Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 336 dni temu Posty: 159
Profil:
Wysłany: 2008-02-13, 19:29 zakupy na allegro,warto?
nigdy nie kupowałam nic na allegro, chodzi mi o ciuchy? jak to u Was jest? ja sie boje ze bede niezadowolona ze jakosc bedzie tandetna i wogole. chwalcie sie co tam zakupilyscie, moze sie przekonam i spróbuje;)
Informacje: Dołączyła 434 dni temu Posty: 6463 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-02-13, 19:36
powiem tak ..na allegro swoje towary wystawiaja sieci sklepow wiec masz to samo co normalnie i takie aukcje polecam jesli nie trafisz to najwyzej z rozmiarem, ale to zawsze Ci wymienia jak odeslesz i sie skontaktujesz wczesniej, jesli chodzi o aukcje osob prywatnych to trzeba zwracac uwage na ilosc i rodzaj gwiazdek wiadomo ze im ktos ma ich wiecej ( czyli wieksza ilosc pozytywnych komentarzy od zadowolonych klientów) tym lepiej ikonka super sprzedawca tez jest pomocna ja kupuje bardzo czesto na allegro ciuchy akurat rzadko ale jeszcze sie nie naciełam
super sprzedawca i sklep.JPG ikonki oznaczające super sprzedawce i sklep
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 387 dni temu Posty: 5527 Skąd: Leeds
Profil: Imię: Monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Stan: panna
Partner: Paweł
Wysłany: 2008-02-13, 19:43
ja mam z allegro kurtkę ( która nie wyglada tak jak wygladala na zdjeciu, no i wolala bym zeby byla o rozmiar wieksza - chociaz P. sie bardzo podoba i wierdzi, że jest dobra ) i buty, ktore sa za duze z deka hehe zaluje ze nie wymienilam ich na mniejszy rozmiar, ale nie chcialo mi sie odsylac poza tym mamy z pawlem jeszcze inne rzeczy nie ciuchowe, no i z tymi nie bylo raczej zadnych problemow, raz sie zdazrylo, ze mojej siostrze gdzies paczka zaginela ( na szczescie sie odnalazla, ale przyszla z opoznieniem) , ja radze placic przy odbiorze paczki, poza tym zwracac uwae na to o czym pisala Madae.
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 421 dni temu Posty: 3314 Skąd: Łódź
Profil: Imię: Ania
Wzrost: 168
Wysłany: 2008-02-13, 19:48
Ja z ubrań nigdy nic nie kupowałam, bo właśnie najgorzej jest z tym rozmiarem.
Mojej koleżanki mama kupiła bluzkę na allegro i mogła się w niej 2 razy zawinąć
Dużo rzeczy kupiłam (nie ubraniowych) i jestem bardzo zadowolona
_________________ Jestem jeszcze trochę zakochana resztkami bezsensownej miłości i jest mi tak cholernie smutno teraz, że chcę to komuś powiedzieć. To musi być ktoś zupełnie obcy, kto nie może mnie zranić..
ja już troche na allegro zamawiałam. jeśli chodzi o ciuchy to mam ich troche i więcej nie mam zamiaru zamawiać na zdjęciach wyglądają świetnie, gorzej w realu. niby rozmiar można wymienić, ale główne wady są inne np.
*zamówiłam sweterek który na zdjęciu był jaśniutko różowy a dostałam ostry róż (coś pod fuksje), dostałam tylko maila że skoro zamawiałam róż to mam róż a zdjęcie może być troszkę(!) jaśniejsze. na zdjęciu był tak naciągnięty że wydawał się być normalnym sweterekiem z dość dużym dekoldem, a okazało się że mam cały pępek na wierzchu, a dekoldu brak
*sukienka która miała być S (najmniejsza jaką mieli) okazała się za duża nawet na osobę noszącą L/XL.
*spodnie jeansowe ze złotymi wstawkami- materiał jak szmata, a te złote wstawki to cekiny, które były tak tandetnie przyszyte że połowa wisiała na nitkach,a wielu już nie było
*bojówki- materiał koszmar, po pierwszym praniu bardzo się sprał i wyglądają jakbym je kilka lat nosiła. na dodatek nogawki okazały się za krótkie (w tabeli 98cm, a w rzeczywistości 92cm!!) wymienić nie mogłam bo większego rozmiaru niby już nie było
*męskie spodnie rozmiar 38. pasowały na mnie
ogólnie rzecz biorąc nie polecam kupowania ciuchów przez allegro, tabele z rozmiarami bardzo się różnią od prawdziwych,kolor również, materiał często okazuje się tandetny a co do wymiany to nie wiem czy jest sens dopłacać około 20zł. za zawymiane aha trzeba się dobrze przyglądać zdjęciom, bo ciuchy są na nim "dopasowywane" do zdjęć, czyli naciągany albo obciągane (sorrki za to )
jednak jeśli chodzi o bielizne to polecam, bo wiele razy kupiłam i do tej pory się nie zawiodłam
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 432 dni temu Posty: 4051 Skąd: mam wiedzieć?
Profil:
Wysłany: 2008-02-13, 22:15
Ja już nie kupuję ciuchów bo nie dość, że kolory są inne niż na zdjęciach to jeszcze wariacja z rozmiarami Kupiłam dwie sukienki w tym też na ślub firmy Aparta i te jedynie ciuchy kupuję na allegro bo są warte swojej ceny i nikt takich nie ma.
_________________ "miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"
My kupujemy sporo na allegro. Ciuchów może mniej ale ja sporo torebek tam kupiłam,książek a mój D. wiele elektronicznych i takich męskich raczej rzeczy.Poza tym rzeczy do domu typu-pościel,firanki,nawet kabinę prysznicową. Co do ubrań to problemów nigdy nie miałam-zamawiałam tam gdzie komentarze są pozytywne i gdzie podają rozmiary ubrań w cm. Na wiosnę planujemy sadzonki iglaków kupić na allegro.................podobno się opłaca i dobrej jakości są (przyjmują się).Zobaczymy..............
Profil:
Wysłany: 2008-02-13, 22:30
ja z ciuchow kupiłam raz buty i ze 3 bluzeczki, i komplet bielizny ...nie zawiodłam sie i wszystko było OK
ogolnie to czesto kupuje sprzet terrarystyczny, elektroniczny, żywe zwierzeta( pajaki lub karmówke- mączniaki, swierszcze), sadzonki kwiatow mi sie zdarzyło, bizuterie... tu bywało roznie ale 98% aukcji w jakich brałam udział zakonczyło sie tak jak trza
problem miałam tylko z kolczykami ( szły strasznie długo) i z obudową do komórki dla mamy ( przyszła czarna a zamawiałam błękitną)
Profil:
Wysłany: 2008-02-13, 22:40
Ja kupowałam książki- bardzo dużo książek i się nie zawiodłam. Mój tata taki mól to brał hurtem od jednej osoby aby nie płacić za wysyłkę i bardzo jest zadowolona. Aż tak, że własne konto sobie założył
Profil:
Wysłany: 2008-02-13, 23:11
hehehehe o ksiązkach zapomniałam kupiłam cała serie "wojna pajeczej królowej" trylogię "Światło i cienie" i jeszcze kilka pojedynczych sztuk rowniez zadowolniona jestem nawet rogi pozaginane nie były nowki po prostu
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 614 dni temu Posty: 1503 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Marzena
Wzrost: 155 cm.
Włosy: Brunetka
Stan: Na smyczy :)
Wysłany: 2008-02-14, 07:18
Kupowałam nie raz naciełam się tylko na storczyka bo był o połowę mniejszy niż na fotce inne rzeczy były ok.Raz nawet kupiłam z fermy przepiórkę jako kumpla dla mojej papuzi przysłał go w takim kartoniku z otworkami ...ale się mamuśka zdziwila jak wyciągnelam to ptaszysko
Profil:
Wysłany: 2008-02-14, 08:59
Raz mój K. się naciął- wziął od sprzedawcy, który miał pełno pozytywów jakąś część od kompa i wpłacił bodajże 600 zł i nie dostał towaru. Allegro kazało mu iść na policję ponieważ zawarł umowę kupna- sprzedaży i zgłosił przestępstwo. W interesie allegro jest znalezienie tego sprzedawcy. Wiem, że po kilku dniach Allegro zwróciło pieniądze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum