Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

co na połkach?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
98 odpowiedzi w tym temacie

#81 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 24 lipca 2011 - 22:09

Mam już pomysł. To co kolorowe i niepasujące schowam w jakimś pudełku. I tyle. :mrgreen:

U mnie nie ma co liczyć na minimalizm, bo mam chyba z 15 takich różnych aniołków, książek też cała masa...

Myślicie, że bardziej bibeloty w witrynie oszklonej, czy książki?

#82 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 25 lipca 2011 - 08:08

czy książki?

Moim zdaniem ksiązki :!:
Dołączona grafika

#83 loulou

loulou
  • Użytkownik
  • 115 postów

Napisano 26 lipca 2011 - 11:52

Ja tez nie lubię dużo drobiazgów, bo sie na tym kurz gromadzi mam dużo do sprzatania.... :(
:)

#84 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 27 lipca 2011 - 16:16

Mam już pomysł. To co kolorowe i niepasujące schowam w jakimś pudełku. I tyle.

dokladnie, kiedys mozesz miec inny wystrój i zeby nie bylo za pusto beda pasowac.
ja uwielbiam pierdólki na meblach, tylko mnie krew zalewa jak scieram kurz. dlatego jest to czynnosc, której nie znosze.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#85 Domatorka

Domatorka
  • Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 27 lipca 2011 - 20:57

Ja się staram utrzymać pewną harmonię, czyli: jak najmniej pierdół - jak najwięcej książek. Póki co się udaje :)

#86 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 28 lipca 2011 - 18:22

jak najmniej pierdół - jak najwięcej książek. Póki co się udaje :)

To też moje motto. Mi niestety nie zawsze się udaje.
Też mam teraz dylemat "co na półkach", bo niedawno się przeprowadziliśmy i jakoś tak myślę, myślę i nie mogę na tych naszych nowych półkach sobie niczego sensownego wyobrazić. ;-) Na pewno książki, świeczki, jakieś zdjęcia..a jednak czegoś mi tam jeszcze brakuje..jak wymyślę, to się pochwalę :mrgreen:

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#87 loulou

loulou
  • Użytkownik
  • 115 postów

Napisano 02 sierpnia 2011 - 10:55

pytanie z innej beczki troszke co trzymacie na polkachs zafkach regałach? szklo ksiazki porcelane pierdolki puzderka itp itd?
ja mam ksiazek duzo i szkolo i kilka pamiatek z wycieczek nienawidzę mnóstwa porcelany figurek itp. a i swieczki tez mam i ramki ale jak jest bardzo duzo tego to nie lubie a Wy?

dla mnie najlepiej jak najmniej. czyli książki, zdjecia.
:)

#88 Jadźka

Jadźka
  • Użytkownik
  • 167 postów

Napisano 19 kwietnia 2012 - 14:30

I Jak tam Wasze półki? U mnie też książki, choć ostatnio przydałoby się na nie więcej miejsca.. ale mam jeszcze pudełka, ramki i świeczniki :).
"Ludzkość to my, czy nam się to podoba czy nie" - Samuel Beckett

#89 nuska

nuska
  • Użytkownik
  • 217 postów

Napisano 19 kwietnia 2012 - 17:16

Głównie książki, ale również świeczki, ramki ze zdjęciami i jakieś do niczego nie przydatne pierdółki, no i albumy na zdjęcia - uwielbiam !!
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#90 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 03 października 2013 - 08:23

Ja na półkach mam książki, a i tak już mi na nie brakuje miejsca. Oprócz tego przed książkami na tych półkach mam jakieś stojące pamiątki.

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#91 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 03 października 2013 - 14:15

Ja mam podzielone na prace i takie prywatne. Na tych do pracy są segregatory, aparaty i dodatki do nich i takie biurowe rzeczy w pudełkach.

Na tych prywatnych książki, świeczki. No i jedna jest z biżuterią.

Generalnie jest u mnie minimalizm, bo nie lubię takich drobiazgów ustawiać.

Każdy z nas urodził się ateistą

#92 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 03 października 2013 - 14:21

U mnie w dużym pokoju książki, książki i jeszcze raz książki + pierdółki. Zawsze sobie obiecałam, że nie będę się tak zaśmiecać no ale.... jak nie aniołek od koleżanki w prezencie to jakaś pierdółka od teściowej...
A w małym segregatory z dokumentami, puzzle, gry planszowe no i maskotki (przydają się jak przychodzą do nas ludzie z małymi dziećmi)

#93 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 03 października 2013 - 17:08

U mnie na półce w pokoju gościnnym tylko płyty CD,ozdobna świeczka,stojak na wino i kwiatek w doniczce(prezent od sąsiadki)

#94 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 03 października 2013 - 17:13

W salonie- ksiazki. Storczyk. pewnie jak beda nowe mebelki to bedzie wieza.
W malym narazie....glownie ksiazki, plyty, filmy. A jak bedzie pokoj malej to przeniosa sie te rzeczy do salonu
w sypialni nic, bo polek nie mamy.
ogolnie minimalizm. Nie ma zadnych bibelotow bo ja nie znosze ,kurz lapia tylko.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#95 gracjan

gracjan
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 10 listopada 2014 - 13:12

na półkach mogą stać ramki ze zdjęciami, świeczki, różne pamiątki i ozdoby, może nawet książki :)

#96 kasiapokala

kasiapokala
  • Użytkownik
  • 2 postów
  • Lokalizacjawrocław
  • Wzrost:165
  • Włosy:szatynka
  • Stan:męzatka
  • Partner:adam
  • Nastrój:Anielska
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 13 stycznia 2015 - 10:25

na półkach i meblach w salonie zdecydowanie książki, możesz między nii ustawić kilka rodzinnych zdjęć, dzięki temu wnętrze nabierze indywidualnego charakteru :-)

Użytkownik elizabeth edytował ten post 13 stycznia 2015 - 16:33

link usunięty

#97 iwonaryki

iwonaryki

Prawdziwa miłość , nie zna granic .

• Użytkownik
  • 1 560 postów
  • Lokalizacja..
  • Wzrost:170
  • Włosy:Są jakie są :-p
  • Stan:Żoneczka.
  • Partner:Mój kochany Mąż :*
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 13 stycznia 2015 - 14:02

Ja przeważnie to na półce mam przyprawy ..  ;-)  książek nie czytam  .. a zdjęcia to w albumie trzymamy  :-) .

Synek 13 lat , córeczka 7 lat , córeńka 6 lat .
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc
iv09vcqgirxd72tg.png
28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.

#98 Olga44

Olga44
  • Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 23 stycznia 2015 - 12:47

Różnego rodzaju pamiątki, bibeloty są bardzo fajną sprawą w mieszkaniu, ale nie można z tym przegiąć żeby mieszkanie nie przerodziło się w rupieciarnie, bo rzeczy takie nie mają zazwyczaj większego zastosowania niż wartość estetyczna/sentymentalna a szkoda żeby tysiąc rzeczy leżało i się kurzyło. ale trzymam oczywiscie ksiazki, swieczki, bizuterie ale w formie dekoracji.

#99 basiaw

basiaw
  • Użytkownik
  • 400 postów

Napisano 27 kwietnia 2022 - 08:57

Mam ksiązki - aczkolwiek preferuję do nich zamknięte półki. Z uwagi na to, ze na takich nie gromadzi się kurz, jest to wygodniejsze niż trzymanie książek na otwartych półkach. Przynajmniej nie ma problemu z czyszczeniem. 

Jeśli szukasz ładnych dodatków ceramicznych, które mozna postawić na pólkach ale również i normalnie używać na co dzień, polecam ceramikę Bolesławiec:

https://andyceramika.pl/

Są to piękne ręcznie malowane i wytwarzane w Polsce naczynia. Szczególnie piękne są ich naczynia do zapiekania:

forma-do-pieczenia-tarty-ceramiczna-gu-1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych