Ja oglądając ostatnio wesele widziałam wykupiny i podczas nich był podkład muzyczny,a ja zachodziłam w głowę dlaczego pan młody dał flaszkę świadkowej więc dla kogoś kto nie zna zwyczaju trochę dziwnie to wygląda wg mnie.....
Ale bramy jak młodzi jadą do kościoła bardzo mi się podobają
Olciiia, no wlasnie to taka zabawa... i roznie w roznych regionach wyglada. Ale polega na tym ze pan mlody jedzie po panne mloda i w jej domu czeka swiadek/swiadkowa i chca od pana mlodego oplate/flaszke za wydanie panny mlodej.... No i sie przekomarzaja, zazwyczaj najpierw chca dac panu mlodemu jakas dziewczynke z bukietem, potem jakas babcie a dopiero na koncu panne mloda mu oddaja.... Calkiem fajnie to na filmach wyglada
Wysłany: 2010-03-04, 22:01
kicz kicz kicz ... nie lubie tego typu przedstawień jeżeli kiedyś bede wychodziła za mąż, na pewno nie bede patrzeć na to jak to bedzie wyglądać na filmie, tylko na to co ja o tym myślę, dlatego zdecydowany sprzeciw z mojej strony tego typu zabawom ...
ja tam osobiscie nie odczuwam zadnego sprzeciwu wobec tej tradycji, chodzi mi tylko i wyłącznie o czas, który ta zabawa pochłania.
Ale zobaczymy jak będzie Wczoraj szukałam piosenek na podkład do filmu weselnego i znalazłam wywiad "dzieci o ślubie" Świetne to jest i zastanawiam się czy nie zaproponowac, by ten filmik też gdzieś tam wcisnąc
Goście jednak mieli ubaw
Informacje: Dołączyła 315 dni temu Posty: 1274 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2010-03-09, 10:05
Spotkala sie ktoras z czekoladowa fontanna
atrakcja wesel i roznych imprez. Ja osobiscie jeszcze na zadnym weselu sie
z tym nie spotkalam. Bylam zdziwiona ze jest cos takiego
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 642 dni temu Posty: 3918 Skąd: świętokrzyskie :)
Profil: Partner: misiek
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-09, 10:11
monia66 napisał/a:
jeszcze nigdzie na żywo nie widziałałam ale wiem że już się coś takiego spotyka
fajna sprawa oprócz słodkości jakie oferuje ciekawie się prezentuje na stole
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 624 dni temu Posty: 5296 Skąd: ...
Profil: Imię: Justyna
Wysłany: 2010-03-09, 12:04
monia66 napisał/a:
sii
u mojego kuzyna na weselu była
dobre rozwiązanie zamiast deseru. bo nie wszyscy goście maja na niego zawsze ochotę.
a tak jest fontanna z czekolady, do niej ciastka drobne, owoce, pianki i co tylko (u mnie pewnie też się pojawi )
_________________ Jest taka miłość, która nie umiera, choć zakochani od siebie odejdą...
dobre rozwiązanie zamiast deseru. bo nie wszyscy goście maja na niego zawsze ochotę.
a tak jest fontanna z czekolady, do niej ciastka drobne, owoce, pianki i co tylko
tzn na czym to polega kazdy dostaje z takiej fontaty troche plynnej czekolady i sobe w tym macza co chce czy z tej fontatny prosto sobie bierze
_________________ Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci.
— Jane Austen.
Czasami wydaje nam się, że ludzie są loteryjnymi losami: że znajdują sie obok nas, by urzeczywistnić nasze absurdalne nadzieje. Carlos Ruiz Zafon
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum