Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 400 dni temu Posty: 5527 Skąd: Leeds
Profil: Imię: Monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Stan: panna
Partner: Paweł
Wysłany: 2007-09-12, 15:58
Cytat:
No właśnie, wydaje mi się, że są to zabawy ruchowe służące bardziej rewalidacji. I zdrowe dziecko może się np. nudzić. Ale spróbujemy
Jak pisałam już wyżej, robiłam te ćwiczenia ze zdrowymi dziećmi i bawiły sie rewelacyjnie, oczywiście nie szłam według schematów tylko wybierałam co ciekawsze.
[ Dodano: 2007-09-12, 16:02 ]
Oczywiście, że może się nudzić dziecko które ma 6 lat czy więcej, dla młodszych są to bardzo atrakcyjne zabawy ( ale o tym, tez już pisałam ) Oglądałam film o przedszkolach, gdzie metode tą wykorzystuje się również w przypadku dzieci bez odchyleń od normy.
[ Dodano: 2007-09-12, 16:08 ]
Proszę bardzo:
,,Metoda jest wykorzystywana w Polsce w placówkach oświatowych i służby zdrowia dla [b]dzieci zdrowych i z różnymi zaburzeniami rozwoju" [/b]http://www.odn.pila.pl/opracowanianauczycieli/przedszkola/kepinska/kepinska.htm
Szczerze mówiąc, tych jeszcze nie. Próbowałam innych zabaw, które znalazłam w necie, głównie recytowanie rytmicznych wierszyków i muszę powiedzieć, że moje dziecko jest tym bardzo zainteresowane
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum