Moje dziecko uwielbia "W pokoiku na stoliku". Ale jak długo można klepać to samo??
nasza Inesia uwielbia "baloniku nasz malutki" nie wiem czy znasz???
Poza tym uwielbia tańczyc mogłaby bez końca lubi też się zając takimi zabawkami w stylu grające robiace duzo hałasu
Może czytaj tez jej bajki w ciągu dnia np albo niech po swojemu rysuje albo jak na przykład Ty cos robisz to niech Ci pomaga np podaje klamerki przy wieszaniu prania albo ..jak cos jeszcze wymysle to dam znać
Może czytaj tez jej bajki w ciągu dnia np albo niech po swojemu rysuje albo jak na przykład Ty cos robisz to niech Ci pomaga np podaje klamerki przy wieszaniu prania albo ..jak cos jeszcze wymysle to dam znać
Czytam jej bajki, ona rysuje, ja rysuję razem z nią, pomaga mi też w różnych rzeczach, ale mi chodzi raczej o aktywne zabawy, żeby to był czas tylko dla niej. "Baloniku..." coś mi mówi, ale nie pamiętam, jak to idzie dalej
Informacje: Dołączyła 464 dni temu Posty: 4256 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-09-12, 12:27
mój Mateusz jak był mały to bardzo lubił odgadywać literki, miał jakieś na magnes, jakieś z pianki i często coś układał, jakieś krótkie wyrazy itp. albo próbował czytać zaprocentowało to tym, że w wieku 5 lat potrafił już płynnie czytać
często też brał wszystkie możliwe maskotki i robił szkołę zwierzątkową, albo teatrzyk z zabawkami z jajek niespodzianek malowanie farbkami, lepienie z plasteliny, jesienią zbieraliśmy liście i jak się ładnie ususzyły to wyklejaliśmy z nich rózne rzeczy np. motylka, wazon pełen liści itp.
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 417 dni temu Posty: 5527 Skąd: Leeds
Profil: Imię: Monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Stan: panna
Partner: Paweł
Wysłany: 2007-09-12, 13:07
Dla małych dzieci serdecznie polecam, metodę ruchu rozwijającego Weroniki Sherborne Przykładowe ćw można znależć tutaj, http://www.ogniskowiec.zn...estwcwiczen.htm
ale ja polecam książkę z pełnymi ćwiczeniami http://www.ania.lodygowic....php?go=metoda2 Warto poczytać. Robiłam część tych ćwiczeń z moją chrześnicą i chrzesniakiem Pawła były zachwycone.
Tu kilka zalet znalezionych na necie ( nie mam przy sobie notatek ze studiow )
,,Podstawową zaletą opisanych poniżej metod jest ich naturalność i prostota. Wszystkie odwołują się do znanych z dzieciństwa zabaw i form kontaktu z małymi dziećmi"
,,Metoda Ruchu Rozwijającego Weroniki Sherborne, wykorzystuje dotyk, ruch oraz wzajemne relacje fizyczne, emocjonalne i społeczne do rozszerzania świadomości samego siebie i pogłębiania kontaktu z innymi ludźmi. Stosowanie metody, rozwija u dziecka orientację w schemacie ciała, w przestrzeni, pozwala nawiązywać kontakt wzrokowy, emocjonalny – z dorosłym, a później także w relacji z innymi dziećmi. Dziecko nabiera zaufania do otoczenia, w którym się znajduje, co pozwala na stosowanie coraz to nowych, bardziej skomplikowanych elementów ruchowych".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum