Dziewczyny fajnie te wasze ozdobki,ale mnie tam by sie nie chcialo jak mam kupic rzeczy do robienia takich ozdobek to wole kupic w sklepie za 4zl i taniej mi wyjdzie.
Nie wiem jak w PL ale tu sie tak lepiej oplaca.
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 356 dni temu Posty: 5536 Skąd: Leeds
Profil: Imię: Monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Stan: panna
Partner: Paweł
Wysłany: 2008-01-16, 12:53
smerfetkahh napisał/a:
SAMA nakleilam laterki
nie może to być
fajne sa takie puszeczki, tylko postaw se je niżej bo chyba nie wygodnie ci będzie sięgać chyba, że mi sie tylko wydaje, że na górze szafki stoją no chyba, że mąż ci tam specjalnie postawił, bo lubi cie asekurować przy takich wspinaczkach
Świece są przedmiotami bardzo dekoracyjnymi. Milo zapalić je podczas świątecznego niedzielnego posiłku lub kameralnej kolacji. Często jednak zanim jeszcze zanim wypalą się nam do cna odkładamy je na bok, a po jakimś czasie zaczyna się nam zbierać cała sterta takich 'niedopałków'. Nie wyglądają już one ładnie i nie bardzo mamy ochotę dekorować nimi stół. Proponuję nie wyrzucać tych resztek ze świec, tylko w prosty sposób przerobić je na nowe.
Żeby zrobić świeczkę z resztek wosku potrzebne Ci są:
*wosk z niedopalonej świecy
*świeczka tea light
*foremka np. do pieczenia małych babeczek
*nieco barwnika
Tea ligth'a wyjmujemy z metalowej osłonki i wkładamy na środek foremki do babeczek, którą wcześniej nasmarowaliśmy jakimś tłuszczem. Pokruszony wosk podgrzewamy powoli w łaźni wodnej a gdy się rozpuści, dodajemy barwnika (sugeruje użycie kolorowych kredek świecowych), mieszamy ostrożnie i gorące wylewamy do foremki z tea light'em i odstawiamy żeby wosk zastygł. Gdy wystygnie łyżką stukamy delikatnie w dno foremki i 'wystukujemy' z niej nową ładną świeczkę.
Oczywiście zamiast foremki do babeczek możesz użyć pojemniczków i foremek w innych kształtach oraz poeksperymentować nieco z barwnikami.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum