Rejestracja Zaloguj  

RSS Uzaleznione Rangi Mapa                       Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
Z rodzicami, same, czy z facetem?
Autor Wiadomość
Dorotea 
Zapach lata:)

Informacje:
Dołączyła 272 dni temu

Profil:
Imię: Dorota
Wzrost: średni
Włosy: blond
Stan: panna
Wysłany: 2007-11-28, 16:05   

Calineczko ważne,że poważna decyzja zapadła i że oboje chcecie zamieszkać sami <bravoo>
Niestety problem mieszkaniowy to w naszym kraju prawdziwy dramat.
A teraz kiedy ceny mieszkać poszły o 200% w górę to jest jeszczego gorzej.
Pół roku temu chciałam kupić mieszkanie.Kosztowało 45000,00 zł.Teraz kosztuje 130000,00 zł!!! :evil:

REKLAMA

calineczka 

Informacje:
Dołączyła 375 dni temu

Profil:
Imię: Alina
Wzrost: niski
Stan: zaręczona :)
Partner: Krzysiek
Wysłany: 2007-11-28, 20:40   

Dorotea, niestety zdaje sobie z tego sprawę i nie wiem czy będziemy w stanie to zrealizowac ale ta świadomośc , że chcemy jest mobilizująca.

Martha 

Informacje:
Dołączyła 225 dni temu

Profil:
Wzrost: 164,5
Włosy: Rude
Wysłany: 2007-11-29, 10:41   

od poltora roku mieszkam z facetem.:)) na poczatku bylo ciezko ale dajemy rade;))
Jestesmy ze soba 6 lat i w sumie od samego poczatku jak sie znamy nie mieszkalismy z rodzicami - ja internat potem stancja, on akademik... takze w sumie pomieszkiwalismy u siebie nawzajem co jakis czas na jakis czas...

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 583 dni temu

Profil:
Imię: Madzia
Włosy: czarna
Stan: szczęśliwa żonka :)
Partner: Marcin
Wysłany: 2007-11-30, 20:28   

calineczka, kredyt. innego wyjścia teraz to nie ma. i wierz mi - świadomość, że spłacasz te wysokie raty na SWOJE mieszkanie naprawdę pomaga i nie jest tak źle :)

Nymphadora 

Informacje:
Dołączyła 338 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-11-30, 22:38   

Madzia81 napisał/a:
kredyt. innego wyjścia teraz to nie ma.

Dokładnie. Jak my się będziemy wyprowadzać na swoje, to też tak na pewno będzie. Bo rzeczywiście po prostu nie ma innej możliwości.

angik1683 

Informacje:
Dołączyła 278 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Włosy: brazzzz
Stan: wkrotce zonka
Partner: L
Wysłany: 2008-03-11, 00:37   

oj jak ja bym chciala juz na swoje :(
Mieszkam z moim kochaniem juz prawie trzy lata - ale nie mieszkamy sami. Jestesmy w Anglii i caly czas mieszkamy z jakimis wspollokatorami - i to chyba gorsze niz mieszkanie z rodzicami :cry:
Ostatnio bylismy w mieszkaniu tylko w trojke, kolega ktory z nami mieszkal caly czas spedzal u siebie w pokoju i bylo prawie tak jak bylibysmy sami na swoim - BYLO EXXXXTRA :lol:
a jak kolega pojechal na wakacje do Polski to juz wogule bylo :mrgreen: :oops:
bieganie na golaska, pelna swoboda i wogule super.Teraz wprowadzila sie do nas para znajomych - i juz jest do duuuu....Za 180 di nasz slub ale pomimo 3 lat w anglii wciaz nas nie stac na nasz wlasny kat.Moi rodzice przepisali mieszkanie dla mnie, Lukasza rodzice ich mieszkanie na niego.Niby taki dobrobyt a jednak nic w tym dobrego :-/ <bezradny>
ja juz chce na swoje :(

Ninka 

Informacje:
Dołączyła 193 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-03-11, 02:42   

calineczka, ja juz ci pisalam, rozumiem ciebie i zazdroszcze

Na poczatku bedzie ciezko i trudno, moze beda chwile zawachania czy dobrze zrobiliscie, ale narawde ( chocby nie wiem jak bylo dobrze u rodzicow) to i tak lepiej dla was bedzie osobno niz dalej mieszkac z rodzicami.

Ja strasznie chcialabym juz isc "NA SWOJE" jakis maly domek z ogrodkiem :roll: ale to tylko moje marzenie.

Ja tez wiele juz przeszlam w kwestii mieszkaniowej.
Zaraz po maturze zamieszkalam na stancji z kolezanka, pozniej wynajelismy mieszkanie razem z moim obecyn mezem ( wowczas chlopakiem) i kolezanka.Bylo super!Mieszkalismy razem ze soba 5 lat pozniej wzielismy slub i dalej mieszkalismy po stancjach ( ja latalam do US i staralam sie o vize dla meza) ale zawsze mieszkalismy osobno!Po urdzeniu corki na chwile wyprowadzilismy sie na wies do domu po moich rodzicach ale po roku go sprzedalismy i spowrotem wrocilismy do miasta zeby teraz wyemigrowac tu i zamieszkac w ciasnym malym pokoiku razem z moimi rodzicami :-(
Nie narzekam nie mamy zle, tylko ciasno!
Ale po tym jak juz mieszkalo sie na swoim teraz naprawde ciezko jest "cofnac sie w rozwoju" :lol:

noooooo ale same wiecie jaka jest sytuacja.Teraz nie ma mowy o jakim kolwiek kredycie o jakim kolwiek domku <bezradny> dopuki ............... nie bedzie sw. spokoju i :cry:

Madzik :) 

Informacje:
Dołączyła 140 dni temu

Profil:
Imię: Magdalena
Stan: zareczona :)
Partner: Misio :*
Wysłany: 2008-03-13, 14:54   

Ja bym chciala zamieszkac juz z chlopakiem na stale, a nie tylko okazjonalnie, ale narazie technicznie jest to trudne do zrealizowania :-/ Zostaly mi jeszcze 2 lata studiow, a on ma prace dosyc daleko od Kielc. I tutaj wynajmuje pokoj w mieszkaniu studenckim. Poza mna mieszkaja jeszcze 2 osoby, ale wogole sie do siebie nie odzywamy :roll: Wiekszosc moich kolezanek nie mieszka w Kielcach, tylko dojezdza i czesto zostaje tu sama jak palec, okropne uczucie. Dlatego jak tylko moge, to pakuje sie i jade do Miska :mrgreen: <dens1> Ferie, wakacje tez spedzamy razem, wiec mozna by powiedziec, ze zyje na dwa domy... szkoda tylko ze w odleglosci 400 km od siebie :-/

Mija 

Informacje:
Dołączyła 146 dni temu

Profil:
Wzrost: 170
Włosy: brąz
Stan: panna
Wysłany: 2008-03-13, 14:59   

Mieszkam razem z moim A. od czerwca 2006 roku, wzieliśmy kredyt na mieszkanie i wyposażenie chatki na 35 lat :shock: :shock: :shock: No ale co zrobić....inaczej nie dalibyśmy rady, a chceilismy mieć swoje gniazdko...jesteśmy bardzo szczęślwi i nie żałujemy choć nieraz opłaty nas przerażają...ale poprostu uczymy się żyć...każdy kolejny miesiąc jest spokojniejszy :-D

calineczka 

Informacje:
Dołączyła 375 dni temu

Profil:
Imię: Alina
Stan: zaręczona :)
Partner: Krzysiek
Wysłany: 2008-03-13, 15:05   

Mija, a mozna wiedziec ile was wynosi rata miesieczna za to mieszkanko ?

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 583 dni temu

Profil:
Imię: Madzia
Włosy: czarna
Stan: szczęśliwa żonka :)
Partner: Marcin
Wysłany: 2008-03-13, 18:28   

Mija napisał/a:
wzieliśmy kredyt na mieszkanie i wyposażenie chatki na 35 lat :shock: :shock: :shock:

no ładnie ;-) my mamy zaledwie na 19 lat ;-) jako, że już rok spłacamy, to zostało 18 ;-)

Mija napisał/a:
jesteśmy bardzo szczęślwi i nie żałujemy choć nieraz opłaty nas przerażają...ale poprostu uczymy się żyć...każdy kolejny miesiąc jest spokojniejszy

jakbym cytowała siebie ;-)

calineczka, kredyt jest nieunikniony ;-) pytanie jaki wysoki i na jak długo. jak Krzysiek dostanie normalną pracę, to sobie wszystko poukładacie i dacie radę z ratami :!:

Magdaru 

Informacje:
Dołączyła 403 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-03-13, 19:30   

Madzia81 napisał/a:
pytanie jaki wysoki i na jak długo

dokładnie ;-) my mamy na 30 lat, ale innego wyjścia nie było, jak się chciało mieszkanie, to trzeba było kredyt wziąć <bezradny>

_eta 
eta

Informacje:
Dołączyła 409 dni temu

Profil:
Imię: EdyTA
Wzrost: wysoki?
Włosy: ni to braz ni to blad..
Stan: PannA
Partner: Grzegorz
Wysłany: 2008-03-14, 17:25   

jakie raty miesięczne macie kochane?

NK->Edyta Zamojska-Kraków

Magdaru 

Informacje:
Dołączyła 403 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-03-14, 17:52   

my mamy około 320 zł teraz :-? niby raty malejące, ale co chwile zmienia się stopa procentowa i raty zamiast maleć, to rosną <bezradny>

cerrata 
keep on rockin'

Informacje:
Dołączyła 376 dni temu

Profil:
Imię: Weronika
Wzrost: 165
Stan: jeszcze panna :)
Partner: Radzio
Wysłany: 2008-03-14, 18:16   

Magdaru napisał/a:
niby raty malejące, ale co chwile zmienia się stopa procentowa i raty zamiast maleć, to rosną <bezradny>

co za trik chamski...
a ile wzięłyście kredytu babki?
<tak się na przyszłość zastanawiam :D >

Odpowiedz do tematu