Rejestracja Zaloguj  

RSS Uzaleznione Rangi Mapa                       Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Kociak
2007-07-22, 13:29
zarazone przez simona
Autor Wiadomość
Xantia 
wariatka

Informacje:
Dołączyła 587 dni temu

Profil:
Imię: Marta
Wzrost: Za malo :)
Włosy: Brunetka :P
Stan: zakochana :*
Wysłany: 2007-01-09, 20:29   zarazone przez simona

PRZEGLĄD PRASY: Lista kobiet zakażonych wirusem HIV przez kameruńskiego uchodźcę, poetę i obrońcę praw człowieka - Simona Moleke Nije - jest coraz dłuższa, dowiedziała się "Rzeczpospolita".

Od piątku u kilku osób test wykazał, że zostały zakażone; policja sprawdza informacje o 18 innych kobietach. Wirus, którego nosicielem jest Moleke dla Europejczyków jest wyjątkowo agresywny. - Niektóre kobiety praktycznie od razu zaczęły chorować na anginę, której nie leczą żadne antybiotyki, pojawiły się grzybice. Są wyniszczone, niektóre schudły nawet o 15 kg - mówi nadkomisarz Marek Siewert z policji.

Czy można było zapobiec zakażeniom? Z ustaleń "Rzeczpospolitej" wynika, że polskie władze od siedmiu lat wiedziały, że Moleke jest nosicielem wirusa HIV. Ale prawo nie daje żadnych możliwości zmuszenia chorego do leczenia, ani tym bardziej poinformowania o nosicielu wirusa ludzi, z którymi się styka.

W obszernym, całokolumnowym artykule "Wszystkie koszmary Simona Mola" gazeta zastanawia się, czy Kameruńczyk realizował plan, dzięki któremu chciał oddać chorobę swym partnerkom. Wśród Afrykanów rozpowszechnione są szamańskie praktyki polegające na "leczeniu się z AIDS przez seks", przez oddawanie go innej osobie - powiedziała "Rzeczpospolitej" jedna z warszawskich afrykanistek.

i co o tym myslicie ? dla mnie to tragiczne chwila zapomnienia.. i tez simon.. obronca praw czlowieka a takie cos robil.. brak mi slow

dlatego szybkim numerkom mowimy nie ! przynajmniej ja :)

REKLAMA

Kociak 

Informacje:
Dołączyła 588 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Ostrzeżeń: [4]
Wysłany: 2007-01-09, 21:23   

ja sie tylko dziwie, ze tyle kobiet z nim seks uprawialo tak bez zabezpieczenia zadnego i w ogole...dla mnie to niepojete, jak tak mozna postepowac...wiadomo, jego zachowanie ejst skandaliczne, ale mozna by powiedziec, ze "same tego chcialy". Uprawiajac seks z przypadkowym partnerem bez zabezpieczenia moze miec takie wlasnie skutki :/

madzia 

Informacje:
Dołączyła 421 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-05-25, 12:23   

Tez sie dziwie...niektore laski maja pusto w glowie :roll:

Wlasciwie jesli sa zarazone to na wlasne zyczenie :-/

Ja murzyna patykiem bym nie dotknela :roll:
Chyba jestm rasistka <bezradny>

Gwiazdeczka:) 
^Pokochaj ten świat^

Informacje:
Dołączyła 394 dni temu

Profil:
Imię: Ola
Włosy: Blondynka
Stan: samotna:)
Wysłany: 2007-06-09, 21:09   

Kociak napisał/a:
ja sie tylko dziwie, ze tyle kobiet z nim seks uprawialo tak bez zabezpieczenia

On nigdy nie zgadzał się na seks z prezerwatywą. Te kobiety chyba tak bardzo go pragnęły , że się zgodziły na taki układ ... Tak między nami , on nie był chodzącą atrakcją...
No cóż , różne rzeczy dzieją się na tym świecie ;-)

Madae 

Informacje:
Dołączyła 401 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-06-10, 15:11   

jakis czas temu na tvn byl program interwencja chyba poswiecony w calosci temu zagadnieniu, odwiedzili nawet jego dom i rodzine.Mimo ze afrykanczycy sa wyksztalceni itd to u nich caly czas panuje ciemnota i zabobony po 1 zaden , ale to zaden mezczyzna nie przyzna sie do nosicielstwa a juz tym bardziej do aids...wg nich chorobe roznosza TYLKO KOBIETY!! a jesli zostaje zarazony mezczyzna to jest to klatwa rzucona przez jakas kobiete. Jedynym sposobem na wyleczenie sie jest ZEMSTA polegajaca na oddaniu choroby jak najwiekszej ilosci kobiet i to jest prawo ktorego nikt nie moze mezczyzny pozbawic!! Tam co 3 mieszkaniec ma hiv to istny armagedon!! nikt tam sie nie zabezopiecza a rzna sie jak sieczka...na potege... Co do tych kobiet to wiecie jakie panuja plotki(zreszta uzasadnione w 80%) o murzynach...moze chcialy spr z wiekszym i czekoladowym a taka okazja mogla sie nie powtorzyc, zreszta calkiem przystojny jest... a co do zabezpieczen..... to wiem ze 3 na 4 moje znajome(i wasze na bank tez) nie uzywaja gumek...bo chlopak im steka ze to zadna przyjemnosc dla niego, ze jej daje tyle przyjemnosci a sam nic z tego nie ma itd albo nawet same nie stosuja ....i tlumacza sie ze zawsze on zdazy wyjac zanim sie schlapie...no tak...do czasu, a ja jako osoba studiujaca studjujaca pomnierjszy bo pomniejszy ale zawsze kier medyczny zaskakuje je twierdzac ze wcale nie musi sie spuscic w srodku zeby zaszly, w ogole nie musi! Ja sama nie mam nic przeciwko czekoladowym menom :mrgreen: ale musza byc ładniusi

Kociak 

Informacje:
Dołączyła 588 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Ostrzeżeń: [4]
Wysłany: 2007-06-10, 15:22   

Madae napisał/a:
bo chlopak im steka ze to zadna przyjemnosc dla niego, ze jej daje tyle przyjemnosci a sam nic z tego nie ma itd albo nawet same nie stosuja ....
no wiesz, ale to jest inne tlumaczenie, w przypadku kiedy o to prosi chlopak, z ktorym sie juz jakis czas jest, a co innego gdy prosi Cie o to facet, ktorego poznalo sie 10 minut temu!! dla mnie to jest po prostu masakryczna nieodpowiedzialnosc...
Madae napisał/a:
Mimo ze afrykanczycy sa wyksztalceni itd to u nich caly czas panuje ciemnota i zabobony
to go jednak nie usprawiedliwia... Ale tak jak napisalam, te dziewczyny maja to na swoje wlasne zyczenie. Zreszta czy to pierwszy przypadek kiedy facet zaraza kobiete jakims chorobskiem? NIE. Tyle, ze tutaj mamy sytuacje zarazenia "masowego" i dlatego jest nagle wielka afera...
A tak propo... Macie jego jakies zdjecie, bo jakos za nic nie moge sobie przypomniec jak on wyglada :)

Madae 

Informacje:
Dołączyła 401 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-06-10, 15:32   

Kociak napisał/a:
no wiesz, ale to jest inne tlumaczenie, w przypadku kiedy o to prosi chlopak, z ktorym sie juz jakis czas jest, a co innego gdy prosi Cie o to facet, ktorego poznalo sie 10 minut temu!! dla mnie to jest po prostu masakryczna nieodpowiedzialnosc...
-no tak ale numerki na 1 wieczor sie zdarzaja i zdarzac beda...pozatym nie ma pewnosci ze z niektorymi z nich nie znal sie troszke dłuzej :mrgreen:no i tu wchodza w gre jeszcze fantazje erotyczne:D pomysl ile mu musialo jednak odmowic i ile szczescia mialy
Kociak napisał/a:
Madae napisał/a:
Mimo ze afrykanczycy sa wyksztalceni itd to u nich caly czas panuje ciemnota i zabobony
to go jednak nie usprawiedliwia... Ale tak jak napisalam, te dziewczyny maja to na swoje wlasne zyczenie. Zreszta czy to pierwszy przypadek kiedy facet zaraza kobiete jakims chorobskiem? NIE. Tyle, ze tutaj mamy sytuacje zarazenia "masowego" i dlatego jest nagle wielka afera...
no tak tu sie zgadzam z Toba ...ale wystarczy pojechac na 1 lepszy koncert lub dyskoteke zeby zobaczyc tanczace samochody na parkingach i zyjace krzaki...odpowiedzialnosc nie jest dzis w cenie ani modzie...tak jak dziewictwo az do slubu :-P [/quote]
Ostatnio zmieniony przez Kociak 2007-06-10, 16:18, w całości zmieniany 3 razy  

Odpowiedz do tematu