Rejestracja Zaloguj  

RSS Uzaleznione Rangi Mapa                       Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
Wesele - koszty
Autor Wiadomość
Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 581 dni temu

Profil:
Imię: Madzia
Wzrost: niski
Włosy: czarna
Stan: szczęśliwa żonka :)
Partner: Marcin
Wysłany: 2008-02-06, 20:49   

izi1 napisał/a:
Jeżeli zrobimy wesele to mam nadzieje ze sie w mieścimy w 15tys.

jak będzie skromnie i z głową, to może Wam się uda zmieścić w takiej kwocie :)

izi1 napisał/a:
Naszym drugim pomysłem jest zawiadomienie wszytskich o zaslubinach, przed kościołem poczęstować tortem weselnym a wieczorem wsiąść do samolotu i poleciec w podróż :D

a tu staje mi przed oczami moja kuzynka i jej wymarzony ślub ;-) taki pomysł mi się nie podoba.

REKLAMA

izi1 

Informacje:
Dołączyła 159 dni temu

Profil:
Imię: Izka
Stan: narzeczona;)
Wysłany: 2008-02-08, 10:10   

Madzia81 napisał/a:
izi1 napisał/a:
Naszym drugim pomysłem jest zawiadomienie wszytskich o zaslubinach, przed kościołem poczęstować tortem weselnym a wieczorem wsiąść do samolotu i poleciec w podróż

a tu staje mi przed oczami moja kuzynka i jej wymarzony ślub taki pomysł mi się nie podoba.

no wlasnie ja tez zawsze marzylam o slubie dlatego jest mi ciezko sie przekonac do takiej ucieczki, glupio byloby mi z powodu gości i obawiam sie ze żalowalabym ze nie spełniłam swojego marzenia, które było tak blisko. Sądze że to koszty mnie przerażają, ale jakoś to będzie (wkońcu kredytu na ślub nie muszę brać więc tak źle nie jest), stasznie sie ciesze ze jet to forum - motywuje mnie do oragnizacji wesela :D

Katia_2007 

Informacje:
Dołączyła 251 dni temu

Profil:
Imię: Kasia
Stan: zaręczona
Partner: Tomasz
Wysłany: 2008-02-12, 14:51   

Kasiula napisał/a:
Kasiu, na ile osób robicie wesele, że aż tak duże koszty?

Czy sa duze hmm wiesz zalezy jak na to sie patrzy. Za osobe jest 180zl, gosci bedzie okolo 150-160, kamerzysta+fotograf 3000zl, orkiestra 3500, alkohol- tu nie mam pojecia bo jeszcze nie kupilismy ale wydaje mi sie ze 3000zl tak jakos wydzie, samochod(nie wiem ile) i jeszcze inne rzeczy. Jestem pewna ze warto wydac tyle kasy aby bylo wszystko ok. To jest tylko jeden taki dzien w zyciu.

impresja 
CukiereczeQ

Informacje:
Dołączyła 275 dni temu

Profil:
Imię: Pajunia
Wzrost: 178 cm (duuuża urosłam :P)
Włosy: Różnie, choć z przewagą czarnych:P
Stan: Zaręczona:)
Partner: Rafcio :*
Wysłany: 2008-02-12, 17:43   

No właśnie jest tylko jeden taki dzień, ale nie każdego stać jest aż na taki wydatek... A ja to bym chyba wolała ślub skromniejszy, żeby były na nim tylko bliscy mi ludzie (a nie np jakieś zazdroszczące koleżanki czy coś...) ale za to w podróż poślubną gdzies w naprawdę egzotyczne miejsce bym chciała:)

izi1 

Informacje:
Dołączyła 159 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-02-12, 21:47   

Sa tacy ktorych stac ale i tak wola na tym zaoszczedzic nie idze zrobic wesela tak dostkonalego zeby bylo wszytko zapiete na oststni guzik. Tak czy inaczej beda wpadki, ktorymi nigdy nie warto sie przejmowac tylko szalec cala noc. mojej kuzynki mama zespula sobie cale wesele córki bo sie przyjmowala bzdurami ktorych goscie i tak nie zauwazyli.

Nymphadora 

Informacje:
Dołączyła 336 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-02-12, 22:06   

Zgadza się, że to tylko jeden taki dzień, ale ja mimo wszystko nie mam takich zapędów, żeby dużo wydać... Wiadomo, że niczego sobie na siłę nie odmówimy, ale też podchodzimy do sprawy raczej oszczędnie... Wolimy mieć więcej kasy na życie po ślubie.

tuptunio 
aniołek ;)

Informacje:
Dołączyła 238 dni temu

Profil:
Imię: sylwia
Wzrost: 171
Włosy: blond
Stan: szczęśliwie zaręczona
Partner: Rafał
Wysłany: 2008-02-12, 22:11   

Nymphadora, ja też tak sądze. wole mieć skromniejsze wesele a za zaoszczędzone pieniądze wydać na wycieczke czy na wyposarzenie mieszkania

Ninka 

Informacje:
Dołączyła 191 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-02-14, 04:00   

no ja znam osoby ktore sie lwasnie zapozyczaja po to zeby tylko wesele wyprawic ( zastaw sie a postaw sie) :roll: totalna glupota!

Jewel 
I'm In Love

Informacje:
Dołączyła 399 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-02-14, 09:03   

No tak bo jak robić wesele to już z pompom- na 100, 200 osób. A to jest głupota. Teraz za osobę w restauracji trzeba wydać 200 zł a byle g***em goście opękają i co to za interes. Moi znajomi wydają tak około 50 tys złotych- jestem przerażona i nawet połowa nigdy się nie zwróciła. Fakt, że mieli wszystko na tip top.

calineczka 

Informacje:
Dołączyła 373 dni temu

Profil:
Imię: Alina
Wzrost: niski
Stan: zaręczona :)
Partner: Krzysiek
Wysłany: 2008-02-14, 10:37   

Uważam , że jeżeli kogos stac i chce wystawne wesele to dlaczego nie w końcu ich sprawa na co wydaja pieniądze gorzej gdy tej kasy sie nie ma i sie zapozycza na nie wiadomo ile żeby tylko pokazać ludziom którzy nastepnego dnia po ty weselu juz nie będa pamietac jaki byl tort sukienka czy inne takie :roll:

Gdybym miała sie szykowac do wesela na dzien dzisiejszy to jakiekolwiek by ono nie było musiałabym pozyczyc <bezradny> ale na szczęscie na razie wesele mam tylko w planach jako gośc

Zielonooka 

Informacje:
Dołączyła 233 dni temu

Profil:
Wzrost: 170
Włosy: brązowe
Wysłany: 2008-02-14, 11:08   

U nas jak chodzi o wesele jest taka tradycja, ze placa rodzice. Ja moim powiedzialam, ze no zrobimy slub jak bedziemy w stanie wesele sobie wyprawic, ale moja mama sie oburzyla, ze to ich obowiazek. Będę się martwiła za jakiś czas.

tuptunio 
aniołek ;)

Informacje:
Dołączyła 238 dni temu

Profil:
Imię: sylwia
Wzrost: 171
Stan: szczęśliwie zaręczona
Partner: Rafał
Wysłany: 2008-02-14, 12:42   

Zielonooka, no to masz fajnie, bo u mnie raczej musimy z R. liczyć tylko na siebie

izi1 

Informacje:
Dołączyła 159 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-02-14, 13:48   

Ninka napisał/a:
no ja znam osoby ktore sie lwasnie zapozyczaja po to zeby tylko wesele wyprawic ( zastaw sie a postaw sie) totalna glupota!
Zgadzam sie wolalabym zyc bez slubu abo uciec gdzies w zaciszne miejsce zeby zrobic slub niz splacac kredyt wziety tylko ze wzgledu na gosci ktorzy obudza sie z kacem i nie beda pamietac nocy ;-)

Nymphadora 

Informacje:
Dołączyła 336 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-02-14, 21:10   

Cytat:
U nas jak chodzi o wesele jest taka tradycja, ze placa rodzice.

Nam też rodzice zapłacą. Ale właśnie dlatego musimy trochę dłużej poczekać ze ślubem. Choć to w sumie nawet dobrze, nam też się ten czas przyda chocby na zorganizowanie pieniędzy na życie po ślubie.

izi1 

Informacje:
Dołączyła 159 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-02-18, 13:06   

Ja uważam ze nie ma do czego sie spieszyc to oczekiwanie jest wspaniale myslisz jak to bedzie, wkoncu po slubie juz za duzo nie zmieni sie w naszym zyciu nie liczac potmstwa :D Oczywiscie to czekanie tez nie powinno trwac kolejne 5 lat ;)

Odpowiedz do tematu