Mysle ze to w zupelnosci nadaje sie na osobny temat, bo porusza nie tylko aspekt wiary.
FILM TRWA 2 godz.
Opis filmu:
Cytat:
Mocny film dokumentalny pokazujący i wyjaśniający jak społeczeństwo jest manipulowane. Dokument podzielony jest na 3 części:
I. Religijna - pokazuje astro-teologiczne podstawy chrześcijaństwa. Udowadnia, iż religia chrześcijańska jest jedynie splagiatowaną wersją wcześniejszych mitów, głównie egipskich i opiera się na astrologii.
II. 11 Września - dotyczy najsłynniejszej akcji terrorystycznej służb specjalnych USA, dokonanej na własnych obywatelach.
III. Banki i plan zniewolenia świata - czyli kto stoi za kontrolą światowej gospodarki i polityki. Komu zależy na wywoływaniu wojen i komu się to opłaca, oraz kto dąży do wykreowania Jednego Ogólnoświatowego Rządu, Globalnego imperium: niewolników rządzonych przez garstkę Panów i kontrolowanych totalnie, rodem z Orwellowskiego "Roku 1984"...
Autorzy filmu zachęcają do własnych dalszych studiów w temacie, oraz do sprawdzenia wszystkich przedstawionych w nim faktów,zamiast brania na wiarę tego co zostało w nim powiedziane
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 106 dni temu Posty: 515
Profil:
Wysłany: 2008-02-22, 10:45
Dostałam ten film na płycie od mojego Misiaka.3 część filmu jest o banku światowym.Pierwszy raz słyszałam,że doszło do takiego "przekrętu".Ale w sumie zawsze się zastanawiałam kto tworzy ten bank
Wysłany: 2008-02-22, 10:58
Ok obejrzalem to, w sumie mialem isc wczesniej spac ale siedzialem do 3 i ogladalem.
Czesc I - wiara.
Nie wiele nowego sie dowiedzialem, zawsze sadzilem ze cala historia jezusa itd zostala zaczerpnieta z innego zrodla, nie spodziewalem sie jednak ze astrologia ma tyle z tym wspolnego. Sam fakt stworzenia religi jako narzedzia do manipulowania ludzmi jest czyms wg. mnie genialnym I to tyle na temat czesci I.
Czesc II - Czyli zawsze chodzi o pieniadze...
Nie przypuszczalem ze USA jest tak zachlanne, zawsze mi nie pasowalo dlaczego amerykanie wtracili sie do I wojny swiatowej, nigdy nie potrafilem na to znalezc konkretnej odpowiedzi. Ta udzielona w filmie po czesci to wyjasnia i jestem nawet sklonny uwierzyc w to.. tylko dlatego ze widze czym byl atak na WTC.
II wojna swiatowa i znowu amerykanie prowokuja do ataku, tylko po to aby banki centralne mogly pozyczyc panstwu kase na procent, aby kilka osob moglo sie nacieszyc fortuna. No i WTC.. wiara w to ze to byl zamach istniala u mnie przez pol roku po ataku, pozniej zbyt wiele sprzecznosci wychodzilo.. brak szczatkow samolotu itd. Reasumujac, I, II wojna swiatowa, wojna w Vietnamie ktora nigdy miala sie nie skonczyc, miala byc zrodlem milardowych dochodow kilkunastu osob zarzadzajacych bankiem centralnym.. nie wyszlo... sprobowali ponownie, robota wewnetrzna przy WTC aby uzyskac pretekst do ataku na irak. I kolejna wojna ktora nigdy ma sie nie skonczyc, ma byc utrzymywana b.dlugo bo niektorym ciagle brak kasy.
P.s. pra pra dziadek busha odwiedzial rodzine bin ladenow ? Na wakacje do siebie jezdzili czy co ? Ciekawe, naprawde ciekawe
III czesc - banki centralne
Po czesci opisalem to w czesci II, nie mniej jednak zaskoczyl mnie fakt powstania uni USA, MEXICO oraz CANADA, i wspolna waluta Amero ktora ma zostac wprowadzona. Zaskakuje mnie rowniez stwierdzenie ze za unia europejska i unia azjatycka stoja te same osoby, ktore tworza unie usa, mexyk i canada. Ile w tym prawdy przekonam sie dopiero jak zobacze walute amero, wtedy po czesci uwierze ze jest cos w tym prawdy.
Ogolnie film sam w sobie kontrowersytjny dla chrzescijan, ktorzy wierza we wszystko co mowia mass media Dla kogos kto ma ciut rozumu i sam potrafi wyciagac wnioski, nie wszystko bedzie juz takie kontrowersyjne.
Tak czy owak polecam film, 2 godziny dosyc ciekawych teorii (tak teorii, bo dowodow nie jest tam za wiele).
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 348 dni temu Posty: 4016 Skąd: mam wiedzieć?
Profil:
Wysłany: 2008-02-22, 13:02
Obejrzę na pewno. Jedno jest pewne WTC to sprawka Żydów i wojna w Iraku też. To jest już dawno powiedziane. Żaden Żyd nie przyszedł w ten dzień do pracy a 3/4 w tych budynkach banki to Żydów.
_________________ "miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 536 dni temu Posty: 2840 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2008-02-22, 13:23
Jewel napisał/a:
Jedno jest pewne WTC to sprawka Żydów i wojna w Iraku też.
Pewne to nic nie jest
A cały filmik obejrzę mam nadzieję, jutro, chociaż taki dokument dotyczący ataków na WTC już oglądałam i już wiem, że to co pokazują milionom ludzi w mediach to wielka ściema
Profil:
Wysłany: 2008-02-22, 14:44
Kociaku masz rację ale prawie pewne
Ja też dzisiaj wieczorkiem z K. obejrzę.
Kociak napisał/a:
milionom ludzi w mediach to wielka ściema
Pewnie, że ściema i dlatego wiele ludzie jest otępiałych nieświadomie.
_________________ "miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"
strus [Usunięty]
Informacje: Wiek: 10
Profil:
Wysłany: 2008-02-23, 23:26
Spoko, zaufajcie mi ze nie siedze na tym forum z 1 powodu, dostalbym szajby od offtopicow, ale to jeden z 2 tematow w ktorym ustawilem powiadamianie o odpowiedziach i dlatego tez kazdy bezsensowny post bede kasowal
Jewel napisał/a:
Obejrzę na pewno. Jedno jest pewne WTC to sprawka Żydów i wojna w Iraku też.
Nie wiem, nie znam Cie, nie chce sie wypowiadac ale masz dosyc kontrowersyjne wypowiedzi jakby prosto z niedzielnej audycji Radia Maryja. A wiesz co jest w zyciu pewne ? Pewne jest tylko to ze nie ma nic pewnego.
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 536 dni temu Posty: 2840 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2008-02-26, 17:00
Oglądnęłam.
Wrażenia? Co do WTC - oglądałam już podobny dokument i tutaj jestem już prawie przekonana, że to nie był wcale zamach terrorystyczny - jestem bliska uwierzyć, że to faktycznie sam rząd to wszystko zorganizował, za dużo rzeczy tutaj nie gra
Co do banków centralnych - tutaj dowiedziałam się kilku rzeczy o których nie miałam pojęcia. Czy w to wierzę? Chciałabym kiedyś zgłębić wiedzę w tym temacie i poszperać, spróbować znaleźć informacje w tym zakresie
Część dotycząca religii - no ciekawe rzeczy przedstawiają w filmie, a że pisałam już gdzieś o stanie mojej wiary więc dało mi to do myślenia. Tutaj podobna sytuacja - chciałabym kiedyś mieć na tyle czasu, żeby zagłębić się w poszukiwaniach czy to o czym mówią jest udokumentowane Chciałabym jednak poznać opinię osób głęboko wierzących, co powiedzą na temat tej części - czy uznają że to wszystko kłamstwo, czy w ogóle tego nie przyjmują do wiadomości że może to być prawda... Mam nadzieję, że ktoś taki podzieli się wrażeniami
Ogólnie - cały film naprawdę dużo do myślenia daje
Informacje: Wiek: 19 Dołączyła 181 dni temu Posty: 894 Skąd: Śląsk
Profil: Wzrost: 170
Włosy: brązowe
Stan: panna
Partner: Sebastian
Wysłany: 2008-02-26, 17:27
Powiem tak, dla mnie to kolejny punkt widzenia, kolejna z prawd, ktore serwuje nam swiat, ale nie sadze by byla prawda tak jak to co pokazuja nam media. Co dotyczy np bankow nie mam wiedzy by sama o tym rozsadzic. A co sie tyczy religii to nic nowego nie uslyszalam i nie ma dla mnie nzaczenia, bo moja wiara nie jest tak latwa do zachwiania i chyba tyle:) Dla mnie bez wiekszych emocji.
Informacje: Wiek: 19 Dołączyła 322 dni temu Posty: 5495 Skąd: Wrocław
Profil: Imię: Weronika
Wzrost: 165
Stan: jeszcze panna :)
Partner: Radzio
Wysłany: 2008-02-26, 17:51
Cytat:
Nie wiem, nie znam Cie, nie chce sie wypowiadac ale masz dosyc kontrowersyjne wypowiedzi jakby prosto z niedzielnej audycji Radia Maryja.
hahaha..
czyli ja też?
heretyk od urodzenia?
Wysłany: 2008-02-27, 01:14
cerrata napisał/a:
Cytat:
Nie wiem, nie znam Cie, nie chce sie wypowiadac ale masz dosyc kontrowersyjne wypowiedzi jakby prosto z niedzielnej audycji Radia Maryja.
hahaha..
czyli ja też?
heretyk od urodzenia?
Jezeli o wszystko bezpodstawnie obwiniasz zydow, bo ot tak... to owszem
Jewel napisał/a:
strus napisał/a:
ale masz dosyc kontrowersyjne wypowiedzi jakby prosto z niedzielnej audycji Radia Maryja.
Niestety nie trafiłeś
Nigdy nie słuchałam RM ale widzę, że Ty jesteś na bieżąco
Polecam wejść na forumowisko. Tam znajdziesz wiele odpowiedzi szczególnie w dziale religia
Nie trzeba byc na biezaco aby wiedziec ze ojciec Tadeusz o wszystko obwinia zydow bez zadnych konkretnych dowodow. Robisz to samo
A ja Ci polecam poczytac troszke ksiazek z historii, no chyba ze nie sa one na tyle wiarygodne co Biblia
Moge wiedziec na jakiej podstawie zydzi sa winni calemu zlu swiata ? I czemu zydzi zaatakowali WTC ? Bo przyznam ze budzi to delikatny usmiech na mojej twarzy, nie mniej jednak z checia wyslucham Twojej teori i byc moze jak bedzie ciekawa sklonny bede wziasc pod uwage ze zydzi sa be
P.s. A czy Jezus nie byl zydem ? Bo juz nie raz to slyszalem
Profil:
Wysłany: 2008-02-27, 10:14
Cytat:
P.s. A czy Jezus nie byl zydem ? Bo juz nie raz to slyszalem
Hmmm urodził się w Palestynie więc powinien być Żydem ale etnicznie nie konieczni, tylko dlaczego nie mówił po hebrajsku bo to jego ojczysty język?
Ja znalazłam, że mógłby rzymianinie bo ponoć to była Rzymiańska prowincja.
To tak jak byśmy powiedzieli, że Witetnamczyk urodzony w Polsce to Polak.
Jedno jest pewne Żydzi wydali na śmierć Jezusa.
A o Żydach to sobie poczytaj choćby nawet książki prof. Jerzego Roberta Nowaka bo warto znać przeszłość swojego narodu i syfu ile nam Żydzi narobili. Począwszy od Katynia, gdzie Żydowskie NKWD zabiło tą naszą inteligencję, której brak odczuwamy do dnia dzisiejszego i jeszcze wiele lat. Są wywiady już w Teheranie z tymi oprawcami. Stalin celowo wziął Żydów bo wiedział, że oni to zadanie wykonają najlepiej bo tak nas nienawidzą. Potem masakry na Kresach wschodnich- wybijali nas do nogi przy pomocy Ruskich. Sprawa w Magdalence gdzie żydzi Michnik, Mazowiecki, Lech Wałęsa i Kwaśniewscy sprzedali Polskę. Nasi rządzący, którzy w 3/4 są Żydami i wreszcie WTC gdzie w rządzie USA siedzi same najbogatsze Żydostwo i kieruje tymi Amerykanami. Oni siedzą w fotelach wygodnie a Amerykanie idą się w imię pokoju oddawać życie bo potrzebna ropa.
Tych przykładów można mnożyć wiele ale ludzie nie wiedzą o tym i kto tylko coś powie złego o Żydach to jest antyjudaistą. Wiele ludzi ich nienawidzi ale boją się powiedzieć prawdę.
Antysemita- semici to Araby a ja do nich nic nie mam czyli Antyjudaizm
Zeitgeits jest dla mnie niskich lotów propagandą i dziwie się że ludzie to łykają.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum