013 - 13:37

Co firma to inna numeracja.Kupiłam wczoraj 2 biustonosze ,nie usztywniane,z samej koronki.I tu szok jeden 36C,drugi 75B
Obydwa dobrze dobrane.
Jesli chodzi o usztywniane ,gąbkowe, czy jakos tak,to takie nosze rozmiar 75 D,lub DD

#130 Bogna

Bogna
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 01 września 2013 - 12:16

Długo nie mogłam dobrać rozmiaru, zawsze dawano mi szerszy pod biustem i miseczki B/C. Aż kiedyś metodą po wielu przymiarkach doszłam do tego że jednak 75E z tym że w 2 konkretnych firmach. W innych już się to nie sprawdza.

#131 karina25

karina25

karina25

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 18 stycznia 2014 - 00:04

Witam Powiem jedno co inna marka stanika to inny rozmiar.Nosze na ogol 90 F .Polskie marki jeszcze trzymaja sie rizmiarow ale juz marki zagraniczne to tragedia.Ja zawsze mierze stanik w sklepie dlugo az dotad kiedy bede czula ze naprawde ten stanik spelnia moje oczekiwania.

#132 Suzi

Suzi
  • Użytkownik
  • 102 postów

Napisano 21 stycznia 2014 - 16:26

halynka, ekspedientki teoretycznie powinny mieć taką wiedzę, ale w praktyce mało która się na tym zna i trzeba naprawdę dobrze trafić.
Ja też przez większość czasu byłam przekonana, że noszę standardowe 75B, a okazało się, że jest zupełnie, zupełnie inaczej ;-) A różnica i w samopoczuciu i w wyglądzie jest wielka.

Dokładnie każda ekspedientka pracująca w sklepie z bielizną powinna wiedzieć jak dobrać dobry biustonosz to połowa sukcesu takiego sklepu. Ciekawa jestem w ilu sklepach posiadają choćby centymetr? 

#133 iwonaryki

iwonaryki

Prawdziwa miłość , nie zna granic .

• Użytkownik
  • 1 560 postów
  • Lokalizacja..
  • Wzrost:170
  • Włosy:Są jakie są :-p
  • Stan:Żoneczka.
  • Partner:Mój kochany Mąż :*
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 21 stycznia 2014 - 16:43

Ciekawa jestem w ilu sklepach posiadają choćby centymetr? 

No właśnie :-)  ja to kiedyś jak kupowałam sobie biustonosz to z sześć przymierzałam tylko jeden był dobry , ja to dane biustonosze w centrum handlowym kupowałam i tylko pieniądze nie potrzebnie wydałam , już  teraz na targu sobie kupić przynajmniej tam jest taniej  :-)

Synek 13 lat , córeczka 7 lat , córeńka 6 lat .
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc
iv09vcqgirxd72tg.png
28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.

#134 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 21 stycznia 2014 - 17:09

już teraz na targu sobie kupić przynajmniej tam jest taniej :-)

Cieszę się ,że tam możesz dobrać idealny rozmiar.Bo ja nie mogę.Jak miska duża to i pod biustem dużo <bezradny>

#135 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 23 stycznia 2014 - 18:42

Ja zawsze kupowalam 75B a po opini specjalistki okazało sie,że mam 75C :)

#136 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 29 stycznia 2014 - 15:27

Wybrałam sie do sklepu Esotiq z zaoszczedzonym groszem,aby kupic sobie cos ekstra.Ekspedientka najpierw zapytała o to co lubię kolor,fason,koronki lub nie,miekkie,sztywne z wkladka lub bez,słodkie bądź skromne a potem zabrała się do mierzenia mojego biustu i pod nim i...okazało się,że moje 85B to jest 75E lub 75DD oba są dobrze dobrane,pokazała mi różnice...no i na koniec dostałam mnóstwo biustonoszy do kabiny i mierzyłam a pani poprawiała miseczki i szelki,kiwała głową i znowu mierzenie i tak długo aż wybrałyśmy 3modele a z tych trzech ten jeden.Zapłaciłam nie powiem...sporo bo 130zł...dużo to i niedużo...dla mnie dużo.Ale mam dobrze dobrany stanik i co ważne ...rozmiar nigdy nie jest na zawsze...zmieniamy sie,nasza sylwetka też więc za każdym razem trzeba od nowa dobierać zaczynając od rozmiaru jaki mamy obecnie.Polecam sklepy Esotiq,super obsługa i przepiekne kolekcje,jest w czym wybrac no i rabaty są dla stałych klientek.

#137 violakarp.vk

violakarp.vk

transwiola

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 24 lutego 2014 - 06:25

Witajcie.Ja mialam klopot z tym jaki mam rozmiar stanika.Ale poszlam raz do brafitierki zaplacilam zmierzylysmy i juz teraz wiem.Teraz ide do sklepu kupuje sobie stanik i wiem ze bedzie lezal jak ulal.Warto i doradzam.Pozdrawiam Ewelina

#138 kasandramaj

kasandramaj

kasandra

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 07 marca 2014 - 00:29

Witajcie.Ja nie rozumiem tych angielskich rozmiarowek.Nie moge sie w tym polapac.Ja nosze polska rozmiarowke 90 miseczka F.Jak to bedzie sie przekladalo na angielska rozmiarowke?Odp.POZDRAWIAM

#139 agnieszkapat

agnieszkapat
  • Użytkownik
  • 76 postów

Napisano 01 kwietnia 2014 - 16:52

Witajcie.Ja mialam klopot z tym jaki mam rozmiar stanika.Ale poszlam raz do brafitierki zaplacilam zmierzylysmy i juz teraz wiem.Teraz ide do sklepu kupuje sobie stanik i wiem ze bedzie lezal jak ulal.Warto i doradzam.Pozdrawiam Ewelina

Trzeba też trochę uważać na to, że w różnych sklepach te rozmiary jednak inaczej wychodzą

#140 piekna.vagina

piekna.vagina
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 05 czerwca 2014 - 07:25

Ja korzystam z uslug brafitierki.Nie muszę się martwić o rozmiary stanika.Zawsze mam idealnie dobrany stanik.POLECAM.