Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 271 dni temu Posty: 2629 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-11-07, 13:02
Jewel napisał/a:
Oprócz Waxa łykaj tran rybi. Jest rewelacyjny.
o to prawda ja tam wole te tabletki,bo je tylko polykam i nie czuje tej woni rybki,poniewaz polecany takze jest tran(ale w plynie)tylko tyle ze tabletki sa drozsze od plynu takze duzo zalezy od naszej diety:powinnismy jes duzo rybek,orzechow,witaminek,oliwy z oliwek,picie naparu z pokrzyw,tluszcze roslinne,duzo owocow i warzyw
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 291 dni temu Posty: 128
Profil:
Wysłany: 2007-11-07, 14:05
no ja jadam tonami oliwki zielone, piję herbatke z pokrzyw. To nie jest tak,że tonami mi wypadają włosy, ale ostatnimi czasami zaczęło mnie to niepokoić, ponieważ wcześniej w ogóle mi nie wypadały.
Heheh gubię teraz włoski razemz moim psiunkiem
[ Dodano: 2007-11-08, 11:11 ]
dzisiaj kupiłam w aptece szampon + mgiełke z firmy Radical (Farmona) wzmacniający włosy z podwójną dawką ekstraktu ze skrzypu polnego, z zielonej herbaty, protein pszenicznych oraz prowit. B5.
Informacje: Wiek: 26 Dołączyła 273 dni temu Posty: 744 Skąd: tu i tu... i tam
Profil: Imię: Marta
Włosy: blond
Stan: zakochana
Partner: Aruś
Wysłany: 2007-11-11, 16:06
Kasiarzyna_31 a czy Twoje włosy zaczęły wypadać tak teraz gwałtownie, nie wiadomo dlaczego, czy ten stan trwa dłużej? A może takie stany mają miejsce przed zimą i zaraz po - przed wiosną??
Bo jeśli to drugi przypadek to nie ma się czym martwić, to normalne. Osłabienie włosów powoduje to, że przebywamy w ogrzewanych - suchych pomieszczeniach, często swetry które nosimy powodują ich elektryzowanie.
U mnie włosy reagowały nawet na zmianę wody(gdy mieszkałam na studiach w Rzeszowie, tam woda jest podobna najgorsza w Polsce, jest mocno chlorowana, i strasznie twarda, w domu miałam wodę ze studni, więc włosy zaczęły wypadać bardziej niż jak byłam w domu).
Jeśli natomiast włosy wypadają Ci przez dosyc długo, to może przeżywasz stres, bo to także wpływa na nasze włosy. I powiem szczerze, że zbyt duża ilość kosmetykow wzmacniających na raz może przynieśc odwrotny efekt.
Kiedyś tez łykałam tablety ze skrzypem, na paznokcie, i szczerze, to nie widziałam żadnej różnicy, ani mi się paznokcie ne poprawiły, ani włosy nie zrobiły się ładniejsze.
_________________ Last night I asked my angel to watch over you but he came back soon.
I ask: Why?
He smile and said:
An angel doesn't watch over anotcher angel.
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 289 dni temu Posty: 221 Skąd: Stolyca
Profil: Imię: Kasia
Wysłany: 2007-11-11, 16:59
Radical mgiełka bardzo ładnie pachnie,ale to wszytsko .Nie doczekałam się po niej żadnych efektów.
Przeglądałam ostatnio różne babskie portale w celu znalezienia czegoś,co sprawi,że moje włosięta zaczną rosnąć szybciej i mniej wypadać.Efektem poszukiwań było kupno belissy,omega 3 w kapsułkach i jakiejś kuracji do włosów joanny z rzepą.Ponoć niezłe to.Czekam na rezutat .
_________________ "Każdy człowiek ma pewien określony horyzont myślowy.
Kiedy ten się zwęża i staje się nieskończenie mały, zamienia się w punkt.
Wtedy człowiek mówi: "To jest mój punkt widzenia"
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 291 dni temu Posty: 128
Profil:
Wysłany: 2007-11-16, 10:25
martula napisał/a:
Kasiarzyna_31 a czy Twoje włosy zaczęły wypadać tak teraz gwałtownie, nie wiadomo dlaczego, czy ten stan trwa dłużej? A może takie stany mają miejsce przed zimą i zaraz po - przed wiosną??
Bo jeśli to drugi przypadek to nie ma się czym martwić, to normalne. Osłabienie włosów powoduje to, że przebywamy w ogrzewanych - suchych pomieszczeniach, często swetry które nosimy powodują ich elektryzowanie.
U mnie włosy reagowały nawet na zmianę wody(gdy mieszkałam na studiach w Rzeszowie, tam woda jest podobna najgorsza w Polsce, jest mocno chlorowana, i strasznie twarda, w domu miałam wodę ze studni, więc włosy zaczęły wypadać bardziej niż jak byłam w domu).
Jeśli natomiast włosy wypadają Ci przez dosyc długo, to może przeżywasz stres, bo to także wpływa na nasze włosy. I powiem szczerze, że zbyt duża ilość kosmetykow wzmacniających na raz może przynieśc odwrotny efekt.
Kiedyś tez łykałam tablety ze skrzypem, na paznokcie, i szczerze, to nie widziałam żadnej różnicy, ani mi się paznokcie ne poprawiły, ani włosy nie zrobiły się ładniejsze.
no właśnie może niepotrzebnie się matwie- bo włosy zaczeły wypadać tak nagle.
Informacje: Wiek: 26 Dołączyła 273 dni temu Posty: 744 Skąd: tu i tu... i tam
Profil: Imię: Marta
Włosy: blond
Stan: zakochana
Partner: Aruś
Wysłany: 2007-11-19, 19:14
Ja tak właśnie podchodzę do intensywniejszego wypadania włosów przed zimą, i zaraz po.
Oczywiście nie zaszkodzi ich odżywić teraz kiedy są osłabione, byle nie przesadzić.
_________________ Last night I asked my angel to watch over you but he came back soon.
I ask: Why?
He smile and said:
An angel doesn't watch over anotcher angel.
Ostatnio zmieniony przez martula 2007-11-19, 19:16, w całości zmieniany 1 raz
JA bardzo polecam ten Wax, o którym pisała NudnaBaba. Mi zawsze pomaga przy różnych problemach z włosami. Teraz też wypadają mi włosy i właśnie stosuję ten wax.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum