Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Urlopy księży

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Okkena

Okkena
  • Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 06 lipca 2008 - 20:28

Witam,
Mam pytanie ile wg Was powinien trwać urpol dla księdza? W jakim okresie roku najlepiej by był? I zasadnicze pytanie czy w ogóle oni zasługują na odpoczynek.
Jak to jest u Was w parafii? :-)

#2 Guest_niki_*

Guest_niki_*
  • Gość

Napisano 06 lipca 2008 - 21:29

zawód jak kazdy inny, dlaczego nie mieliby mieć urlopu. w jakim czasie- to chyba obojętne, przecież nie jeden ksiądz jest w kościele, a jak jest to z większej parafii ktoś może go zastapić. przecież ksiądz też moze się wypalić i chcieć odpocząć. jak u mnie w parafii jest- nie wiem, nie chodze

#3 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 31 maja 2010 - 08:42

zawód jak kazdy inny

oczywiście,zdecydowanie zasługują na urlopy.Przecież dodatkowo nauczają religii w szkołach,biorą za to pensje,i należą im się urlopy jak w każdym zawodzie.

#4 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 04 lipca 2010 - 21:25

bycie księdzem to praca, a skoro praca, powinien im przysługiwać urlop w ustawowym wymiarze. jeżeli jednak będąc księdzem jednocześnie są katechetami, powinni otrzymywać urlop tylko z tytułu nauczania religii.

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#5 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 04 lipca 2010 - 21:34

Od niedawna w mojej parafii zmienił się proboszcz.
Ludzie wieszają na nim koty, plotkują...
Jest jaki jest.
Fakt takiego jak wcześniej mieliśmy to j7uż chyba nigdy mieć nie będziemy bo to człowiek skarb był.
Ale aktualny proboszcz hmmm...
Moim zdaniem troszkę przesadza.
Człowiek - podróżnik.
Jest z nami od okołopół roku może krócej.
Od tego czasu był na 2 pielgrzymkach tygodniowych i kilka razy w miesiącu organizuje takie jedno lub dwudniowe i w każdej uczestniczy.
Więcej go nie ma niż jest.
Mówi że ludzie młodzi wyjezdzają za granicę bo tylko kasa im w głowie a za ślub zawołał sobie 1500 zł.Nie każdego stać w ogóle na ślub :roll:
Paranoja.
Jego całe życie płynie na urlopach na wycieczkach za naszą kasę :roll:

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych