Informacje: Wiek: 34 Dołączyła 268 dni temu Posty: 1509 Skąd: Śląsk
Profil: Imię: Dorota
Wzrost: średni
Włosy: blond
Stan: panna
Wysłany: 2008-02-15, 08:38
Madae napisał/a:
klimat tak plaze, morze tak , zabytki tak, potrawy juz mniej muzyka juz całkiem odpada a i włoskiego nie znosze hehehehe mimo to chetnie bym sie wybrała
Madae czy to komentarz do mojego opisu??
Bo wiesz...............w Grecji to po grecku mówią a nie po włosku
A jedzenie jest PYSZNE tylko oczywiście te typowe greckie potrawy a nie tłuste gyrosy w fast foodach
_________________ Przyjacielem jest ten, kto wie o Tobie wszystko i nie przestaje Cię kochać
Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 318 dni temu Posty: 458 Skąd: Zabrze
Profil: Imię: kasia
Wzrost: malutki :) 158 cm
Włosy: brunetka
Stan: od 26.04.2003- mężatka :)
Partner: Artuś
Wysłany: 2008-02-15, 23:15
Magdaru, byliśmy w Hurgardzie (chyba tak to się pisze) a co do zemsty to mnie omineło i chwała Bogu za to bo Artura dopadła- po miejscowych bananach, a ogólnie trzeba uważać co się je- oczywiście nie w hotelach, chodzi mi o owoce kupowane na mieście- ja wcinałam arbuzy i nic mi nie było, no i z wodą, zęby płukać przegotowaną, my zabraliśmy ze sobą małą grzałkę turystyczną i metalowy kubek i zawsze przegotowywałam wodę do płukania zębów. Ciekawa jestem twojego wrażenia gdy zobaczysz jak na mieście wygląda sklep mięsny mi się mięcha odechciało he he, ale z wycieczki byłam bardzo zadowolona, zresztą chętnie bym kiedyś powtórzyła a szczególnie rafy- widziałam delfiny, płaszczkę i zółwia morskiego no cuda
Informacje: Dołączyła 399 dni temu Posty: 4258 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-02-16, 08:24
kasia1980 napisał/a:
byliśmy w Hurgardzie
Hurghada - też tam lecimy hotel "desert rose"
my raczej na mieście kupować jedzenia nie będziemy, więc może się ustrzeżemy przed zemstą ja się najbardziej o dzieci boję ale mam nadzieje, że wszystko będzie ok z jednej strony boje sie nadal, a z drugiej już sie doczekać nie mogę
Informacje: Dołączyła 399 dni temu Posty: 6472 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-02-16, 14:42
Dorotea napisał/a:
Madae napisał/a:
klimat tak plaze, morze tak , zabytki tak, potrawy juz mniej muzyka juz całkiem odpada a i włoskiego nie znosze hehehehe mimo to chetnie bym sie wybrała
Madae czy to komentarz do mojego opisu??
hehehehe ano ano ale ja jakos ani włoskiego ani greckiego hehehehe jakos nie przepadam za jezykami srodziemnomorskimi
co do potraw to moooze, moze bym sie przekonała ( lubie jesc hehehehe wiec pewnie tak )
Informacje: Wiek: 34 Dołączyła 268 dni temu Posty: 1509 Skąd: Śląsk
Profil: Imię: Dorota
Wzrost: średni
Włosy: blond
Stan: panna
Wysłany: 2008-02-18, 08:43
Madae napisał/a:
ale ja jakos ani włoskiego ani greckiego
ja znam tylko ok. 50 greckich słów ale są naprawdę trudne.
Taki wyraz jak "ksaplostra" (leżak) tłukli mi grecy do głowy przez tydzień a i tak raz podobno powiedziałam,że zabrałam zająca na plażę
Grecy mówią perfekt po angielsku nawet sprzątaczki!
Więc zabrałam się za naukę abym wynajmujując samochód np. nie wynajęła czegoś innego.
_________________ Przyjacielem jest ten, kto wie o Tobie wszystko i nie przestaje Cię kochać
Informacje: Dołączyła 399 dni temu Posty: 4258 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-02-19, 08:51
wiecie co, jedna rzecz mnie wkurzyła wylot mamy 8 maja, ale oczywiście dopiero w godzinach wieczornych ponoć we wszystkich biurach tak jest, że dzień podróży liczy się już jako dzień wycieczki, tylko to nasze jako nieliczne pisze o tym w umowie ale kurka co mi to za wycieczka, jak cały dzień przesiedze w domu, mamy 1 dzień w plecy co za chamstwo z 14 dniowego wyjazdu robi się 13 albo nawet 12 dniowy
Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 318 dni temu Posty: 458 Skąd: Zabrze
Profil: Imię: kasia
Wzrost: malutki :) 158 cm
Włosy: brunetka
Stan: od 26.04.2003- mężatka :)
Partner: Artuś
Wysłany: 2008-02-19, 19:58
u nas też tak był i jeszcze się samolot 2 godziny spóźnił na lotnisku w Hurhgardzie byliśmy przed północą, ty to Madziu chociaż na 2 tygodnie jedziesz, to ci jeszcze trochę zostaje, a my byliśmy na 7 dni, a wylot był w godzinach porannych- coś o 6 rano już wlekliśmy się na lotnisko- tak że tygodniowy pobyt w Egipcie trwał dla nas 5 dni
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum