Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 618 dni temu Posty: 2374 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2009-12-22, 11:33
Żabka, zależy od zaawansowania ciąży. Na samym początku lekarz może, ale nie musi wybadać ciąże podczas zwykłego badania ginekologicznego- kiedy powiesz mu ze podejrzewasz ze w ciąży możesz być. Natomiast prawdopodobnie dostaniesz po prostu na początku skierowanie na badanie z krwi, albo USG.
Wysłany: 2009-12-22, 11:41
zo$ka, no właśnie z tym USG to różnie słyszałam- bo niby serduszko może być słychać później ale sam pęcherzyk podobno już dość wcześnie widać- tylko oczywiście sam pęcherzyk o niczym nie świadczy bo może jeszcze wiele rzeczy się zdarzyć. Jak to w końcu jest z tym USG? Uwiadomcie mnie proszę
Stan: Panna;)
Wysłany: 2009-12-22, 13:48
Marzycielka24,Ja malam tak ze lekarz mnie zbadal ginekologicznie i stwierdzil ze moge byc w ciazy. Zlecil Usg na powiedzial ze widac ten " pecherzyk" ale nie moze powiedziec czy to ciaza bo to za szybko! Stwierdzil tylko ze podejrzewa ciaze pozamaciczna...Po pewnym czasie okazalo sie ze to nie ciaza a cysta na jajniku... Wiec jedynie badanie krwi daje pewnosc;-)
Hej Kobietki. Byłam dzisiaj u lekarza i narazie przepisał mi tabletki na wywołanie miesiączki. Brałyscie kidys takie tabletki i przynosiły odpowiednie oczekiwania?? pozdrawiam
[ Dodano: 2009-12-23, 10:42 ]
Mam jeszcze jedno pytanie czy podczas zazywania tych tabletek można pic alkochol?
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 618 dni temu Posty: 2374 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2009-12-23, 10:47
Żabka, ale co to za tabletki? Luteina? Bo jeśli tak to działa ona na zasadzie, że jeśli jesteś w ciąży to ją podtrzymuje- ja ją biorę w tym celu- a jeśli nie jesteś to wywołuje miesiączkę.
Co do alkoholu to sprawdź w ulotce, a w ogóle to najlepiej byłoby lekarza zapytać. Ogólnie przy żadnych tabletkach alkohol nie jest zbyt mile widziany, ale są leki przy których nic się nie dzieje, a są takie, które w połączeniu z alkoholem mogą tylko krzywdę zrobić.
Wysłany: 2010-02-01, 16:41
A ja mam takie troche głupie pytanie
Bo wybieram się do ginekologa. Pierwszy raz chce iść do przychodni, a nie prywatnie. I tu moje pytanie:
Studiuje w innym województwie, mam studencką książeczke zdrowia. Czy to mi wystarczy? Czy musze mieć książeczke ubezpieczeniową ? Czy coś poza tym ?
_________________ Pasujecie do siebie jak tubka i klej
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 642 dni temu Posty: 3918 Skąd: świętokrzyskie :)
Profil: Partner: misiek
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-01, 16:44
Olenka, ja tam sie nie orientuje, jakie tam mają zasady, chyba każda przychodnia troche inaczej podchodzi. Myślę, że najlepiej zadzwonić tam i zapytać jakie ci dokumenty będą potrzebne
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 642 dni temu Posty: 3918 Skąd: świętokrzyskie :)
Profil: Partner: misiek
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-06, 12:25
Żabka napisał/a:
Miala ktoras z was takie badania, na czym polegaja?
myślę że dokładny wywiad czyli wypyta cię o wszystko, badanie "ręczne" ew. usg narządów rodnych no i może jeszcze skierowanie ci da na badania hormonalne ze względu na nieregularne miesiączkowanie
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 613 dni temu Posty: 3735
Profil:
Wysłany: 2010-02-10, 16:38
Więc byłam dziś u ginekologa. Pierwszy raz od dwóch lat
I po raz pierwszy miałam wykonywaną cytologie. I po zabiegu zauważyłam krwawienie. Okres wykluczam, bo biore tabletki i powinien pojawić się za jakieś 4 dni.
Czy to jest normalne? Miała może któraś z Was taki przypadek?
_________________ Pasujecie do siebie jak tubka i klej
kiedys gdzies czytałam ze moze sie pjawic delikatne krwawienie , ale sama osobiscie nie miłam cytologii , wiec nie wiem , moze niech sie wypowiedza forumki , które juz miłay. choc uwazam ze nie masz sie czym martwic , mysle ze to chwilowe.
_________________ Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci.
— Jane Austen.
Czasami wydaje nam się, że ludzie są loteryjnymi losami: że znajdują sie obok nas, by urzeczywistnić nasze absurdalne nadzieje. Carlos Ruiz Zafon
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum