Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 255 dni temu Posty: 1471 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-02-18, 14:40 Wiosna, wielkanoc... nowe nadzieje
Jak w temacie, idzie wiosna, czas gdzie wszystko zakwita, czas gdzie wszystko się rodzi.. nadzieja, miłość i nie tylko.. czas gdzie zakochani pięknieją... czas w którym ludzie zakochani szaleją ze szczęścia, jest to również czas w którym rodzi się najwięcej dzieci.. ludzie wychodzą z domów, patrzą na wszystko innym okiem, promienieją, uśmiechają się a w oczach mają nadzieję, na lepsze jutro.. jest to czas gdzie dużo ludzi bierze ślub, gdzie idą do ołtarza i składają sobie przysięgę, jest to również czas, gdzie zbliża się święto Wielkanocne, gdzie ludzie według tradycji dzielą się jajkiem i składają sobie życzenia, życząc sobie jak najlepiej.. ale również jest to czas, gdzie zaczynamy się lekko ubierać, wyjeżdżać na urlopy i nie tylko..
I jak w temacie.. jestem ciekawa, jakie Wy macie nadzieję, marzenia i plany na ten piękny okres w roku..
Ja przede wszystkim, obiecałam sobie, że zrobię prawko, że kupię z czasem sobie auto i wyjadę na kilka dni w góry.. sama?? no właśnie tego to nawet ja nie wiem.. bo ponoć w tym okresie człowiek, szybko i łatwo sie zakochuje.. właśnie i jak to jest...?? że w tym okresie ludzie najwięcej się zakochują i wyznają sobie miłość?? a jak przychodzi zima, to wszystko jakby zasypia, nasze popędy, chęci itp??
ale wracając do tematu.. mam zamiar w tym okresie, w okresie wiosny, pracować i skupić się na karierze a nie na facetach.. gdyż ja już w miłość nie wierzę..
a propos.. właśnie, wiosna, jest okresem "miłości" gdzie ludzie łączą się w pary.. a tacy ludzie jak ja, co mają podobne przejścia, co oni czują w tym czasie..?? ja na pewno będę odczuwać pustkę i smutek, ale myślę, że jak zajmę się robotą, to nie będę miała za dużo wolnego czasu aby o tym myśleć.. o MIŁOŚCI!!
No więc, jak to u Was wygląda?? Jakie macie plany?? marzenie?? itp no i czy kochacie ten okres w roku WIOSNĘ!! czym ona się Wam kojarzy??
Z góry dziękuję za odpowiedzi i podzielenie się opinią, marzeniami i planami..
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 434 dni temu Posty: 3314 Skąd: Łódź
Profil: Imię: Ania
Wzrost: 168
Wysłany: 2008-02-18, 16:02
wiosna... uwielbiam tą porę roku... wszystko budzi się do życia z zimowego snu, dni stają się coraz dłuższe i cieplejsze... liście zielenią się na drzewach... po prostu świat staje się kolorowy
wiosna kojarzy mi się ze słońcem... ze śpiewaniem ptaków... piękny okres
co do planów to chciałabym się zakochać... tak w końcu na zabój... móc planować wspólną przyszłość z ukochaną osobą
_________________ Jestem jeszcze trochę zakochana resztkami bezsensownej miłości i jest mi tak cholernie smutno teraz, że chcę to komuś powiedzieć. To musi być ktoś zupełnie obcy, kto nie może mnie zranić..
Informacje: Dołączyła 382 dni temu Posty: 2990 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-02-18, 16:05
Uwielbiam wiosnę, podobnie jak uwielbiam święta wielkanocne (bardziej niż Boże Narodzenie - tak ciut nietypowo ). I nie mogę się doczekać. Ale nie mam jakichś specjalnych planów, ot, zwykłe życie
Jeśli chodzi o to łączenie się w pary, no to cóż, my złączyliśmy się w parę w grudniu, więc nie potwierdzam tej reguły
Profil:
Wysłany: 2008-02-18, 16:12
Anija napisał/a:
co do planów to chciałabym się zakochać... tak w końcu na zabój... móc planować wspólną przyszłość z ukochaną osobą
też bym tak chciała, ale co mi los przyniesie to nie wiem.. choć tak jak już pisałam w miłość nie wierzę, bo już 2 razy mocno się sparzyłam, a z tego, co widzę, to faceci robią się coraz gorsi.. tylko czemu tak jest!?
[ Dodano: 2008-02-18, 16:13 ]
Nymphadora napisał/a:
my złączyliśmy się w parę w grudniu, więc nie potwierdzam tej reguły
no ale więcej niż 70% par łączy się ze sobą w okresie wiosennym, mam rację?
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 284 dni temu Posty: 1407 Skąd: zielona góra
Profil: Imię: sylwia
Stan: szczęśliwie zaręczona
Partner: R.
Wysłany: 2008-02-18, 21:03
eeee.. bo to tak ni to ciepło ni zimno, nie wiadomo jak się ubrać, błoto i wirusy do tego wiosenne porządki i nagłe przebudzenie się "boże jak ja wyglądam"
_________________ Gdy upadnę, wstanę dzielnie,
by przekazać to, co cenne
Widzieć to, co niewidzialne,
dotknąć to co nietykalne.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 286 dni temu Posty: 705
Profil:
Wysłany: 2008-02-19, 10:24
Nymphadora napisał/a:
Tu na forum ostatnio były dwie lutowe rocznice, więc też nie za bardzo
My mamy rocznicę w kwietniu..ale tak na prawdę to solidnie zaiskrzyło w lutym, także zima jednak coś potrafi
..a wiosna kojarzy mi się z upływającym czasem Wolę zimę, zdecydowanie..śnieg, mrozek, piękny świat..
Wysłany: 2008-02-19, 10:46
tuptunio napisał/a:
i nagłe przebudzenie się "boże jak ja wyglądam"
hehe dokładnie
jak się robi coraz cieplej to i ludzie chętniej wychodzą z domu... czy się częściej zakochują? może i tak, ale od każdej reguły są jakieś wyjątki
_________________ Jestem jeszcze trochę zakochana resztkami bezsensownej miłości i jest mi tak cholernie smutno teraz, że chcę to komuś powiedzieć. To musi być ktoś zupełnie obcy, kto nie może mnie zranić..
Profil:
Wysłany: 2008-02-19, 14:06
Anija napisał/a:
ale od każdej reguły są jakieś wyjątki
np od jakie??
Jeśli chodzi o mnie to ja nie mam problemu z tym, że jak wiosna przychodzi to mam problem z wyglądem... ja choćbym chciała, to nie przytyję.. więc tym się nie martwię, za to najgorzej jest z opalaniem... bo nie wolno mi na słońcu leżeć.. mam coś z skórą nie tak..
Wysłany: 2008-02-19, 17:49
nie ma w żadnej książce napisane czarno na białym, że ludzie przede wszystkim zakochują się wiosną
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum