Rejestracja Zaloguj  

RSS Uzaleznione Rangi Mapa                       Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
"Za małe do trunmy"
Autor Wiadomość
calineczka 

Informacje:
Dołączyła 372 dni temu

Profil:
Imię: Alina
Wzrost: niski
Włosy: blond
Stan: zaręczona :)
Partner: Krzysiek
Wysłany: 2007-11-05, 11:49   

Kasiula napisał/a:
Ale z drugiej strony, co my możemy o tym wiedzieć...
dokładnie to jest tylko teoria mam nadzieje , że zadna z nas nie będzie musiała opiwiadac o własnych przeżyciach.

REKLAMA

Diablica666 
[*]

Informacje:
Dołączyła 581 dni temu

Profil:
Imię: Marzena
Wzrost: 155 cm.
Włosy: Brunetka
Stan: Na smyczy :)
Wysłany: 2007-11-09, 12:00   

Straszny ten artykuł ale i prawdziwy niestety <bezradny> lekarze i pielęgniarki kobiety po poronieniach traktują obojetnie żadko kiedy trafia się zespół lekarzy z powołania którzy wesprzą ta biedną kobietę.

LeeLoo nie koniecznie izolatka ale ja bym na miejscu takiej kobiety wolałą po poronieniu np leżeć z jakąś stara babcią po operacji niż na sali gdzie są ciężąrne kobiety.Ja bym chyba oszalałą z rozpaczy gdybym miała świadomość że moja dzidzia nie żyje a w tle słyszala "o moja mala kopneła a to łobuziara " "nazwę mojego synka michaś" itp to jest poprostu nóż w plecy :-/

eveline 
where is your love

Informacje:

Profil:
Imię: Katarzyna
Wzrost: 172
Włosy: ciemny blond
Partner: Marcin
Wysłany: 2007-11-20, 12:29   

nie moge tego czytac....zgadzam sie ze takie malenstwa sa tylko kpina dla sluzby zdrowia...nie traktuje sie powzanie matek po takich przezyciach....to wszystko jest zalosne <bezradny>
napotyka na przeszkód las

Dorotea 
Zapach lata:)

Informacje:
Dołączyła 269 dni temu

Profil:
Imię: Dorota
Wzrost: średni
Włosy: blond
Stan: panna
Wysłany: 2007-11-21, 12:35   

W istocie po poronieniu życie powinno toczyć się dalej i ............toczy ale już innym torem.
Człowiek już nigdy nie będzie taki sam. Rysa zostaje.
Nasze życie składa się niestety oprócz radości także z bólu. Musimy się starać go przejść.
Osobiście uważam, że niktóre osoby nie potrafią wczuć się w dramat osoby, która straciła dziecko i dlatego padają stwierdzenia typu: "urodzi pani następne dziecko". W momencie utraty dziecka nikt nie jest w stanie myśleć o narodzinach drugiego.To wymaga czasu. Trzeba dać kobiecie "ten czas" i uważać, bo nieodpowiednie słowa mogą pogłębić już i tak duże cierpienie.
Jestem przeciwna obecności kobiet po poronieniach na salach z osobami, które oczekują narodzin dziecka. To na pewno nie pomoże kobiecie dojść do siebie a może pogłębić rozpacz. Są sale gdzie leżą panie po operacjach ginekologicznych i można by tam umieszczać panie po poronieniach. Wiem, że tak się w wielu szpitalach robi.

Jedna z koleżanek bardzo mnie zasmuciła pisząc,że nie powinno się tworzyć osobnych sal dla takich kobiet.Inne stwierdzenia też mnie zasmuciły.Każdy ma prawo do swojego zdania ale.................oj dziewczyno gdybyś wiedziała co się z kobietą dzieje po poronieniu NIGDY być tego nie napisała :-(

Laluna

Informacje:

Profil:
Wzrost: 174
Włosy: jasny blond
Stan: panna
Wysłany: 2008-01-31, 00:20   

Nie mozna jednoznacznie okreslic co powinno sie robic w takiej sytuacji. JJest to na Tyle indywidualna sprawa, że kobieta znajdująca sie w takiej sytuacji powinna sama decydować o sobie: gdzie chce lezeć, o czym byc informowana, czy ma ochote skozytac z rady psychologa, czy chce pochować własne dziecko itp... mąż też powinien miec swój udział w takich okolicznościach, przecież jego też to dotyczy!!!!!

Sadzimy wirtualny las - - -> www.posadzdrzewo.pl - - - > tu rośnie moje drzewko - - - > http://lalka.posadzdrzewo.pl/

Odpowiedz do tematu