Rejestracja Zaloguj  

RSS Uzaleznione Rangi Mapa                       Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Przyłącz się do najsilniejszego trendu na świecie - wellness

Poprzedni temat :: Następny temat
Wydawnictwo ISA
Autor Wiadomość
Madae 

Informacje:
Dołączyła 350 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-09-24, 10:57   Wydawnictwo ISA

jesli chodzi o ksiązki fantasy to w tej chwili jestem pod wrazeniemksiązek wydanych przez to własnie wydawnictwo. Ksiązki te mozna znaleźć w każdym empiku :P
przebrnełam juz przez 18 ksiązek :P i mogę cos polecic :D

Jesli ktoś np szuka wyciskacza łez (szczególnie ostatni tom)z małym dreszczykiem, przesiaknietego czarnym i bardzo czesto niesamowicie wyrachowanym humorem to polecam trylogie "Światło i cienie" Elaine Cunningham
.......Opowiada ona o młodziutkiej drowce której matkę na jej oczach zabija Arcymag Menzoberranzan (najwiekszego miasta drowów) by móc ja adoptowac jako własna córke (praktyka czesto stosowana). Od tej pory mała Liriel Baenre uczy sie zycia w podmroku pod czujnym okiem maga.. tak piekna jak i śmiercionosna przemyka przez cienie, posród zdrady i morderstw, ktore sa chlebem powszednim drowow. Nagle słyszy wołanie... czegoś spoza jej mrocznego świata. Okazuje sie ze to pradawny ludzki amulet, ktory moze odmienic zycie drowów raz na zawsze... Jednak posiadanie rzeczy pochodzacych z powierzchni jak rowniez wychodzenie na nia jest surowo zabronione pod karą smierci :!: Miejsca w ktore zapuszczaja sie tylko szalency i samobójcy... miejsca ktore jest domem łupieżców umysłów, hakowych poczwar i śmi Sielanka młodej Liriel nie trwa długo albowiem jej przybrana siostra, opiekunka domu Baenre jak i rowniez niekoronowana władczyni miasta, nakazuje jejwstąpienie do akademii kapłanskiej Arach Tinilith ( w ktorej spedza sie 40 lat bez mozliwosci opuszczenia jej ) Liriel wykorzystuje te ostatnie chwile wolnosci na zabawe i pozegnanie ze swoja "przyjaciólką" zmutowana smoczyca schizofreniczką Zz'Pzorą. Gdy wraca ze spotkania niedaleko od wyjscia na powierzchnie spotyka ludzkiego mężczyzne Fyodora z Rashemenu walczacego samotnie z otchłannymi nietoperzami... postac ta bardzo ja zaciekawia .... musi jednak uwazac albowiem jej wrogowie oraz mroczna bogini Lloth cały czas ja obserwuja i wykozystaja kazdy jej bład by ja unicestwic....... a to dopiero początek jej problemów

Równolegle do niej poznajemy historie młodego (19 letniego) Raszmenickiego wojownika. W jego kraju trwa własnie wojna. Która sa w stanie przetrwac tylko dzieki magii czczonych przez nich kobiet -czarownic, i temu ze maja wrodzona zdolnosc wpadania w szał bojowy Tzw berserker ( staja sie w tedy za sprawa magii wieksi, silniejsi, i chwilowo niewrazliwi na ból) jednak magia w obecnych czasach staje sie kaprysna.... Fyodor okazuje sie naturalnym berserkerem... nie jest w stanie zapanowac nad mocą.. gdy widzi walke wpada w szal i wychodzi z niego dopiero gdy wszyscy wrogowie leza martwi...Staje sie zagrozeniem dla swoich bliskich. Czarownice nie majac innego wyboru wysyłaja go na Dajenme. Musi odnależc artefakt który zwą Torującym Drogi... tylko on moze mu pomóc w panowaniu nad jego szałem.... dostaje tępy (celowo -zeby pdcz szału sam sie nie zabił) obureczny miecz i kuca. Gdy dociera do miejsca w którym był przechowywany artefakt okazuje sie ze został skradziony, a wszystkie tropy biegna do podmroku :!:

a oto okładki tych 3 tomów :D

Opis zdjecia:

Plik ściągnięto 1 raz(y) 55,5 KB

Opis zdjecia:

Plik ściągnięto 1 raz(y) 60,53 KB

Opis zdjecia:

Plik ściągnięto 0 raz(y) 57,17 KB

REKLAMA

Martha 

Informacje:
Dołączyła 172 dni temu

Profil:
Wzrost: 164,5
Włosy: Rude
Wysłany: 2007-11-30, 12:41   

tego akurat nie czytalam...:) zapowiada sie fajnie.
Cala Frogotten Realms jest niezla...swiat/elfy wow.

Ja czytalam Wojna Pajeczej Krolowej rowniez o elfach Podmroku 6 tomow ale czyta sie szybko..

Rowniez Evermeet Elaine Cunnigham jest ciekawe bo tlumaczy skad sie wziela nienawisc miedzy elfami zyjacymi na powierzchni i ciemnymi/drowami.

:)

Madae 

Informacje:
Dołączyła 350 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-11-30, 14:19   

mam całą wojnę pajęczej królowej na własność :D hahahahaha od początku kibicowałam Quenthel :D szkoda ze okazała słabość :P

[ Dodano: 2007-12-01, 17:41 ]
strasznie nie lubiłam Danifae :P za to Quenthel i Pharrun to moi ulubieńcy :P noo Hallistra tez fajna była :P i Ryld :P a Jaggred był.....inny :P hahahahaha

Opis zdjecia:

Plik ściągnięto 2 raz(y) 130,38 KB

Opis zdjecia:

Plik ściągnięto 1 raz(y) 105,05 KB

Opis zdjecia:
Pharrun ma fajnego fryza na tym obrazku :D
Plik ściągnięto 0 raz(y) 67,5 KB

Martha 

Informacje:
Dołączyła 172 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-01-08, 13:53   

no tez jej kibicowalam Quantel a tu prosze.. koncowka byla niezla:) rozwalila mnie;)

teraz zakupilam dwa pierwsze tomy Mrocznego elfa Salvatore - czytalas? czekam na paczke z allegro:)

Madae 

Informacje:
Dołączyła 350 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-01-09, 14:26   

teraz własnie skonczyłam V tom "Legendy Drizzta " tez Salvatore :D normalnie wymiata :P i tez czekam juz na kolejne 2 ktore zamowiłam ( ja zamawiam bezposrednio z empiku przez neta :P )hyhyhy :P
z Quenthel to niezła laska hyhyhy :P i ładnie sie z Jaggredem sie prezentuje na tej okładce :P Danifae tyz niezła na tej pajęczynce :P ja to potem strasznie kibicowałam Ryldowi i Hallistrze....a tu psikus :-(

Martha 

Informacje:
Dołączyła 172 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-01-09, 16:01   

no mysle ze hallistra to w ogole bylo mega zaskoczenie. Ja sie nie spodziewalam takiej koncowki:)

a nie....przymierzalam sie do mrocznego elfa ale zamowila drizzta w koncu. Dzisiaj jade odebrac na poczte:)))mowisz ze super? to b dobrze

Madae 

Informacje:
Dołączyła 350 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-01-09, 17:51   

extra :D 1 tom fajowy :P mroczny taki troche jak ęwojna pajcyej krloweję potem yacyzna sie robic zabawnie troche ;P i watek miłosny jest ;P i maaaasa krwi i wywijania sejmitiarami, toporami, młotami ;P i czym sie da :D
jak chcesz przeczytac dobrą komedie to polecam trylogie Greyhawk :P "Góra Białego Pióropusza", "W Czeluście Ziemi" i "Królowa Pajęczych Otchłani" lałam ze śmiechu normalnie :P od połowy 1 tomu to bez pampersa albo nocnika nie próbuj czytac :P ...było tez kilka wzruszajacych scen :D

Martha 

Informacje:
Dołączyła 172 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-01-11, 14:08   

okey poszukam przeczytam:) dzieki

Madae 

Informacje:
Dołączyła 350 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-01-17, 22:11   

hehehehe dopiero zauwazyłam ze nie poprawiłam całego postu :P klawiatura mi sie schrzaniła i dziwne wyrazy popowstawały hehehehe

ja wczoraj nabyłam kolejne 2 tomy legendy Drizzta : " Klejnot Halfinga" i " Dziedzictwo " jutro w pracy zaczne pochłaniac hehehehehe

[ Dodano: 2008-01-21, 07:39 ]
moj najulubieńsiejszy bohater zginął <cryyy> "Dziedzictwo" to najsmutniejszy z tych 7 tomów ktore do tej pory przeczytałam <cryyy>

[ Dodano: 2008-01-21, 21:13 ]
a to okładki z przygód drizzta :D 3 ostatnich niestety nie widziałam w Polskich empikach :-(

[ Dodano: 2008-01-21, 21:16 ]
2 ostatnie tomy daja mi nadzieje ....
pic_dri9.jpg
Plik ściągnięto 122 raz(y) 18,35 KB

Opis zdjecia:

Plik ściągnięto 0 raz(y) 43,06 KB

Opis zdjecia:

Plik ściągnięto 1 raz(y) 44,12 KB

Opis zdjecia:

Plik ściągnięto 0 raz(y) 45,28 KB

Opis zdjecia:

Plik ściągnięto 0 raz(y) 46,06 KB

Opis zdjecia:

Plik ściągnięto 1 raz(y) 43,5 KB

Opis zdjecia:
dzis w nocy poryczałam sie rzewnie nad tym tomem :P konczac go :D
Plik ściągnięto 1 raz(y) 53,19 KB

Opis zdjecia:

Plik ściągnięto 0 raz(y) 43,82 KB

Opis zdjecia:

Plik ściągnięto 0 raz(y) 41,41 KB

Opis zdjecia:

Plik ściągnięto 0 raz(y) 40,74 KB

Opis zdjecia:

Plik ściągnięto 0 raz(y) 34,51 KB

Opis zdjecia:

Plik ściągnięto 0 raz(y) 40,63 KB

Opis zdjecia:

Plik ściągnięto 1 raz(y) 37,44 KB

Martha 

Informacje:
Dołączyła 172 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-01-24, 14:05   

zginal? oooj.... bleh...no nic..
Ja jeszcze bie zaczelam czytac bo pochlaniam 9 tom Goodkinda (jeszcze 10ty w domu czeka).

A drittz tez juz ladnie rozpakowany czeka na mnie:) z nastepnej wyplaty kolejne czesci kupie:) hih
Dzieki ze wstawilas okladki.

Madae 

Informacje:
Dołączyła 350 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-01-24, 14:11   

ja jako ze chwilowo bez funduszy ...a w pracy cos robic trza :P to sie wziełam z powrotem za sześcioksiąg "Wojna Pajęczej królowej " :) zainspirowałas mnie hehehehe a juz z poł roku nie czytałam wiec sobie przypomnę :D
znalazłam ładniejsze obrazki :D

Opis zdjecia:
no i nasza najpiekniejsza i najpodlejsza Danifae :D
Plik ściągnięto 0 raz(y) 34,46 KB

Opis zdjecia:
Ryld troszke mały taki na tym zdjęciu wyszedł :P a Jeggred sie schował :P
Plik ściągnięto 0 raz(y) 26,91 KB

Opis zdjecia:
Halisstra ciut niewyraźnie tutaj wyszła :P
Plik ściągnięto 1 raz(y) 25,03 KB

Opis zdjecia:
to prawdopodobnie Valas Hune :) i reszta Bregan D'aerthe
Plik ściągnięto 0 raz(y) 28 KB

Opis zdjecia:
Quenthel zawsze wychodziła piknie na zdjęciach :D czego juz o Jeggredzie powiedziec nie mozna :-/
Plik ściągnięto 0 raz(y) 23,03 KB

Opis zdjecia:
Pharaun jak zwykle wyszedł wyniośle :P
Plik ściągnięto 0 raz(y) 24,42 KB

Ostatnio zmieniony przez Madae 2008-01-24, 14:26, w całości zmieniany 1 raz  

Martha 

Informacje:
Dołączyła 172 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-01-24, 14:19   

hyhy.. No to sie ciesze ze zainspirowalam:)
ja jakos nie am czasu aby czytac po raz kolejny to samo - bo tyle jeszcze dotad nieprzeczytanych przeze mnie ksiazek ze heeej... chociaz no niech bedzie sa wyjatki - Sapkowski z zamilowania raz na kilka lat wracam do sagi, tolkien (sillmarilliona uwielbiam, a wladce do mgr meczylam)

Madae 

Informacje:
Dołączyła 350 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-01-24, 14:29   

łoj duzo duzo zostało :P ale ja wszystko co miałam juz przeczytałam :P wiec musze wracac zeby w pracy sie nie zanudzic :P koło 10 bede miała kolejne tomy Drizzta a do tego czasu pewnie skoncze Wojne pajeczej krolowej :D
Sillmarillion tyz bardzo lubie :P Władce przeczytałam ale jakos tez wole Sillmarillion :mrgreen:

Martha 

Informacje:
Dołączyła 172 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-01-24, 15:55   

zreszta sillmarillion elfom jest poswiecony moze dlatego ciekawszy...:) sama nie wiem i ten styl jaks przystepniejszy bo Do Wladcy musialam sie przekonac i wciagnac (czyli po jakis 150 stronach 1 tomu) :P

Odpowiedz do tematu