Rejestracja Zaloguj  

RSS Uzaleznione Rangi Mapa                       Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Przyłącz się do najsilniejszego trendu na świecie - wellness

Poprzedni temat :: Następny temat
WYSTERYLIZUJ ZWIERZAKA
Autor Wiadomość
Diablica666 
[*]

Informacje:
Dołączyła 531 dni temu

Profil:
Imię: Marzena
Wzrost: 155 cm.
Włosy: Brunetka
Stan: Na smyczy :)
Wysłany: 2008-03-15, 07:27   

Moj facet chce taką barirę dzwiękową lub elektryczną kupić mojemu kotu i roztawić ją przed wejściem na balkon żeby tam nie włazil.Ciekawe czy by poskutkowało bo zawsze mam serducho w gardle jak się cichaczem do sąsiadki wymyka <bezradny>

REKLAMA

kasia1980 

Informacje:
Dołączyła 269 dni temu

Profil:
Imię: kasia
Wzrost: malutki :) 158 cm
Włosy: brunetka
Stan: od 26.04.2003- mężatka :)
Partner: Artuś
Wysłany: 2008-03-15, 18:39   

nasza kotka jest wysterylizowana, jestem ZA sterylizacją zawierzaków, poza tym Fifka wychodzi na ogród, zawsze w naszym towarzystwie, ma założone szeleczki z dzwoneczkiem, no i cały czas doglądamy jej czy nie wyszła poza posesję, nieraz przyłapaliśmy ją z dwoma łapami za płotem :mrgreen:
niestety ma na sumieniu dwa ptaszki, pomimo naszych starań :-(

Jewel 
I'm In Love

Informacje:
Dołączyła 348 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-03-15, 18:41   

Wczoraj znalazłam na ganku ptaka, nie wiem co to za ptak ale był piękny i miał długi dziób, strasznie mi było go szkoda. Muszę wysterylizować młodego bo jest za bardzo nadpobudliwy, włazi na drzewo, zabija wszystko co się da.

Madae 

Informacje:
Dołączyła 350 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-03-15, 19:53   

kasia1980 napisał/a:
niestety ma na sumieniu dwa ptaszki, pomimo naszych starań :-(
normalne ze zawsze upilnowac sie nie da...gdyby nie dzwoneczek i Twój nadzór to na sumieniu miałaby juz pewnie połowe okolicy.....
[quote="Jewel"]Wczoraj znalazłam na ganku ptaka, nie wiem co to za ptak ale był piękny i miał długi dziób, strasznie mi było go szkoda. Muszę wysterylizować młodego bo jest za bardzo nadpobudliwy,
Jewel napisał/a:
włazi na drzewo, zabija wszystko co się da.
własnie o to mi chodziło...kotka nie da sie tego oduczyc niestety i kazdy ma to we krwi...ale mozna mu to troszke uniemozliwic pilnujac go zeby gniazd nie niszczył i zakładając dzwoneczek dzieki ktoremu zwierzatka bedą ostrzegane o nadchodzacym ataku i beda miały wystarczajaca duzo czasu na ucieczkę(czyli wyłączając samiczki ptakow czy małych ssakow predzej sie poswieca niz dadza młode skrzywdzic i nawet słyszac dzwoneczek nie beda reagowały ucieczką...no moze poza myszami... a kot i tak zamorduje i samiczke i młode)
Jewel napisał/a:
Wczoraj znalazłam na ganku ptaka, nie wiem co to za ptak ale był piękny i miał długi dziób, strasznie mi było go szkoda.
mze to był dudek :) albo jakis inny owadożerny ptaszek :) one sa zazwyczaj kolorowe, drobne i mają długie dziobki słuzace do wyłuskiwania owadow spod kory i z róznych szczelin

Jewel 
I'm In Love

Informacje:
Dołączyła 348 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-03-16, 14:49   

No jak widzę, że coś złapał to zawsze mu zabieram jeśli zdarzę.

Madae napisał/a:
mze to był dudek

Właśnie nie wiem a grzebienia na czubku łepka nie widziałam.

Pamiętam, że raz założyłam mu obrożę odblaskową z dzwoneczkiem to się kot wściekał- tarzał się, miauczał, próbował sobie go zdjąć. Ja mu zdjęłam.

Tilia 

Informacje:
Dołączyła 107 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-03-16, 16:20   

Jewel napisał/a:
Pamiętam, że raz założyłam mu obrożę odblaskową z dzwoneczkiem to się kot wściekał- tarzał się, miauczał, próbował sobie go zdjąć. Ja mu zdjęłam.

Mojej koleżanki kotka też się wściekała,a teraz nosi obroże z dyndającą adresówką i wcale jej to nie przeszkadza ;-)
Może spróbuj nakładać jak kot będzie wychodził na dwór a zdejmuj w domu.Może skojarzy,że żeby wyjść na dwór trzeba "pocierpieć" <bezradny> i z czasem się przyzwyczai..
Muszę kumpeli podpytać jak ona nauczyła swojego :-P

Madae 

Informacje:
Dołączyła 350 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-03-16, 16:23   

koty sa jak małe dzieci :P jesli im cos nie odpowiada, albo czegos chca to okazuja to w widowiskowy sposób (jak dziecko ktore krzyczy i tupie lezac w sklepie na podłodze bo mama lizaka nie chce kupic :P ) ale powoli mozna je do wszystkiego przyzwyczaic :)

Odpowiedz do tematu