Wysłany: 2008-03-31, 09:23 Zrównanie wieku emerytalnego
wiecie co - już od dłuższego czasu tak obserwuje te zapędy żeby kobiety miały taki sam wiek emerytalny ja mężczyźni....a ja się pytam: czy jakiś palant na stołku zdaje sobie sprawę że my oprócz normalnych etatów mamy też dom itd. ???? to jest minimum 0,5 etatu - jesli nie cały !!!!!! no prosze Was ! - mam rację ? My PRACUJEMY 2 x tak intensywnie jak facet !!!!!
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 60 dni temu Posty: 629 Skąd: M......
Profil: Imię: Monika
Wzrost: 172
Włosy: jestem czarnulką
Stan: żona ,mama i sis :)
Partner: M...
Wysłany: 2008-03-31, 17:15
zgadzam się w 100% tylko zauważcie że tylko kobiety to widzą faceci jakby niezauważają....wogóle wydaje mi się że powinni trochę ten wiek niższy zrobić bo jakoś nie bardzo sobie wyobrażam 65letnią kelnerkę
ostatnio robiłam zakupy w sklepie real a na kasie siedziała pani koło 60lat (to oczywiście w przenośni-nikogo nie chce obrażać)ale dla mnie taka pani powinna już sobie w domku odpoczywać i przytulac mężusia z kubkiem herbatki w ręku przy serialu brazyliana
_________________ Jestem...aniołem...? czy jestem demonem?
Bóg stworzył mnie a diabeł opentał...
Więc jaka jestem? Grzeszna czy święta?
Anioł czy demon? Piorun czy miód?
Gołąb czy żmija? Upiór...czy cód?
zdradliwa... czy wierna...? dobra, czy zła?
wiec jaka jestem?czy ktoś mnie zna
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 175 dni temu Posty: 3088 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-03-31, 18:14
też sie zgadzam,jakoś tak jest że kobiety to z pracy do pracy(czyli domu),bo w domu zawsze jest coś do zrobienia,żadko sie trafi żeby jakiś facet miał poza pracą tyle obowiązków co kobieta
_________________ "...There aint no ifs, buts, or maybes,
I'm gonna stay down and ride for you baby "
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 60 dni temu Posty: 629 Skąd: M......
Profil: Imię: Monika
Wzrost: 172
Włosy: jestem czarnulką
Stan: żona ,mama i sis :)
Partner: M...
Wysłany: 2008-04-01, 20:36
Panie w rządzie zapomniały już o takich sprawach albo są wyjątkami i u nich to wszystko robią Panowie ...
_________________ Jestem...aniołem...? czy jestem demonem?
Bóg stworzył mnie a diabeł opentał...
Więc jaka jestem? Grzeszna czy święta?
Anioł czy demon? Piorun czy miód?
Gołąb czy żmija? Upiór...czy cód?
zdradliwa... czy wierna...? dobra, czy zła?
wiec jaka jestem?czy ktoś mnie zna
Informacje: Wiek: 34 Dołączyła 219 dni temu Posty: 1510 Skąd: Śląsk
Profil: Imię: Dorota
Wzrost: średni
Włosy: blond
Stan: panna
Wysłany: 2008-04-02, 09:09
Z tego co wiem zrównanie wieku emerytalnego kobiet i mężczyzn wiąże się z tym,iż rząd chce aby kwoty emerytur przez to zrównały się.
Przez te 5 lat kwota emerytury kobiety jest niższa.
Wydaje mi się,że ta sprawa i tak nie zrówna tych kwot ponieważ nadal zarobki kobiet są niższe niż mężczyzn i pracodawcy nie chcą zatrudniać kobiet z dziećmi ( szczególnie małymi). Nie chcą też zatrudniać mężatek bez dzieci i takie się robi błędne koło.
Naoglądałam się tego bo przez rok szukałam pracy.
Może teraz wkońcu to się zmieni.
I wiem jedno..............mało który pracodawca będzie trzymał 65 letnią sekretarkę, kelnerkę czy managera.
W tym cały problem
_________________ Przyjacielem jest ten, kto wie o Tobie wszystko i nie przestaje Cię kochać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum