Rejestracja Zaloguj  

Chat [1] Uzaleznione Rangi Mapa                   Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
Zazdrosc
Autor Wiadomość
Lalina 

Informacje:
Dołączyła 182 dni temu

Profil:
Stan: wolny

Wysłany: 2008-06-03, 19:06   

Czesc wszystkim ,jestem tu nowa, ale pierwszy post zostanie wlasnie do tego tematu napisayny, gdyz jesli chodzi o zazdrosc to mam z tym wielki problem!! W9em ze to nic dobrego, ze to przysparza mi tylko problemow, ale... nie potrafie inaczej... Jestesmy z chlopakiem juz przeszlo 2 lata razem w tym jakies 2 razy wracalismy do siebie.. widac, stara milosc nie rdzewieje... czasem sie poklocimy, jak to w kazdej parze bywa... ale nei o to chodzi.. jestem chorobliwie o niego zazdrosna.. w szczegolnosci o to gdy rozmawia ze swoimi 2 kuzynkami, ktorych ja przez jego zachowanie nie nawidze,moze i sa w porzadku,ale ja sie chyba do nich nie przekonam.. gdy sa one.. mnie nie ma, ja nie istnieje... gdy bylismy na weselu jednej z nich... moj kochany o mnie zapomnial, nie liczylam sie dla niego.. on uwazal ze zrozumiem, ze dlugo sie nei widzial z kuzynkami i ja to zrozumiem ze nie bedzie mi tyle czasu poswiecal. ze chce pogadac z nimi i z nimi pobyc.. to jest naprawde dluga historia a ja nie chce was zanudzac.. ale powiedzcie mi co robic??? nie wiem juz jak sobie poradzic, myslalam nawet o psychologu.. ale czy to cos da?? moj chlopak mowi ze ja jestem najwazniejsza, ze to ze mna chce spedzic reszte zycia.. ale czy ja mu moge wiezyc, gdy widze jeo zachowanie i kuzynek, w szczegolnosci jednej!! gdyby nie religia to chyba od razu by sie pobrali!! tak ja to widze.. jest mi z tym zle, gdy wchodze na n-k i widze komentarze do zdjec kuzyneczek... robi mi sie przykro.. bo wiem wtedy ze wcale nie ja jestem najwazniejsza!! gdy slysze jego podniesiony glos, gdy wspomne o kuzynkach lub gdy zrobie scene zazdrosci...:(:( jest mi przykro.. nei wiem jak to dalej bedzie.. ale ja nie cchce tak cale zycie.. :( :( mysle o zostawieniu go... kuzyneczki wygraly, ja sie poddaje..

REKLAMA

sylfiaaa 
zakochana :)

Informacje:
Dołączyła 451 dni temu

Profil:
Imię: Sylwia
Włosy: brunetka
Stan: zaręczona :)
Partner: Łukaszek
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2008-06-03, 20:31   

Lalina

powiem tak ; musisz mocno mocno zaufać swojemu chłopakowi i przekonac się że On Kocha tylko Ciebie i chce z Tobą byc :)

Kuzynka to tylko kuzynka , kiedyś mu przejdzie.
Nie warto być zazdrosnym, gdyz z tego powodu są same problemy i ciągle kłótnie, tak było w moim przypadku.

Też się rozchodziliśmy ale wkoncu doszliśmy do porozumienia stron ;)
Teraz ufamy sobie, wiemy że mamy siebie i nikt Nas nie rozłączy a że On czasem spojrzy na inną i powie łaaaaaaaa to niech sobie gada :)
Kiedyś przeszkadzało mi gdy mówił na ulicy "czesc" koleżankom a jemu gdy ja odpowiedałam kolegą, ale nie dało się tak żyć !!

teraz jest wszystko super bo nie ma zazdrości a jest zaufanie :)
Słuchaj, nie przejmuj się komentarzami kuzynek !
Nie dziwie się że Twój chłopak podnosi głos w takich sytuacjach, pewnie tez chciałby abys zrozumiała że to co wypisują kuzynki lub jak się zachowują to tylko świadczy o ich charakterkach,
Spróbuj nie reagować na te komentarze :)
One tez moze widząc że jesteś zazdrosna staraja sie jeszcze bardziej nakręcać Twojego chłopaka , olej to :)

Trzymam kciuki !! :*

D4ncer 

Informacje:

Profil:
Włosy: Brunet
Stan: Kawaler

Wysłany: 2008-06-04, 16:16   

Lalina, odpowiedz mi na jedno pytanie - jest sens? Po co Ci to. Kochasz Go - OK. Nie mozesz zniesc Jego kuzynek - OK. Ale wyobraz sobie ze masz spedzic cale zycie z kims chorobliwie zazdrosnym. To juz nie jest OK. Ty juz nie masz sily, On juz moze nie miec ochoty. JEZELI chlopak rzeczywiscie sie slini na widok jednej ze swoich kuzynek, to zwiazek juz nie ma sensu. Tylko trzeba najpierw spojrzec na problem realnie.

Lalina 

Informacje:
Dołączyła 182 dni temu

Profil:

Wysłany: 2008-06-04, 16:16   

Dziekuje za odpowiedz i rady,... powiedz mi jak sobie dalas z tym wszystkim rade?? jak przez to przeszlas?? jak nei byc zazdrosna?? nei da sie przeciez tak z dnia na dzien na to nie reagowac!!

cerrata 

Informacje:
Dołączyła 522 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2008-06-04, 16:37   

Lalina napisał/a:
dlugo sie nei widzial z kuzynkami i ja to zrozumiem ze nie bedzie mi tyle czasu poswiecal. ze chce pogadac z nimi i z nimi pobyc..

przecież można pobyć razem, prawda? co to w ogóle ma być... :/

D4ncer napisał/a:
JEZELI chlopak rzeczywiscie sie slini na widok jednej ze swoich kuzynek, to zwiazek juz nie ma sensu.

co ty gadasz.... :roll:
nie lepiej porozmawiać na spokojnie?
próbowaliście, na na prawdę najjspokojniej w świecie ;-)
zapanuj nad swoją zazdroscią, on nad emocjami . . .
facet się nie domyśla ;-) facet myśli tak : "a, że ona zazdrosna, no jasne, głupoty sobie wymyślasz" , ale nie pomyśli dlaczego takie emocje się w tobie budzą. . . :/

mogę zapytać z jakich powodów się rozstawaliście?
czy to coś związanego z zazdrością?

D4ncer 

Informacje:

Profil:

Wysłany: 2008-06-04, 16:41   

cerrata a ma? Wydaje mi sie ze przez te 2 lata rozmawiali ze soba o tym kilka/kilkanascie razy. Oczywiscie, nie chce byc tutaj sedzia, ale... moze poprostu chlopak sie nie wyszumial ?

cerrata 

Informacje:
Dołączyła 522 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2008-06-04, 16:45   

D4ncer napisał/a:
moze poprostu chlopak sie nie wyszumial ?

a czy on ją zdradza?

D4ncer napisał/a:
Wydaje mi sie ze przez te 2 lata rozmawiali ze soba o tym kilka/kilkanascie razy.

wydaje ci się
napomknąć z wyrzutem i usłyszeć krzyk > to nie jest rozmowa

D4ncer 

Informacje:

Profil:

Wysłany: 2008-06-04, 16:57   

No tak, pomylilem temat :-?

Lalina 

Informacje:
Dołączyła 182 dni temu

Profil:

Wysłany: 2008-06-04, 17:34   

rozstalismy sie przez moja "przyjaciolke" byla na szczescie... nagadala mu glupot, a wtedy jeszcze tak dobrze sie nie znalismy, no i unal ze skoro takie rzeczy mowi moja przyjaciolka to tak musi byc... no i byl koniec... nie powiedzial jasno ze ona mu cos nagadala.. poklocilismy sie przez jakas glupote i to wlasciwie byl koniec... dopiero po czasie dowiedzialam sie o co tak naprawde chodzi... A moj Mario nigdy mnie nie zdradzil, nawet na inne klijentki nie patrzy gdy jestesmy razem... znam go juz prawie 4 lata i wiem ze ostatnie co by zrobil to wlasnie zdradzil!! cho i tu moge miec watpliwosci.. nei raz gdy mam dola, zalamuje sie.. i potem rozne mysli przychodza mi do glowy.. ze nie ma idealow, ze jesli jakas dobrze by sie postarala, to kto wie czy by czegos nie zdzialala... nei wiem... to jest jeden wielki koszmar;(

angik1683 

Informacje:
Dołączyła 424 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Partner: Lukasz
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2008-06-04, 17:39   

Lalina, no to skoro wiesz,ze by cie nie zdradzil to czemu jestes zazdrosna o kuzynki?

moze one naprawde sa milymi i ciekawymi osobami i warto byloby sie z nimi zaprzyjaznic?

moze twoj chlopak sie z nimi wychowywal i maja duzo milych wspomnien i bardzo sie lubia?Moze nawet kocha je jak wlasne siostry?

D4ncer 

Informacje:

Profil:

Wysłany: 2008-06-04, 17:45   

Lalina, chyba troche przesadzasz. Jezeli facet jest czysty jak lza, to chyba nie ma co sie stresowac Jego rodzinka hm? Suma sumarum, nie wiem do konca jak to wyglada ale chyba nie moze byc z kuzynka... I wreszcie, gdyby pragnal Ich/Jej bardziej od Ciebie napewno juz by Cie zmienil... A jednak, wygrywasz! 8-)

madzia 

Informacje:
Dołączyła 570 dni temu

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2008-06-04, 17:47   

a mi sie wydaje, ze jestes zazdrosna dlatego ze to baby :-P
przeciez nie zwiaze sie z kuzynka?? to pewnie corki twoich ciotek lub wujkow?? jak ty to sobie wyobrazasz?

Nie rozmawiaj z głupcem, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.

cerrata 

Informacje:
Dołączyła 522 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2008-06-04, 17:48   

D4ncer napisał/a:
nie wiem do konca jak to wyglada ale chyba nie moze byc z kuzynka...

nie, nie można, formalnie ;-)
ale wiesz co.. skoro on cię by nei zdradził ani nic... to może przeginasz mówiąc tak o tych kuzynkach? ;-)
poza tym, niech się"ślini" jak to mówisz, przecież i tak nic nie zrobi ;-)

D4ncer 

Informacje:

Profil:

Wysłany: 2008-06-04, 17:54   

cerrata napisał/a:
nie, nie można, formalnie ;-)

Formalnie, moralnie, i w ogole to jakies dziwne CONAJMNIEJ.

sweet Shanti 

Informacje:
Dołączyła 241 dni temu

Profil:
Imię: viktoria
Wzrost: 170
Włosy: czarny
Stan: hmm ....

Wysłany: 2008-06-05, 00:29   

zazdrosc jest nie zbyt zdrowa ale trzeba byc czujnym bo znam laski które ufały na maxa żadnych scen zazdrosci koles miał koleżanki i wogóle żadnego sprawdzania no i zdradził dupek a potem poiedział jej ze nie mysłał ze az tak to nia wstrzasnie ...wiec czasem trzeba tupnać by facet znał granice :lol:

Odpowiedz do tematu