Rejestracja Zaloguj  

RSS Uzaleznione Rangi Mapa                       Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Przyłącz się do najsilniejszego trendu na świecie - wellness

Poprzedni temat :: Następny temat
Zeitgeits - Duch Epoki
Autor Wiadomość
Madae 

Informacje:
Dołączyła 349 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-02-27, 15:18   

ehhh ja mogę tylesamo wymienic przykładow przeciwko kościołowi katolickiemu :P ale to nie zmieni faktu ze załozenia ( przynajmniej wiekszosc) ma dobre i ze ludzie w niego wierza :P

co do zydów..to tez ludzie...polacy wyrzadzili nie mniej złego sami sobie...ale patrzy sie tylko na zydow..bo my sami jak sie mordujemy i podkładamy sobie swinie ( do dzis ) to jest dobrze...ale jak to zrobi zyd to trzeba odnotowac a potem ksiązkę o tym napisac.....

Jewel napisał/a:
Jedno jest pewne Żydzi wydali na śmierć Jezusa.
a gdyby Jezus był murzynem i urodził sie w czasach kolonizacji swiata to zabiliby go Anglicy albo Hiszpanie <bezradny> takie rozumowanie jest moim zdaniem bez sensu....
gdyby urodził sie dzisiaj...zabiliby go amerykanie, rosjanie lub muzułmanie....i kazda z nacji miałaby ku temu swoje, barzdo wazne powody <bezradny>

Bóg wiedział ze jego syn zostanie zaity... ta ofiara była konieczna i prawdopodobnie dlatego Jezus urodził sie w czasach i miejscu nekanym wojnami, gdzie za swoja wiare mozna było zginac... obwiniając źydów za smierc Jezusa obwiniacie Boga za to ze go na nią skazał

REKLAMA

Jewel 
I'm In Love

Informacje:
Dołączyła 347 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-02-27, 17:00   

Nie mam nic do dodania :roll:

DJ Cerrata 
borelop !

Informacje:
Dołączyła 322 dni temu

Profil:
Imię: Weronika
Wzrost: 165
Stan: jeszcze panna :)
Partner: Radzio
Wysłany: 2008-02-27, 17:16   

strus napisał/a:

Jezeli o wszystko bezpodstawnie obwiniasz zydow, bo ot tak... to owszem :)

<umieraam>
no przepraszam... <umieraam>

ja chciałam tylko powiedzieć, że ja nie mam nic do Żydów jesli chodzi o religię, kulturę itp bo to nawet ciekawe.. tylko o ich mentalność (jesli mogę tak to nazwać...)
żyd w polityce, życ w biznesie, żyd w telewizji radiu.. żyd w konserwie, wszędzie... :/

Zielonooka 

Informacje:
Dołączyła 181 dni temu

Profil:
Wzrost: 170
Włosy: brązowe
Stan: panna
Partner: Sebastian
Wysłany: 2008-02-27, 17:24   

A może to doszukiwanie się? A jeśli nawet by tak było to o co chodzi? Ich mentalnością jest wg Ciebie to, że sa wszędzie(dla mnie bujda) i za to trzeba ich nie lubić(zazdrość)?

Madae 

Informacje:
Dołączyła 349 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-02-27, 17:26   

sa wszedzie bo są cwansi od nas :D bo pomagaja sobie nawzajem na te stołki wlezc zamiast jeden drugiemu nóz w plecy pchac tak jak my to robimy

Kociak 

Informacje:
Dołączyła 536 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2008-02-27, 20:21   

Madae napisał/a:
co do zydów..to tez ludzie...
dokładnie. nie rozumiem jak można skwitować cały naród patrząc na jego garstkę. równie dobrze można powiedzieć: murzyni są źli, arabowie są źli, homoseksualiści są źli itd. Przykładów można mnożyć. Ale narody składają się z pojedyńczych osób! Ja nie chciałabym np, żeby mnie ludzie postrzegali np przez pryzmat Polaków którzy wyjeżdżają za granicę po to by siedzieć tam na zasiłku dla bezrobotnych :roll:
Poza tym jest wiele aspektów... A to, że Żydom od wieków utrudniano stworzenie własnego państwa i wstępu na tereny z których się wywodzą - może dlatego tułają się po całym świecie i niektórym do dziś dzień przeszkadza to, że istnieją :roll:

Jewel napisał/a:
Zeitgeits jest dla mnie niskich lotów propagandą i dziwie się że ludzie to łykają.
a moim zdaniem jest to przedstawienie pewnych opinii i faktów innych od tych, które pokazują media - przez to zmusza do myślenia.

Jewel 
I'm In Love

Informacje:
Dołączyła 347 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-02-28, 01:41   

Madae napisał/a:
bo pomagaja sobie nawzajem na te stołki wlezc zamiast jeden drugiemu nóz w plecy pchac tak jak my to robimy

Madae sorki ale jakie Ty głupoty piszesz :roll: Nie ma drugiego takiego narodu, który tak sobie wbija noże w plecy :roll: W czasie II WŚ bogatsi wypływali do USA i nawet rodzinie nie pomogli :evil:

Ja też nie lubię Żydów za ich mentalność. 99% Żydów uważa się, za rasę panów (dlatego lobby w Usa jest takie potężne i bogate) uważają się za naród wybrany a reszta czyli my goje jesteśmy motłochem i śmieciami.. Dlaczego chcą od nasz odszkodowania skoro Polacy ochraniali im tyłki :-x

Kociak napisał/a:
murzyni są źli, arabowie są źli, homoseksualiści są źli

Tak powiedzieć o jakiejś nacji to nie wystarczy.

Ludzie, którzy nie mają żadnych przekonań ani bladego pojęcia są tolerancyjni.

Nie chce się już się spierać- racja jest jak dupa, każdy ma swoją i nich tak zostanie ;-)

Madae 

Informacje:
Dołączyła 349 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-02-28, 01:58   

Jewel napisał/a:
Nie ma drugiego takiego narodu, który tak sobie wbija noże w plecy :roll: W czasie II WŚ bogatsi wypływali do USA i nawet rodzinie nie pomogli :evil:
wojna to wojna...z ludzi wychodza wtedy zwierzeta..( nie ublizając zwierzakom) polacy nie byli lepsi...jednak nie nagłasnia sie tego tak bardzo...zauwaz ze w historii zadnego kraju w szkołach nie ucza ze rodacy zachowywali sie kilkaset lat wczesniej jak bestie...nawet w niemczech. Historie pokazuje sie taką zeby dla nas była jak najmniej bolesna i osmieszajaca...a za wszystko wini sie innych.

Jewel napisał/a:
99% Żydów uważa się, za rasę panów
jakos nie zauwazyłam tego.... tak samo sie uwazaja za panow jak i polacy....hińczycy i reszta...
Jewel napisał/a:
Dlaczego chcą od nasz odszkodowania skoro Polacy ochraniali im tyłki
a tym to mnie rozbawiłas :D pytasz dlaczego ??? ano dlatego - bo mogą :D
bo nasz rząd od czasu wojny był tak zajety ze nie miał chwili zeby napisac ustawe ktora by im i niemcom to uniemozliwiała :D jak kazdy człowiek inteligentny i nie posiadający zbyt wiele sumienia ( albo takie ktore trzyma sie tylko okolic jego własnego tyłka) ww żyd korzysta z okazji wzbogacenia sie

Jewel napisał/a:
Ludzie, którzy nie mają żadnych przekonań ani bladego pojęcia są tolerancyjni.
ok jestem tolerancyjna...nawet bardzo :P ale mam przekonania ktorych sie trzymam ...i jednym z nich jest to aby nie generalizowac i nie uogólniac....a Ty to własnie robisz...dzielisz ludzi na tych dobrych, normalnych i żydów... <bezradny>

Jewel 
I'm In Love

Informacje:
Dołączyła 347 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-02-28, 02:19   

Madae napisał/a:
zauwaz ze w historii zadnego kraju w szkołach nie ucza ze rodacy zachowywali sie kilkaset lat wczesniej jak bestie

Jak nie przecież wycieczki szkolne Niemców do Oświęcimia są coraz częstsze. Sama widziałam nieraz.

Madae napisał/a:
wojna to wojna...z ludzi wychodza wtedy zwierzeta

Żyd Żydowi wilkiem? Nawet w czasie pokoju.

Madae napisał/a:
bo nasz rząd od czasu wojny był tak zajety ze nie miał chwili zeby napisac ustawe ktora by im i niemcom to uniemozliwiała :D

Ja mówie o mentalności a niee o jakiś papirkach.

Madae napisał/a:
jakos nie zauwazyłam tego.... tak samo sie uwazaja za panow jak i polacy....hińczycy i reszta.

No właśnie i tutaj leży problem. Bronisz ich a nie masz o nich za wiele informacji :roll:
a wystarczy wziąć ich Tore i na pierwszych stronach jest napisane kto to jest Goj. Jest napisane, że za zabicie Goja dostaje się zbawienie. Kolejnym dowodem jest "Nasze kamienice i wasze ulice".

I najbardziej nietolerancyjni są właśnie Żydzi, którzy jak tylko się powie coś złego na nich to zaraz histeria i nazywają to antysemityzmem. Troszkę za bardzo są przewrażliwieni.

Jeśli chodzi o tolerancje

Cytat:
Tolerancja (łac. tolerantia - "cierpliwa wytrwałość"; od łac. czasownika tolerare - "wytrzymywać", "znosić", "przecierpieć") to w mowie potocznej i naukach społecznych postawa społeczna i osobista odznaczająca się poszanowaniem poglądów, zachowań i cech innych ludzi, a także ich samych.

* Tolerancja nie oznacza akceptacji (por. łac. acceptatio - przyjmować, sprzyjać) czyjegoś zachowania czy poglądów. Wręcz przeciwnie, tolerancja to poszanowanie czyjiś zachowań lub poglądów mimo że nam się one nie podobają.
* Tolerancja jest postawą, która umożliwia otwartą dyskusję. Bez tej postawy dyskusja zamienia się albo w zwykłą sprzeczkę albo prowadzi do aktów agresji.
* Tolerancja uznawana jest za podstawę społeczeństwa otwartego i demokracji.
* Tolerancja ma też granice: dotyczy to postaw, które sprzeciwiają się tolerancji.
Cytat:

Wikipedia.

Madae 

Informacje:
Dołączyła 349 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-02-28, 02:30   

Madae napisał/a:
No właśnie i tutaj leży problem. Bronisz ich a nie masz o nich za wiele informacji :roll:
a wystarczy wziąć ich Tore i na pierwszych stronach jest napisane kto to jest Goj. Jest napisane, że za zabicie Goja dostaje się zbawienie. Kolejnym dowodem jest "Nasze kamienice i wasze ulice".
ehh Tory tak jak i pisma nie nalezy rozumiec dosłownie.... psmo gdyby je tak dosłownie czytac tez dyskryminuje...pozatym obie ksiegi sa juz przestarzałe i prawdy w nich zawarte nijak sie maja do naszych czasów :P

Jewel napisał/a:
I najbardziej nietolerancyjni są właśnie Żydzi, którzy jak tylko się powie coś złego na nich to zaraz histeria i nazywają to antysemityzmem. Troszkę za bardzo są przewrażliwieni.
noo tu sie akurat musze zgodzic....

zeby była jasnosc...ja nie twierdze ze zydzi sa swieci, ze tacy dobrzy a cały swiat sie na nich uwziął...są tak samo groma warci jak my i reszta swiata...sa tacy co sa lepsi i tacy co sa gorsi...sa ekstremisci ale i sa tacy ktorzy nie sa fanatykami religijnymi wyrzucającymi z 3 pietra kamienicy stara babcie odmiennego wyznania... bo ulica to jej miejsce :P

ps . wiem co to tolerancja :P pisałam mature z tematu z nia zwiazanego :P

Jewel 
I'm In Love

Informacje:
Dołączyła 347 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-02-28, 10:24   

Madae napisał/a:
Tory tak jak i pisma nie nalezy rozumiec dosłownie.... psmo gdyby je tak dosłownie czytac tez dyskryminuje...pozatym obie ksiegi sa juz przestarzałe i prawdy w nich zawarte nijak sie maja do naszych czasów

No tak to są metafory ale ponadczasowe i ponadjednostkowe.

Ciesze się, że doszłyśmy do jakiegoś punktu wyjście :-D

DJ Cerrata 
borelop !

Informacje:
Dołączyła 322 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-02-28, 19:52   

Zielonooka napisał/a:
(zazdrość)

:!: co :!: :?:

Madae napisał/a:
są cwansi od nas :D

w tym wypadku to nie zaleta... :/

Kociak napisał/a:
nie rozumiem jak można skwitować cały naród patrząc na jego garstkę.

nie kwituję narodu, kultury, pochodzenia, religii... :/

Kociak napisał/a:
może dlatego tułają się po całym świecie i niektórym do dziś dzień przeszkadza to, że istnieją :roll:

o jak mi przykro... a później takie Grossy piszą że Polacy się cieszyli jak ich zabijano itp, chcą milionowych odszkodowań (z czasów wojny) itp

Madae napisał/a:
polacy nie byli lepsi...

jakiś argument proszszsz...

Madae napisał/a:
a za wszystko wini sie innych.

czyli co? Polacy mają siebie za wojnę obwiniać? coś bez sensu albo nie wiem o co ci w ogóle chodzi...

Madae napisał/a:
jakos nie zauwazyłam tego....

to oglądaj więcej tvnu i słuchaj Tok fm, czytaj wyborczą itp itp ;-)

Madae napisał/a:
bo mogą :D

no i właśnie! mogą, a rozum? sumienie? nie! kasa, kasa, kasa.. zysk itd to właśnie ta żydowska mentalność... najlepiej to móc wszystko, dlatego najwięcej Żydów, czy Żydopodobnych w lewicy ( przepraszam za określenie)

Madae napisał/a:
jak kazdy człowiek inteligentny i nie posiadający zbyt wiele sumienia ( albo takie ktore trzyma sie tylko okolic jego własnego tyłka) ww żyd korzysta z okazji wzbogacenia sie

no i co? i to jest dobre?? :?

Madae napisał/a:
nie generalizowac i nie uogólniac....

jeśli nie zauważyłaś to np ja nie generalizuję, powiedziałam co mnie w Żydach denerwuje, nie powiedziałam, że są źli < a to byłby ogół>

Jewel napisał/a:
za zabicie Goja dostaje się zbawienie. Kolejnym dowodem jest "Nasze kamienice i wasze ulice".

:!: :!: :!:

Madae napisał/a:
Tory tak jak i pisma nie nalezy rozumiec dosłownie....

o nie kochana... skoro w Torze napisane jest kto jest kto i wyraźnie jest napisane kogo zabić możesz, kogo nie, komu możesz pomóc, komu nie, kto jest gorszy a kto jest narodem wybranym no to... ja nie mówię, że Żydzi siedzą i czytają i myślą "ok, tak napisane, tak będzie" tylko wiesz.. np większość cyganów rodzi się z tym cwaniaczkowatym wyglądem i zachowaniem...

[ Dodano: 2008-02-28, 19:54 ]
Jewel napisał/a:
Ciesze się, że doszłyśmy do jakiegoś punktu wyjście :-D

o-oł.. rozgrzałam na nowo? :P

Jewel 
I'm In Love

Informacje:
Dołączyła 347 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-02-28, 23:57   

Zielonooka 

Informacje:
Dołączyła 181 dni temu

Profil:
Wzrost: 170
Włosy: brązowe
Stan: panna
Partner: Sebastian
Wysłany: 2008-02-29, 09:04   

Tak to sobie możemy każdy naród znienawidzić. A Niemcy? Ile zła Polakom wyrządzili. Czemu oni nie są be, a Żydzi tak? Dla mnie śmieszne podejście.

DJ Cerrata 
borelop !

Informacje:
Dołączyła 322 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-02-29, 16:23   

Zielonooka, wiesz w ogóle o czym mowa?

Odpowiedz do tematu