ja też w tym czasie się na Zakopiec wybieram
moje Tatry kochane
Gdzie dokładnie się zatrzymujesz?
I co polecasz zwiedzić w pierwszej kolejności?
Skoro kochasz Tatry, to z pewnością znasz miejsca, które warto zobaczyć.
Ja tam dawno nie była, tydzień szybko zleci, więc chciałabym wykorzystać ten czas na maxa.
A nocleg zarezerwowany mamy na ul. Jagiellońskiej, niedaleko dworca PKS.
asia21_87, to super.
Jakieś wskazówki dla osób, które tam jadą?
Pewnie jest wysyp turystów i każdym zakątku tłoczno.
Polecasz jakieś ciekawe knajpki, gdzie coś pysznego serwują do picia i jedzonka?
asia21_87 napisał/a:
na Jagiellońskiej jest aquapark
Tak, tak - byłam już na stronie tego obiektu.
Może skorzystam, choć wolałabym bardziej wędrować gdzieś jakimiś ciekawymi dolinami, gdzie można nacieszyć oczy pięknymi widokami i zrobić parę uroczych fotek.
Poczytam jeszcze trochę, poszukam i stworzę swój mału, własny przewodnik
Tatry i Zakopane zawsze w sezonie są przepełnione turystami...
to prawda jest wiele miejsc do zwiedzania....
Czerwone Wierchy poprostu przepiekne... ale trzeba najpierw dostać się na Kasprowy Wierch...albo pieszo...albo kolejką linową - ale żeby się do niej dostać należy odczekać jakieś 3-5h w kolejce...jazda wagonikiem trwa 15 minut z przesiadką ale naprawde warto tyle czekać, bo widoki są nie do opisania...
Giewont też oblegany przez turystów...
Dolinki...hm byłam na Małej Łące - trasa łatwa, przyjemna - taki spacerek
Morskie Oko to dla wytrwałych...
Gubałówka - można wyjść na nią a zjechać torem na takich saneczkach - też polecam
_________________ Ci, których kochamy - nie umierają. Bo miłość to nieśmiertelność... Serce ma tylko ten, kto go ma dla innych
Tak Dolina Chochołowska też spacerek (jest to najdłuższa z dolin)
...również byłam...ale tam nie spacerkiem - tylko rowerkiem...można było sobie wypożyczyć... rowerem zaoszczędziło się czas...bo w planach miałam jeszcze szczyt 'kominiarski wierch'
_________________ Ci, których kochamy - nie umierają. Bo miłość to nieśmiertelność... Serce ma tylko ten, kto go ma dla innych
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 232 dni temu Posty: 6240 Skąd: z malej osadki
Profil: Imię: Ola
Stan: zakochana
Partner: Tomek
Wysłany: 2008-08-01, 22:54
ja bylam tez w Dolinie Koscieliskiej tez latem i bylo przepieknie na koncu oczywiscie jest schronisko z jedzonkiem a po drodze sa jaskinie do zwiedzania
_________________ Kobieta kochana zawsze odnosi sukces...
Bardzo dziękuję za Wasze wskazówki
Wspomniany przez Was:
- Kasprowy Wierch
- Gubałówka
- Morskie Oko
- Dolina Chochołowska
- Dolina 5 Stawów
... mam właśnie w planach odwiedzić. Wiem, że tydzień jest zbyt krótki, żeby pozwolić sobie na więcej atrakcji, ale jeżeli się uda, to chciałabym jeszcze więcej zobaczyć.
Dawno nie byłam w Zakopcu, stąd też chciałabym nacieszyć oczy, jak tylko się da
Do jaskini mroźnej muszę wejść, bo pamiętam, że ciekawa była.
Giewont, Rysy, itd. - pewnie piękne widoki i niezapomniane wrażenia, adrenalinka i te sprawy...ale ze mnie straszek jest i boję się łańcuchów, przepaści, że spadnę i się zabiję
Informacje: Wiek: 16 Dołączyła 132 dni temu Posty: 2931 Skąd: szczecin
Profil: Imię: Marta
Włosy: Czarne
Stan: zniewolona...
Partner: Danielus:*
Wysłany: 2008-08-02, 23:47
a ja sobie glupia nic nie zaplanowalam na tego roczne wakacje...:[ przez mojego durnego bylego...myslalam ze bede z nim jeszcze dluugo dluuugo i nie chcialam przez to nigdzie jechac bo jak bym pojechala to by mnie zdradzil;/ a teraz zaluje bo i tak i tak zdradzil...wiec nudne wakacje mam w tym roku;/
Informacje: Dołączyła 116 dni temu Posty: 1484 Skąd: Poznań
Profil: Imię: S.
Włosy: blond
Stan: zaręczona
Partner: M.
Wysłany: 2008-08-05, 20:15
Ja już odliczam dni do urlopu (jeszcze 10 ) a w tym roku Grecja, a dokładnie Paralia, już nie mogę się doczekać, bo od dłuższego czasu brakuje mi odpoczynku
Stan: zakochana
Partner: Tomek
Wysłany: 2008-08-05, 21:01
no a ja niestety nie pojade nad morze moje wymarzone.... myslalam ze wyrobie z kaska ale niestety... tomek nie pracowal przez ponad miesiac i nie da rady, gdybysmy chcieli to moglibysmy jechac ale pozniej... trzebaby bylo pasa zaciagnac a tego nie chce....
ale swiat sie nie wali
od nastepnego tygopdnia tomek zaczyna prace i ustalilismy ze na nasza 4-ta rocznice (sam sylwek) pojedziemy w gory moze na slowacje czy cos od razu po siwtach na tydzien i mysle ze to jest fajny pomysl
niestety nie zawsze jest tak kolorowo jakby sie tego chcialo...
_________________ Kobieta kochana zawsze odnosi sukces...
W Zakopanem byłam w weekend, ach ! Góry o tej porze roku są piekne, uwielbiam jeździć w góry jesienią. A teraz 17 października wybieram się do Egiptu, słońce, plaża i drinki - słodkie lenistwo przez 2 tygodnie o TAK!
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 66 dni temu Posty: 882 Skąd: centrum
Profil: Wzrost: 173
Włosy: brąz
Stan: panna
Partner: mr. D.
Wysłany: 2008-10-02, 15:02
W te wakacje była na Słowacji tydzień, natomiast w następne chcemy pojechac do Chorwacji i najlepiej na początku września, bo wtedy jest taniej, strasznie mi się marzy Chorwacja:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum