Informacje: Dołączyła 349 dni temu Posty: 6473 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-02-27, 15:18
ehhh ja mogę tylesamo wymienic przykładow przeciwko kościołowi katolickiemu ale to nie zmieni faktu ze załozenia ( przynajmniej wiekszosc) ma dobre i ze ludzie w niego wierza
co do zydów..to tez ludzie...polacy wyrzadzili nie mniej złego sami sobie...ale patrzy sie tylko na zydow..bo my sami jak sie mordujemy i podkładamy sobie swinie ( do dzis ) to jest dobrze...ale jak to zrobi zyd to trzeba odnotowac a potem ksiązkę o tym napisac.....
Jewel napisał/a:
Jedno jest pewne Żydzi wydali na śmierć Jezusa.
a gdyby Jezus był murzynem i urodził sie w czasach kolonizacji swiata to zabiliby go Anglicy albo Hiszpanie takie rozumowanie jest moim zdaniem bez sensu....
gdyby urodził sie dzisiaj...zabiliby go amerykanie, rosjanie lub muzułmanie....i kazda z nacji miałaby ku temu swoje, barzdo wazne powody
Bóg wiedział ze jego syn zostanie zaity... ta ofiara była konieczna i prawdopodobnie dlatego Jezus urodził sie w czasach i miejscu nekanym wojnami, gdzie za swoja wiare mozna było zginac... obwiniając źydów za smierc Jezusa obwiniacie Boga za to ze go na nią skazał
Informacje: Wiek: 19 Dołączyła 322 dni temu Posty: 5495 Skąd: Wrocław
Profil: Imię: Weronika
Wzrost: 165
Stan: jeszcze panna :)
Partner: Radzio
Wysłany: 2008-02-27, 17:16
strus napisał/a:
Jezeli o wszystko bezpodstawnie obwiniasz zydow, bo ot tak... to owszem
no przepraszam...
ja chciałam tylko powiedzieć, że ja nie mam nic do Żydów jesli chodzi o religię, kulturę itp bo to nawet ciekawe.. tylko o ich mentalność (jesli mogę tak to nazwać...)
żyd w polityce, życ w biznesie, żyd w telewizji radiu.. żyd w konserwie, wszędzie...
Informacje: Wiek: 19 Dołączyła 181 dni temu Posty: 894 Skąd: Śląsk
Profil: Wzrost: 170
Włosy: brązowe
Stan: panna
Partner: Sebastian
Wysłany: 2008-02-27, 17:24
A może to doszukiwanie się? A jeśli nawet by tak było to o co chodzi? Ich mentalnością jest wg Ciebie to, że sa wszędzie(dla mnie bujda) i za to trzeba ich nie lubić(zazdrość)?
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 536 dni temu Posty: 2840 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2008-02-27, 20:21
Madae napisał/a:
co do zydów..to tez ludzie...
dokładnie. nie rozumiem jak można skwitować cały naród patrząc na jego garstkę. równie dobrze można powiedzieć: murzyni są źli, arabowie są źli, homoseksualiści są źli itd. Przykładów można mnożyć. Ale narody składają się z pojedyńczych osób! Ja nie chciałabym np, żeby mnie ludzie postrzegali np przez pryzmat Polaków którzy wyjeżdżają za granicę po to by siedzieć tam na zasiłku dla bezrobotnych
Poza tym jest wiele aspektów... A to, że Żydom od wieków utrudniano stworzenie własnego państwa i wstępu na tereny z których się wywodzą - może dlatego tułają się po całym świecie i niektórym do dziś dzień przeszkadza to, że istnieją
Jewel napisał/a:
Zeitgeits jest dla mnie niskich lotów propagandą i dziwie się że ludzie to łykają.
a moim zdaniem jest to przedstawienie pewnych opinii i faktów innych od tych, które pokazują media - przez to zmusza do myślenia.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 347 dni temu Posty: 4008 Skąd: mam wiedzieć?
Profil:
Wysłany: 2008-02-28, 01:41
Madae napisał/a:
bo pomagaja sobie nawzajem na te stołki wlezc zamiast jeden drugiemu nóz w plecy pchac tak jak my to robimy
Madae sorki ale jakie Ty głupoty piszesz Nie ma drugiego takiego narodu, który tak sobie wbija noże w plecy W czasie II WŚ bogatsi wypływali do USA i nawet rodzinie nie pomogli
Ja też nie lubię Żydów za ich mentalność. 99% Żydów uważa się, za rasę panów (dlatego lobby w Usa jest takie potężne i bogate) uważają się za naród wybrany a reszta czyli my goje jesteśmy motłochem i śmieciami.. Dlaczego chcą od nasz odszkodowania skoro Polacy ochraniali im tyłki
Kociak napisał/a:
murzyni są źli, arabowie są źli, homoseksualiści są źli
Tak powiedzieć o jakiejś nacji to nie wystarczy.
Ludzie, którzy nie mają żadnych przekonań ani bladego pojęcia są tolerancyjni.
Nie chce się już się spierać- racja jest jak dupa, każdy ma swoją i nich tak zostanie
_________________ "miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"
Profil:
Wysłany: 2008-02-28, 01:58
Jewel napisał/a:
Nie ma drugiego takiego narodu, który tak sobie wbija noże w plecy W czasie II WŚ bogatsi wypływali do USA i nawet rodzinie nie pomogli
wojna to wojna...z ludzi wychodza wtedy zwierzeta..( nie ublizając zwierzakom) polacy nie byli lepsi...jednak nie nagłasnia sie tego tak bardzo...zauwaz ze w historii zadnego kraju w szkołach nie ucza ze rodacy zachowywali sie kilkaset lat wczesniej jak bestie...nawet w niemczech. Historie pokazuje sie taką zeby dla nas była jak najmniej bolesna i osmieszajaca...a za wszystko wini sie innych.
Jewel napisał/a:
99% Żydów uważa się, za rasę panów
jakos nie zauwazyłam tego.... tak samo sie uwazaja za panow jak i polacy....hińczycy i reszta...
Jewel napisał/a:
Dlaczego chcą od nasz odszkodowania skoro Polacy ochraniali im tyłki
a tym to mnie rozbawiłas pytasz dlaczego ano dlatego - bo mogą
bo nasz rząd od czasu wojny był tak zajety ze nie miał chwili zeby napisac ustawe ktora by im i niemcom to uniemozliwiała jak kazdy człowiek inteligentny i nie posiadający zbyt wiele sumienia ( albo takie ktore trzyma sie tylko okolic jego własnego tyłka) ww żyd korzysta z okazji wzbogacenia sie
Jewel napisał/a:
Ludzie, którzy nie mają żadnych przekonań ani bladego pojęcia są tolerancyjni.
ok jestem tolerancyjna...nawet bardzo ale mam przekonania ktorych sie trzymam ...i jednym z nich jest to aby nie generalizowac i nie uogólniac....a Ty to własnie robisz...dzielisz ludzi na tych dobrych, normalnych i żydów...
Profil:
Wysłany: 2008-02-28, 02:19
Madae napisał/a:
zauwaz ze w historii zadnego kraju w szkołach nie ucza ze rodacy zachowywali sie kilkaset lat wczesniej jak bestie
Jak nie przecież wycieczki szkolne Niemców do Oświęcimia są coraz częstsze. Sama widziałam nieraz.
Madae napisał/a:
wojna to wojna...z ludzi wychodza wtedy zwierzeta
Żyd Żydowi wilkiem? Nawet w czasie pokoju.
Madae napisał/a:
bo nasz rząd od czasu wojny był tak zajety ze nie miał chwili zeby napisac ustawe ktora by im i niemcom to uniemozliwiała
Ja mówie o mentalności a niee o jakiś papirkach.
Madae napisał/a:
jakos nie zauwazyłam tego.... tak samo sie uwazaja za panow jak i polacy....hińczycy i reszta.
No właśnie i tutaj leży problem. Bronisz ich a nie masz o nich za wiele informacji
a wystarczy wziąć ich Tore i na pierwszych stronach jest napisane kto to jest Goj. Jest napisane, że za zabicie Goja dostaje się zbawienie. Kolejnym dowodem jest "Nasze kamienice i wasze ulice".
I najbardziej nietolerancyjni są właśnie Żydzi, którzy jak tylko się powie coś złego na nich to zaraz histeria i nazywają to antysemityzmem. Troszkę za bardzo są przewrażliwieni.
Jeśli chodzi o tolerancje
Cytat:
Tolerancja (łac. tolerantia - "cierpliwa wytrwałość"; od łac. czasownika tolerare - "wytrzymywać", "znosić", "przecierpieć") to w mowie potocznej i naukach społecznych postawa społeczna i osobista odznaczająca się poszanowaniem poglądów, zachowań i cech innych ludzi, a także ich samych.
* Tolerancja nie oznacza akceptacji (por. łac. acceptatio - przyjmować, sprzyjać) czyjegoś zachowania czy poglądów. Wręcz przeciwnie, tolerancja to poszanowanie czyjiś zachowań lub poglądów mimo że nam się one nie podobają.
* Tolerancja jest postawą, która umożliwia otwartą dyskusję. Bez tej postawy dyskusja zamienia się albo w zwykłą sprzeczkę albo prowadzi do aktów agresji.
* Tolerancja uznawana jest za podstawę społeczeństwa otwartego i demokracji.
* Tolerancja ma też granice: dotyczy to postaw, które sprzeciwiają się tolerancji.
Cytat:
Wikipedia.
Profil:
Wysłany: 2008-02-28, 02:30
Madae napisał/a:
No właśnie i tutaj leży problem. Bronisz ich a nie masz o nich za wiele informacji
a wystarczy wziąć ich Tore i na pierwszych stronach jest napisane kto to jest Goj. Jest napisane, że za zabicie Goja dostaje się zbawienie. Kolejnym dowodem jest "Nasze kamienice i wasze ulice".
ehh Tory tak jak i pisma nie nalezy rozumiec dosłownie.... psmo gdyby je tak dosłownie czytac tez dyskryminuje...pozatym obie ksiegi sa juz przestarzałe i prawdy w nich zawarte nijak sie maja do naszych czasów
Jewel napisał/a:
I najbardziej nietolerancyjni są właśnie Żydzi, którzy jak tylko się powie coś złego na nich to zaraz histeria i nazywają to antysemityzmem. Troszkę za bardzo są przewrażliwieni.
noo tu sie akurat musze zgodzic....
zeby była jasnosc...ja nie twierdze ze zydzi sa swieci, ze tacy dobrzy a cały swiat sie na nich uwziął...są tak samo groma warci jak my i reszta swiata...sa tacy co sa lepsi i tacy co sa gorsi...sa ekstremisci ale i sa tacy ktorzy nie sa fanatykami religijnymi wyrzucającymi z 3 pietra kamienicy stara babcie odmiennego wyznania... bo ulica to jej miejsce
ps . wiem co to tolerancja pisałam mature z tematu z nia zwiazanego
Profil:
Wysłany: 2008-02-28, 10:24
Madae napisał/a:
Tory tak jak i pisma nie nalezy rozumiec dosłownie.... psmo gdyby je tak dosłownie czytac tez dyskryminuje...pozatym obie ksiegi sa juz przestarzałe i prawdy w nich zawarte nijak sie maja do naszych czasów
No tak to są metafory ale ponadczasowe i ponadjednostkowe.
Ciesze się, że doszłyśmy do jakiegoś punktu wyjście
Informacje: Wiek: 19 Dołączyła 322 dni temu Posty: 5495 Skąd: Wrocław
Profil: Imię: Weronika
Wzrost: 165
Stan: jeszcze panna :)
Partner: Radzio
Wysłany: 2008-02-28, 19:52
Zielonooka napisał/a:
(zazdrość)
co
Madae napisał/a:
są cwansi od nas
w tym wypadku to nie zaleta...
Kociak napisał/a:
nie rozumiem jak można skwitować cały naród patrząc na jego garstkę.
nie kwituję narodu, kultury, pochodzenia, religii...
Kociak napisał/a:
może dlatego tułają się po całym świecie i niektórym do dziś dzień przeszkadza to, że istnieją
o jak mi przykro... a później takie Grossy piszą że Polacy się cieszyli jak ich zabijano itp, chcą milionowych odszkodowań (z czasów wojny) itp
Madae napisał/a:
polacy nie byli lepsi...
jakiś argument proszszsz...
Madae napisał/a:
a za wszystko wini sie innych.
czyli co? Polacy mają siebie za wojnę obwiniać? coś bez sensu albo nie wiem o co ci w ogóle chodzi...
Madae napisał/a:
jakos nie zauwazyłam tego....
to oglądaj więcej tvnu i słuchaj Tok fm, czytaj wyborczą itp itp
Madae napisał/a:
bo mogą
no i właśnie! mogą, a rozum? sumienie? nie! kasa, kasa, kasa.. zysk itd to właśnie ta żydowska mentalność... najlepiej to móc wszystko, dlatego najwięcej Żydów, czy Żydopodobnych w lewicy ( przepraszam za określenie)
Madae napisał/a:
jak kazdy człowiek inteligentny i nie posiadający zbyt wiele sumienia ( albo takie ktore trzyma sie tylko okolic jego własnego tyłka) ww żyd korzysta z okazji wzbogacenia sie
no i co? i to jest dobre?? :?
Madae napisał/a:
nie generalizowac i nie uogólniac....
jeśli nie zauważyłaś to np ja nie generalizuję, powiedziałam co mnie w Żydach denerwuje, nie powiedziałam, że są źli < a to byłby ogół>
Jewel napisał/a:
za zabicie Goja dostaje się zbawienie. Kolejnym dowodem jest "Nasze kamienice i wasze ulice".
Madae napisał/a:
Tory tak jak i pisma nie nalezy rozumiec dosłownie....
o nie kochana... skoro w Torze napisane jest kto jest kto i wyraźnie jest napisane kogo zabić możesz, kogo nie, komu możesz pomóc, komu nie, kto jest gorszy a kto jest narodem wybranym no to... ja nie mówię, że Żydzi siedzą i czytają i myślą "ok, tak napisane, tak będzie" tylko wiesz.. np większość cyganów rodzi się z tym cwaniaczkowatym wyglądem i zachowaniem...
[ Dodano: 2008-02-28, 19:54 ]
Jewel napisał/a:
Ciesze się, że doszłyśmy do jakiegoś punktu wyjście
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum