Rejestracja Zaloguj  

Chat [1] Uzaleznione Rangi Mapa                   Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
Z ciemnych na blond
Autor Wiadomość
madzia 

Informacje:
Dołączyła 570 dni temu

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2007-05-25, 07:39   Z ciemnych na blond

A ja zamierzam w wakacje przefarbowac moje obecnie ciemne wloski na blond :mrgreen:
Kiedys chodzilam w jasnych chyba ze 2 lata i naprawde dobrze sie w nich czulam :-)
Fakt, wlosy mialam strasznie zniszczone i suche, ale teraz z perspektywy czasu wiem co robilam zle :-/ Kladlam rozjasniacz co jakis czas, nawet co tydzien :shock: zamiast farbe...nie wiem po co <bezradny> Chyba bylam mloda i glupia ;-)

Mysle, ze po 2 etapach rozjasniania bede juz mogla nalozyc jakis blond :-)
Tak intensywnie o tym mysle, ze juz nic mnie nie odwiedzie od tej mysli ;-)

REKLAMA

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 730 dni temu

Profil:
Imię: Madzia
Wzrost: niski
Włosy: czarna
Stan: szczęśliwa żonka :)
Partner: Marcin
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2007-05-25, 12:52   

madzia napisał/a:
A ja zamierzam w wakacje przefarbowac moje obecnie ciemne wloski na blond :mrgreen:

to może nam się pokażesz?? teraz jeszcze w ciemnych, a potem w blond :) będziemy miały porównanie :)

a ja mam na odwrót, kiedyś z jasnych brązowych przefarbowałam się na czarno i tak już zostało :)

za to siostrzyczka moja będzie mogła Ci doradzić jak się pojawi na forum, bo też farbowała z ciemniejszych na jaśniejsze.

madzia 

Informacje:
Dołączyła 570 dni temu

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2007-05-25, 13:33   

A pokaze sie pokaze, ale jak juz bede biala 8-)

Czekam na rady co do najlepszego rozjasniacza.
Wtedy uzywalam tego BLOND Joanna, byl dobry ale niszczyl wlosy. Dletego sprobuje innym.

Aha, o salonie fryzjerskim nie ma mowy...dlatego, ze po myciu moje wlosy nie nadaja sie na pokaz publiczny :evil: ;-)

Nie rozmawiaj z głupcem, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.

Kociak 

Informacje:
Dołączyła 736 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Włosy: blondi :P

Wysłany: 2007-05-25, 14:05   

madzia napisał/a:
Aha, o salonie fryzjerskim nie ma mowy...
a ja jednak radze Ci wybrac sie do salonu.... bardzo trudno jest zejsc z ciemniejszego koloru do jasniejszego. A w ogole masz ciemne wlosy, ale jak ciemne? Poza tym z rozjasnianiem, czego juz sama juz doswiadczylas, nie ma zabawy....ja regularnie rozjasniam wlosy - zawsze w salonie, nie zdecydowalabym sie robic tego sama, fryzjerka wie jak dlugo trzeba trzymac rozjasniacz, nie mozna go trzymac za dlugo, bo wtedy wlosy Ci moga wypadac, albo beda przesuszone... A ona wie jak to sprawdzac itd... A tymbardziej, jak chce sie zejsc z ciemnego koloru na blond.... Juz nie mowiac o zejsciu z koloru czarnego, czego czesto profesjonalni fryzjerzy sie nie podejmuja <bezradny>

madzia 

Informacje:
Dołączyła 570 dni temu

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2007-05-25, 14:12   

Tak jak juz pisalam, robilam to kilka lat temu sama i dalam rade 8-)
Kto jak kto, ale ja sobie poradze i absolutnie sie nie boje. Najgorsze jest pierwsze rozjanienie :-/

Wloski mam ciemne odcien czerwony co mi pozostalo po farbie jakiejs... bo gore i tak mam jasna :-) sama robilam z reszta :-D

Nie rozmawiaj z głupcem, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.

niki 

Informacje:
Dołączyła 682 dni temu

Profil:
Imię: monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Partner: Michał :*
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2007-05-26, 08:10   

szczerze mowiąc nie wiem czy drugi raz zdecydowalabym sie przejsc z koloru czarnego nas blond. z naturalnego ciemnego koloru nie ma problemu, farby chwytaly jak sama w domu robilam. a z czarnymi fryzjerzy sobie nie mogli poradzic, chodzilam do kilku salonow, przy czym w ostatnim pani powiedziala mi, ze wystarczyly 2 wizyty. nie dosyc ze stracilam full kasy, to jeszcze musialam chodzic przez ponad pol roku w spietych wlosach, bo mialam odcienie brazu, rudego, przy glowie blondu i ogolnie na glowie bajzel. dlatego radze, zebys nie robila tego sama, wykosztowala sie jednak, nie przejmowala sie jak wlosy wygladaja jak sa mokre, no i wybrala sie do fryzjera

madzia 

Informacje:
Dołączyła 570 dni temu

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2007-05-26, 09:59   

Wszystko tez zalezy od tego jakie kto ma wloski. Ja nie mialam problemu z ich rozjasnianiem. Wiadomo, ze kazde rozjasnianie je niszczy, ale trzeba tylko pozniej zadbac o dobra pielegnajce wlosa.
Mi nie wychodzily zolte :roll: no moze kiedys za pierwszym razem, gdy trzymalam rozjasniacz ok. 30 min. dlatego mam juz wyczucie ile go trzymac na glowie, i bywalo roznie. czasem nawet 1 godzine. ale efekt byl super. kolorek mialam jak u Jessici Simpson :-)

Plusem u mnie jest to, ze w przeciagu ostatnich ponad 2 lat farbowalam wlosy tylko raz. No pomijajac ostatnio rozjasniona gore ;-)

Hmm no i chyba zostane przy Joannie, bo zawsze go uzywalam i wiele osob go chwali.

Tiaaasia 

Informacje:
Dołączyła 552 dni temu

Profil:
Włosy: pasemka
Stan: mężatka

Wysłany: 2007-05-30, 16:41   

jest chyba joanny super blond do pasemek, mąż mi nakładał pasemka :mrgreen: i wyszło super. Kolorek piękny złocisty blond a włoski naturalne mam ciemny brąz, także polecam :)

madzia 

Informacje:
Dołączyła 570 dni temu

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2007-05-31, 14:46   

Och...juz sie nie moge doczekac :mrgreen: :mrgreen:

Moj Mis jeszcze nic o tym nie wie :oops: musze go po malu przygotowac...juz widze jego reakcje :-| zabroni mi kategorycznie...ale wie ze jak ja chce cos zrobic a on mowi NIE to ja i tak to zrobie ;-)

Tiaaasia 

Informacje:
Dołączyła 552 dni temu

Profil:
Włosy: pasemka
Stan: mężatka

Wysłany: 2007-05-31, 14:59   

Madzia a ja mam odwrotnie mój miś chce żebym całkowicie sobie blond zrobiła albo blond na wierzch a czarny pod spodem :roll: a mi się to wcale nie podoba.

madzia 

Informacje:
Dołączyła 570 dni temu

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2007-05-31, 15:01   

A mialas juz kiedys blondzik?

Kociak 

Informacje:
Dołączyła 736 dni temu

Profil:
Włosy: blondi :P

Wysłany: 2007-05-31, 15:34   

madzia napisał/a:
zabroni mi kategorycznie...
hehe, mój mi zawsze mówi, że jak się przefarbuję na inny kolor niż blond to mnie rzuci :D i zawsze ma stresa jak idę do fryzjera i się z nim drażnię ;) ale ja i tak nie mogę przefarbować, bo oprócz tego, że mężczyzna mi zabrania, to jeszcze tata mi zabrania :D no i też fakt, że ja sama lepiej się czuję w jasnych włosach :) ale chciałabym kiedyś spróbować taki ciemny brąz, ale boję się, że będzie brzydko i będę się męczyć, żeby zejść z powrotem do blondu :)

madzia 

Informacje:
Dołączyła 570 dni temu

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2007-05-31, 17:14   

Powiem ci ze chyba by cie ciagnelo z powrotem do blondu ;-)

Ja wlasnie tak mam, ze jak mialam jasne to bardzo dobrze sie w nich czulam i od kiedy zrobilam ciemne...caly czas mnie ciagnie do blondu :-/

Powiedzialam mu 8-) i co uslyszalam? "zamkne cie w domu na klucz" w ogole nie byl zainteresowany tym co mowie :mrgreen: wiec luzik...zrobie po kryjomu ;-)

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 730 dni temu

Profil:
Imię: Madzia
Wzrost: niski
Włosy: czarna
Stan: szczęśliwa żonka :)
Partner: Marcin
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2007-05-31, 18:26   

madzia napisał/a:
Powiedzialam mu 8-) i co uslyszalam? "zamkne cie w domu na klucz" w ogole nie byl zainteresowany tym co mowie :mrgreen: wiec luzik...zrobie po kryjomu ;-)

a to dobre ;-)
ja mam znowu tak, że " nie mogę" przejść z czarnego na żaden inny kolor ;-) mąż i tatuś nie wyrażają zgody ;-)
ale nie ma tutaj konfliktu, bo póki co nie ciągnie mnie do żadnego innego koloru :)

madzia 

Informacje:
Dołączyła 570 dni temu

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2007-06-01, 10:16   

Jest, jest , jest :mrgreen: Rozjasniam w wakacje wloski :!:
No zgodzil sie...ale pod jednym warunkiem "Ma mnie przy tym nie byc" 8-)

Odpowiedz do tematu