My z siostra stosowałyśmy jakiś inne preparat, ale szczerze mówiąc... Nic kompletnie on nie dał. Wydaje mi się, że jeśli chce się naprawdę wybielić zęby to trzeba zrobić wybielanie u dentysty,a takie preparaty, pasty itd nic nie dają tak naprawdę. ale gdybyś Tiaaasiu spróbowała i byłby coś wart, to daj znać
mi wybielała dentystka praktycznie nic nie dało...zapłaciłam z tego co pamiętam 100 zł i nic teraz oprócz pasty do zębów (blend-a-med) używam raz dziennie rozstworu (woda+sól) czasem tez dodaje odrobinę kwasku cytrynowego lub cytryny oraz wodę utlenioną i bardzo pomaga mam uśmiech jak z reklamy
Informacje: Wiek: 17 Dołączyła 392 dni temu Posty: 21 Skąd: Jaworzyna śląska
Profil: Imię: Ola
Włosy: Blondynka
Stan: samotna:)
Wysłany: 2007-06-09, 21:28
yoga napisał/a:
używam raz dziennie rozstworu (woda+sól) czasem tez dodaje odrobinę kwasku cytrynowego lub cytryny oraz wodę utlenioną i bardzo pomaga mam uśmiech jak z reklamy
Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 402 dni temu Posty: 17 Skąd: Poznań
Profil: Imię: Ania
Włosy: pasemka
Stan: mężatka
Wysłany: 2007-06-11, 10:57
tego bym nie próbowała, sól silnie ściera szkliwo dodatkowo cytryna to kwas, co z tego że białe jak tak zżartego szkliwa już niczym nie odbudujesz? zakupiłam ten preparat Medisar czekam na przesyłkę, napiszę jak działa.
Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 402 dni temu Posty: 17 Skąd: Poznań
Profil: Imię: Ania
Włosy: pasemka
Stan: mężatka
Wysłany: 2007-06-15, 11:20
właśnie dzwoniła mama, że paczucha doszła, na wieczór zaraz wyszoruję zębiska trzymajcie kciuki, w poniedziałek dam znać czy mi kiełki nie wypadły hehe
[ Dodano: 2007-06-22, 16:19 ]
na efekt niby czeka się jakiś trzy tygodnie ale ja już widzę różnicę przebarwienia pojaśniały jupi jupi , smak dobry, konsystencja jak pasta, nakłada się odrobinkę i starcza. Polecam z czystym sumieniem
mi wybielała dentystka praktycznie nic nie dało...zapłaciłam z tego co pamiętam 100 zł i nic teraz oprócz pasty do zębów (blend-a-med) używam raz dziennie rozstworu (woda+sól) czasem tez dodaje odrobinę kwasku cytrynowego lub cytryny oraz wodę utlenioną i bardzo pomaga mam uśmiech jak z reklamy
słyszałam jeszcze o proszku do pieczenia.
Ale musze zacząć te mieszanki robić bo jak ja wyskoczę z takimi zębami.
myślałam tez o jakiś produktach, alre mam dylematy.
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 362 dni temu Posty: 273 Skąd: zewsząd
Profil: Imię: Ewelina
Wzrost: 169
Włosy: ciemna czekolada
Stan: w stałym związku
Wysłany: 2007-07-23, 23:55
pasty nic nie dają wszędzie sie o tym pisze. one tylko oczyszczają Ci zęby zkawy czy herbaty a kolrek zębów jakimiałas dalej zostaje.
paski z blendamed sie się sprawdzają u większczości od znajomych wiem bo uzywali. ale za tanie to nie jest. a może się tak trafisz że akurat na Twojej kosci zębowej nic pomoga wiec to taki ryzyk fizyk.
hm.. a z ta soda,woda utleniona, sola i kw. cytrynowym raz sprobowalam i ***** lepiej nie mowic ale mozna sie przyzwyczaic ale 2 razy tego specyfiku uzyalm i zaprzestalam to od wielu os. sie dowiedzialam ze czeste uzywanie zdziera szkilwo (bardzije szkodzi niz pasy czy inne spr. preparaty) ja po tym mialam wrazliwe dziasla przez tydzien ajjj bolalo !!!kto jak woli.
pasty w jakims tam stopniu na pewno wybielają zeby, maja po to w swoim składzie środek wybielający (np. soda, polynam) Wiec nie tylko oczysci zeby z osadu i bakterii ale i wybieli.Niestety tylko w minimalnym stopniu staną się one jasniejsze.Nie nalezy spodziewac sie "cudów". Polece bardzo dobrą paste BlanX- kupic ją w aptece mozna (koszt około 20zł) jest nawet dobra Te na delikatne dziąsła lub homeopatyczne są nieco drozsze (ponad 30zł)
Poza tym wybielanie u dentysty nie kosztuje 100 zł a 1.500zł- wiem , bo wybielałam 6 miesiecy temu i mam ząbki jak perełki.
_________________ Kobiety mają przynajmniej stroje, a czym swoją pustkę mogą przykryć mężczyzni...??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum