Informacje: Dołączyła 463 dni temu Posty: 4256 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-01-26, 10:05
Madae napisał/a:
polecam wode butelkowana
to chyba jedyne wyjście w hotelach chyba do każdego pokoju wode przynoszą bez ograniczeń tak mi się wydaje, że chyba w all inc. tak jest
a jedzenie w hotelu, to myśle, że będzie ok, a gdzieś poza hotelem to nie mam zamiaru szmać, to może jakoś się ustrzeżemy najgorsze są własnie dzieci, bo łatwiej mogą coś złapać
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 333 dni temu Posty: 2627 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-01-26, 11:24
Magdaru nie bylam w Egipcie ale macie sie super tez bym chciala kobietko nie masz sie czego bac ja na Twoim miejscu bym sie cieszyla a nie panikowala zwiedzisz piekne miejsca zas nas zbombardujesz masa fotek
Profil:
Wysłany: 2008-01-26, 12:35
zobaczymy
póki co trzeba mase rzeczy pokupować walizki, troche ciuszków, jakieś kremy do opalania z wysokimi filtrami, ciekawe czy znajde takie rzeczy na początku maja
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 650 dni temu Posty: 2961 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2008-01-26, 14:01
Magdaru, ja dużo słyszałam na temat Egiptu. Nie masz się czego obawiać Tylko kilka spraw. Woda - tak jak pisała Madae, tylko i wyłącznie butelkowa. Do tego lepiej przejdź się do apteki, powiedz, że jedziesz do Egiptu, farmaceuta powinien dać Ci jakieś takie leki, które zapobiegają "zemście faraona" - wiem, bo nawet jak byłam w Tunezji to ludzie brali takie coś, żeby ich nie złapało.
Co do wycieczek - radzę się naprawdę zastanowić. Być w Egipcie i nie pojechać zobaczyć piramid i sfinksa...no szkoda by mi było. Ale jak będziesz na miejscu to dowiedzcie się dokładnie jak to ma wyglądać i wtedy zdecydujecie czy dzieci temu podołają, ale myślę, że to nie będzie aż taki wielki problem tym bardziej, że to wcale nie jedziesz pół dnia przez pustynię a piramidy znajdują się 2 km od centrum Kairu
No i jedna rzecz - uważać na naciągaczy których tam nie brakuje będą Was zaciągać to każdego sklepu i jakbyście chcieli kupować pamiątki - poszukajcie sklepu ze stałymi cenami, tzw cepelia bo jak nawet uda Wam się gdzieś utargować połowę ceny to uwierzcie - w tych sklepach ze stałymi cenami i tak jest taniej
I najważniejsze - Madziu Ty sobie nie wymyślaj problemów, tylko ciesz się wyjazdem
Profil:
Wysłany: 2008-01-26, 14:07
Kociak napisał/a:
lepiej przejdź się do apteki,
z tym nie będzie problemu, bo sama w aptece pracowałam, więc koleżanki mi doradzą zresztą sama co nieco na lekach się znam
Kociak napisał/a:
Być w Egipcie i nie pojechać zobaczyć piramid i sfinksa...no szkoda by mi było.
też by mi było strasznie szkoda, ale z tego co się Damian już dowiadywał, to ponoć 6 godz. autobusem przez pustynie dla dzieci to na pewno byłaby męka, chociaż Mateusz chce piramidy zobaczyć, bo się już troche na ich temat naczytał, więc na pewno się zastanowimy i jak damy rade to się wybierzemy
Kociak napisał/a:
No i jedna rzecz - uważać na naciągaczy
naczytałam się o nich troche w necie w opiniach różnych osób, które były w Egipcie rzeczywiście trzeba na nich uważać, bo majątek można stracić
Kociak napisał/a:
I najważniejsze - Madziu Ty sobie nie wymyślaj problemów, tylko ciesz się wyjazdem
postaram się ale na serio nie byłabym sobą, gdybym nie pomarudziła i nie szukała problemów tak już mam niestety
skoro woda tylko butelkowana, to co z herbatą albo kawą ?
zaopatrzcie się w tzw. minutkę, i jak będziecie mieli ochotę na kawę czy herbatę, to w pokoju sobie zrobicie z wody butelkowanej. ale wątpię, żeby chciało się pić ciepłych napojów w cieplutkim Egipcie
a ja dalej o tej wycieczce do Sfinksa - jeśli znajomi mają 3-latka, to na ten jeden dzień możecie się rozdzielić oni zostaną ze swoim w hotelu, a Wy wybierzcie się z Matikiem, w końcu to duży chłopak już
Profil:
Wysłany: 2008-01-27, 09:03
Madzia81 napisał/a:
wątpię, żeby chciało się pić ciepłych napojów w cieplutkim Egipcie
chodzi o śniadanie czy kolację jakoś nie wyobrażam sobie rozpoczęcia dnia bez kawki
Madzia81 napisał/a:
a ja dalej o tej wycieczce do Sfinksa - jeśli znajomi mają 3-latka, to na ten jeden dzień możecie się rozdzielić oni zostaną ze swoim w hotelu, a Wy wybierzcie się z Matikiem, w końcu to duży chłopak już
pomysł niezły, ale problem w tym, że Matik nie potrafi za długo jeździć samochodem, bo mu niedobrze z tego miejsca gdzie będziemy, jest ponoć grubo ponad 100km do piramid ale narazie nie mówie nie zobaczymy jak się na miejscu wszystko potoczy
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 644 dni temu Posty: 1503 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Marzena
Wzrost: 155 cm.
Włosy: Brunetka
Stan: Na smyczy :)
Wysłany: 2008-01-27, 10:49
Ja leciałam już samolotem jak miałam 11 lat byłam wtedy dwa tygodnie na Majorce wspaniałe przeżycie i Magdaru nie masz się czego bać jeśli chodzi o latanie W tym roku może wkońcu polecę do kumpeli na Teneryfę o ile urlop dostanę .A ty bierz matika i śmigaj na te piramidy i zobaczyć Sfinksa bez tego wycieczka do Egiptu to jak wejście do piaskownicy w upalny dzień
Profil:
Wysłany: 2008-01-27, 20:08
Damian gadał dzisiaj z ciotką, która była w Egipcie niedawno i ona raczej nie widzi Matika w tym autobusie do piramid mówi, ze dorosłemu ciężko to znieść, a co dopiero dziecku no nie wiem, nie ma co teraz gdybać, zobaczymy jak bedzie na miejscu
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 650 dni temu Posty: 2961 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2008-01-27, 23:14
Magdaru napisał/a:
mówi, ze dorosłemu ciężko to znieść, a co dopiero dziecku
ale ja nie wiem o co chodzi ja jechałam kiedyś nawet do Hiszpanii 2 dni na wczasy razem z rodzicami (dorośli ludzie), inni jechali z małymi dzieciakami i jakoś nikt nie umarł od takiej podróży a jechało się o wiele dłużej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum