d.d, no to o czym tu gadamy? Bez porównania... Tylko, że nie każdy ma dostęp do wiejskiej sali, a ja nawet gdybym miała to i tak wolałabym przyjśc na gotowe do restauracji.
d.d napisał/a:
jakie"zwracają sie"- to robicie wesele żeby zgarnąc prezenty? Czy żeby rodzinka cieszyla sie z Wami z Waszego szczęscia? Ale jusli to już to zalezy tylko i wyłącznie od gości i ich zamośności albo hojności. Tyle.
moim zdaniem nie chodzi o zgarnianie, ale to wiadome, że nikt raczej nie przyjdzie z pustymi rękoma, więc można sobie zaplanowac, że dostanie się jakąs sumę pieniędzy, ja nie widzę w tym nic dziwnego, szczególnie, że wesele to ogromny wydatek i nie każdego stac na zaciąganie kredytów, które będzie się spłacało latami
Mu też już liczyliśmy, że za zespół zapłacimy po weselu z pieniążków, które uzbieramy
Stan: zakochana
Partner: Tomek
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-10, 19:00
kurcze dziewczyny to wypiszcie od myslnikow jakie macie koszty?
by my na razie mamy tylko sale i jak podliczalismy na 60 os to szacowana kwota ok 22 - 25 tys
w sumie wszystko jeszcze jest do przemyslenia bo na razie tylko ta sale mamy ale moze pomoglaby mi taka wasza lista kosztow
cos w stylu:
- sala osoba-
- orkiestra-dj
-kamera
- fotograf
- suknia
- garniak
- dodatki
- zaproszenia
- alkohol
itp....
[ Dodano: 2010-03-10, 19:04 ]
kashira napisał/a:
moim zdaniem nie chodzi o zgarnianie, ale to wiadome, że nikt raczej nie przyjdzie z pustymi rękoma, więc można sobie zaplanowac, że dostanie się jakąs sumę pieniędzy, ja nie widzę w tym nic dziwnego, szczególnie, że wesele to ogromny wydatek i nie każdego stac na zaciąganie kredytów, które będzie się spłacało latami
zgadzam się z Tobą, to normalne i tez myślę kategoriami "że się część kosztów zwróci" nie ma w tym nic odrażającego
cos w stylu:
- sala osoba- 170 zł
- orkiestra-dj - ok. 3000 zł (na dwa dni)
- fotograf + kamera - 1500 zł
- suknia - ok. 2500 zł
- garniak - ok. 800 zł
- zaproszenia - 115 zł
- alkohol - niecałe 2500
- napoje - 500 zł
- kościoł ok. 500 zł
- autokar 1500 zł
- obrączki - 800 zł
Narazie tyle, niektóre ceny są bardzo zaokrąglone, bo po prostu jeszcze z tej listy nie wszystko załatwialiśmy, no i nie wiem ile wyjdą nas kwiaty i ciasta, więc wolę nie strzelac
no pewnie, że tak jest my też zamawiamy w pracowni, bo tam ceny są naprawdę malutkie, a zrobią Ci co sobie tylko zamarzysz A w Aparcie najtańsze obrączki, takie zwykłe kosztują chyba 1400 zł, więc ja nie mam zamiaru przepłacac, złoto jest takie samo
Olciiia napisał/a:
sala - 175zl / osobę
to w sumie nawet niedrogo, nam udało się ustrzelic 170 zł ale za dwa dni na osobę
to wyjatkowo nieduzo , czasem ludzie wiecej za jeden dzien placą.
jescze ci chyba na liscie brakuje samochodu bo sale to nie wiem czy sami bedziecie stroic czy juz resturacja sie tym zajmie
kashira napisał/a:
fotograf + kamera - 1500 zł
mysle ze to nie duzo , moja koleznak placiła niewiele mniej za sesje i fotki ze slubu , no ale fotki były genialne wiec warto.
_________________ Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci.
— Jane Austen.
Czasami wydaje nam się, że ludzie są loteryjnymi losami: że znajdują sie obok nas, by urzeczywistnić nasze absurdalne nadzieje. Carlos Ruiz Zafon
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 848 dni temu Posty: 9639 Skąd: z malej osadki
Profil: Imię: Ola
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-10, 19:23
kashira napisał/a:
170 zł ale za dwa dni na osobę
ja piernicze to świetna cena naprawde
my wybraliśmy środkowe menu czyli jest jeszcze jedno o 10 zl na os. więcej ale po przestudiowaniu obu stwierdzilismy ze się nie opłaca bo właściwie prawie niecym się nie różnią a menu mamy dość bogate - dla nas wystarczające
z obrączkami to właśnie tak samo myślimy widze
Brat T. w zeszłym roku też tak zrobił i bardzo zadowolony
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 642 dni temu Posty: 3918 Skąd: świętokrzyskie :)
Profil: Partner: misiek
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-10, 19:39
kashira napisał/a:
moim zdaniem nie chodzi o zgarnianie, ale to wiadome, że nikt raczej nie przyjdzie z pustymi rękoma, więc można sobie zaplanowac, że dostanie się jakąs sumę pieniędzy, ja nie widzę w tym nic dziwnego
dokładnie jeśli komuś sie to nie w smak to przeciez może nie przyjmowac kasy
kashira napisał/a:
a ja nawet gdybym miała to i tak wolałabym przyjśc na gotowe do restauracji.
ja również nie wyobrażam sobie przejmować sie w dniu ślubu czy wszystko na czas ugotowane czy wystarczająco itd itd poza tym te wiejskie wesela jakos mi nie podchodzą...
jeśli juz mam zapłacić to wybiorę restaurację gdzie wszystko będzie dopięte na ostatni guzik
jescze ci chyba na liscie brakuje samochodu bo sale to nie wiem czy sami bedziecie stroic czy juz resturacja sie tym zajmie
samochód pożyczamy najprawdopodobniej od kuzynki Ł., bo mają konkretną furę, więc tylko ładnie przystroimy, zaś salę udekoruje nam restauracja, my tylko wybierzemy kolorystykę
magdaaaaa napisał/a:
mysle ze to nie duzo , moja koleznak placiła niewiele mniej za sesje i fotki ze slubu , no ale fotki były genialne wiec warto.
my tez liczyliśmy, że wydamy dwa razy tyle, ale pan kamerzysta (fotografem jest jego syn) był bardzo fajny, w tej cenie przyjedzie do nas na trzaskanie i chciał nawet na poprawiny, ale za tę cenę to już nam głupio o to prosic A zdjęcia nam się podobały, zmontowany przez niego film widzieliśmy w całości, bo filmował u znajomych na ślubie, więc myślę, że będzie dobrze
Olciiiu, a wkleiłabyś swoje menu w odpowiednim temaciku (tylko który jest odpowiedni ) Bo przez tę cenę ja fiksuję i wydaje mi się, że mało jedzenia będzie Chciałam porównac
a ile macie dan moze ci sie tylko wydaje , na weselu zawsze jest mnóstwo jedzenia i nawet polowy sie nie zje , obiad jedza wszyscy a nastepne cieple danie to czesto jest take ze jedne jadaja jedni gosci, inni w innej porze sa glodni , wiec pewnie tylko ci sie wydaje ze jest mało , poza tym jest tez czesto ciasto albo owoce , zimna plyta
_________________ Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci.
— Jane Austen.
Czasami wydaje nam się, że ludzie są loteryjnymi losami: że znajdują sie obok nas, by urzeczywistnić nasze absurdalne nadzieje. Carlos Ruiz Zafon
Ostatnio zmieniony przez magdaaaaa 2010-03-10, 21:02, w całości zmieniany 1 raz
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 848 dni temu Posty: 9639 Skąd: z malej osadki
Profil: Imię: Ola
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-10, 21:02
kashira napisał/a:
Olciiiu, a wkleiłabyś swoje menu w odpowiednim temaciku (tylko który jest odpowiedni ) Bo przez tę cenę ja fiksuję i wydaje mi się, że mało jedzenia będzie Chciałam porównac
wiesz co szczerze mowiac mam to w poznaniu w teczce ze wszystkimi dokumpentami i dowodem wplaty a na stronie jest to najtansze manu jak bede mogla to zeskanuje i wkleje
ja zwracalam uwage na ilosc kawalkow miesa na osobe i my mamy 3,5 porcji/os
i 4 porcje zimnego bufetu czyli galantynki
reszta to juz tak nie pamietam ale wkleje jak tylko bede mogla
Informacje: Wiek: 26 Dołączyła 407 dni temu Posty: 2876 Skąd: Wrocław
Profil: Imię: Asia
Stan: Zajęta :)
Partner: P.
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-11, 00:09
Olciiia napisał/a:
dziewczyny to wypiszcie od myslnikow jakie macie koszty?
Cytat:
Typowy
zakres cen
Opłaty w USC około 80 zł
Opłaty w kościele:
ślub - standardowo "co łaska" 200-400 zł
organista 100-200 zł
wystrój kościoła około 300 zł
Suknia ślubna:
kupno - nowa od 800 zł
kupno - używana od 300 zł
szycie od 200 zł
wypożyczenie 100-600 zł
Welon 50-250 zł
Rękawiczki 40-120 zł
Buty 100-950 zł
Strój dla Pana Młodego:
garnitur - nowy 500-1500 zł
frak - nowy 1000-2000 zł
frak - wypożyczenie od 300 zł
smoking - nowy 1000-1500 zł
smoking - wypożyczenie od 300 zł
Koszula 80-200 zł
Mucha 50-80 zł
Buty męskie 150-500 zł
Wynajęcie samochodu:
cadillac 1000-2000 zł
lincoln 1000-2000 zł
retro 500-1500 zł
Dekoracja samochodu 100-250 zł
Obrączki od 300 zł
Wiązanka około 200 zł
Stroik około 35-80 zł
Fryzura i makijaż 150-350 zł
Fotograf (cena za 1 zdjęcie) 40-150 zł
Zespół muzyczny 1000-3000 zł
Prezenter, wodzirej 1000-1800 zł
Reportaż wideo ze ślubu i wesela 800-2000 zł
Dekoracja stołu 400-550 zł
Tort weselny 200-800 zł
Zaproszenia 2-12 zł/szt.
Przyjęcie weselne (cena bez alkoholu) 80-200 zł/os.
liczba osób x cena za osobę: x
Alkohol (wódka) zł/but.
liczba butelek x cena za butelkę: x
Alkohol (wino) zł/but.
liczba butelek x cena za butelkę: x
źródło: internet
_________________ I spraw Panie Boże, by te wszystkie kalorie poszły mi w cycki...
jak sie okazalo te gazowane typu cola zeszly bardziej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum