Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 531 dni temu Posty: 1502 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Marzena
Wzrost: 155 cm.
Włosy: Brunetka
Stan: Na smyczy :)
Wysłany: 2008-03-15, 07:27
Moj facet chce taką barirę dzwiękową lub elektryczną kupić mojemu kotu i roztawić ją przed wejściem na balkon żeby tam nie włazil.Ciekawe czy by poskutkowało bo zawsze mam serducho w gardle jak się cichaczem do sąsiadki wymyka
Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 269 dni temu Posty: 458 Skąd: Zabrze
Profil: Imię: kasia
Wzrost: malutki :) 158 cm
Włosy: brunetka
Stan: od 26.04.2003- mężatka :)
Partner: Artuś
Wysłany: 2008-03-15, 18:39
nasza kotka jest wysterylizowana, jestem ZA sterylizacją zawierzaków, poza tym Fifka wychodzi na ogród, zawsze w naszym towarzystwie, ma założone szeleczki z dzwoneczkiem, no i cały czas doglądamy jej czy nie wyszła poza posesję, nieraz przyłapaliśmy ją z dwoma łapami za płotem
niestety ma na sumieniu dwa ptaszki, pomimo naszych starań
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 348 dni temu Posty: 4016 Skąd: mam wiedzieć?
Profil:
Wysłany: 2008-03-15, 18:41
Wczoraj znalazłam na ganku ptaka, nie wiem co to za ptak ale był piękny i miał długi dziób, strasznie mi było go szkoda. Muszę wysterylizować młodego bo jest za bardzo nadpobudliwy, włazi na drzewo, zabija wszystko co się da.
_________________ "miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"
Informacje: Dołączyła 350 dni temu Posty: 6473 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-03-15, 19:53
kasia1980 napisał/a:
niestety ma na sumieniu dwa ptaszki, pomimo naszych starań
normalne ze zawsze upilnowac sie nie da...gdyby nie dzwoneczek i Twój nadzór to na sumieniu miałaby juz pewnie połowe okolicy.....
[quote="Jewel"]Wczoraj znalazłam na ganku ptaka, nie wiem co to za ptak ale był piękny i miał długi dziób, strasznie mi było go szkoda. Muszę wysterylizować młodego bo jest za bardzo nadpobudliwy,
Jewel napisał/a:
włazi na drzewo, zabija wszystko co się da.
własnie o to mi chodziło...kotka nie da sie tego oduczyc niestety i kazdy ma to we krwi...ale mozna mu to troszke uniemozliwic pilnujac go zeby gniazd nie niszczył i zakładając dzwoneczek dzieki ktoremu zwierzatka bedą ostrzegane o nadchodzacym ataku i beda miały wystarczajaca duzo czasu na ucieczkę(czyli wyłączając samiczki ptakow czy małych ssakow predzej sie poswieca niz dadza młode skrzywdzic i nawet słyszac dzwoneczek nie beda reagowały ucieczką...no moze poza myszami... a kot i tak zamorduje i samiczke i młode)
Jewel napisał/a:
Wczoraj znalazłam na ganku ptaka, nie wiem co to za ptak ale był piękny i miał długi dziób, strasznie mi było go szkoda.
mze to był dudek albo jakis inny owadożerny ptaszek one sa zazwyczaj kolorowe, drobne i mają długie dziobki słuzace do wyłuskiwania owadow spod kory i z róznych szczelin
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 107 dni temu Posty: 515
Profil:
Wysłany: 2008-03-16, 16:20
Jewel napisał/a:
Pamiętam, że raz założyłam mu obrożę odblaskową z dzwoneczkiem to się kot wściekał- tarzał się, miauczał, próbował sobie go zdjąć. Ja mu zdjęłam.
Mojej koleżanki kotka też się wściekała,a teraz nosi obroże z dyndającą adresówką i wcale jej to nie przeszkadza
Może spróbuj nakładać jak kot będzie wychodził na dwór a zdejmuj w domu.Może skojarzy,że żeby wyjść na dwór trzeba "pocierpieć" i z czasem się przyzwyczai..
Muszę kumpeli podpytać jak ona nauczyła swojego
Informacje: Dołączyła 350 dni temu Posty: 6473 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-03-16, 16:23
koty sa jak małe dzieci jesli im cos nie odpowiada, albo czegos chca to okazuja to w widowiskowy sposób (jak dziecko ktore krzyczy i tupie lezac w sklepie na podłodze bo mama lizaka nie chce kupic ) ale powoli mozna je do wszystkiego przyzwyczaic
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum