Wysłany: 2007-10-10, 16:27 uważajcie na facetów z sieci
Ostatnio przydarzyła mi się niezbyt przyjemna przygoda. Poznałam faceta w sieci. Były gorące maile i długie rozmowy telefoniczne. Zaprosił mnie do siebie na tydzień do irlandii. Wszystko byłoby ok. gdyby nie to że po 3 godzinach musiał wracać do pracy. A ja zostałam sama w hotelu w obcym kraju i mieście. W dodatku bez pieniędzy. Na dodatek sama musiałam sobie kombinować transport na lotnisko. A po powrocie do polski powrót do domu. Jakby tego było mało facet nawet się nie odezwał żeby sprawdzić, czy dojechałam żywa.
Ta niezbyt miła przygoda pozwoliła mi jednak zrozumieć, że potrafię sobie poradzić w trudnej sytuacji, kiedy jestem zdana sama na siebie. Jestem na tyle zaradna, że mimo potwornego zmęczenia udało mi się szczęśliwie znaleźć drogę do domu. Uwierzyłam w siebie i swoje możliwości.
A co do znajomości przez internet... To zgodzę się na spotkanie, ale tylko na neutralnym gruncie....
zielonka dziwna historia... ale to co... pojechał do pracy i już nie wrócił??? bo nie wiem, napisałas tylko że wyszedł do pracy a ty nie miałas jak dojechac na lotnisko...
_________________ Mówią że jeśli rodzi się człowiek, - z Nieba spada dusza. Rozpada się na dwie części, Jedna trafia do kobiety, druga do mężczyzny... Natomiast całe życie polega na odnalezieniu tej drugiej połowy, połowy swej duszy.... połowy samego siebie...
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 526 dni temu Posty: 3312 Skąd: Łódź
Profil: Imię: Ania
Wzrost: 168
Wysłany: 2007-10-10, 18:31
po pierwsze to ja nie odważyłabym się na podróż kraju do faceta ktorego nigdy nie widziałam na żywo na oczy...
podziwiam za odwagę
_________________ Jestem jeszcze trochę zakochana resztkami bezsensownej miłości i jest mi tak cholernie smutno teraz, że chcę to komuś powiedzieć. To musi być ktoś zupełnie obcy, kto nie może mnie zranić..
ojj ja tez tak jak wy dziewczynki.... kurcze za nic nie pojechałabym do faceta z sieci, którego nigdy nie widziałam!! jeszcze tyle trąbią o tym żeby nie umawiac się z kimś przez internet bo może to byc gwałciciel czy nie wiadomo kto, masz szczęście że to normalny facet a nie jakiś szajbus!!
_________________ Mówią że jeśli rodzi się człowiek, - z Nieba spada dusza. Rozpada się na dwie części, Jedna trafia do kobiety, druga do mężczyzny... Natomiast całe życie polega na odnalezieniu tej drugiej połowy, połowy swej duszy.... połowy samego siebie...
Informacje: Dołączyła 539 dni temu Posty: 4256 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-10-10, 19:21
szok, jak można jechać w ciemno do obcego faceta, do obcego kraju moim zdaniem to kompletny brak odpowiedzialności i wyobraźni, przecież to mógł byc jakiś bandzior szczęście, że nie Ci się nie stało zielonko*
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 427 dni temu Posty: 221 Skąd: Stolyca
Profil: Imię: Kasia
Wysłany: 2007-10-10, 19:55
Kieeedyś mailowałam z facetem z Niemiec.Miał około 40 lat.Bardzo fajnie mi się z nim pisało.W tym czasie sporo razy zapraszał mnie do siebie.Mówił,zebym niczego nie brała,bo po co mi ciężka torba,pieniądze mogą mi ukraść,a bilet powrotny on mi przecież kupi .Zastanawiałam się,czy naprawde sądzi,że jestem na tyle naiwna by nie odkryć prawdziwych intencji.
Bałabym się,że w najlepszym razie nie przyjdzie i zostanę sama zdana na siebie,a w najgorszym zgwałci mnie i zakopie w piwnicy.Naprawdę podziwiam za odwagę.
_________________ "Każdy człowiek ma pewien określony horyzont myślowy.
Kiedy ten się zwęża i staje się nieskończenie mały, zamienia się w punkt.
Wtedy człowiek mówi: "To jest mój punkt widzenia"
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 726 dni temu Posty: 2960 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2007-10-10, 20:40
Kaś napisał/a:
Naprawdę podziwiam za odwagę.
odwagę? jak dla mnie to czysta naiwność i nie możesz nikogo winić za to co Cię spotkało - wykazałaś się wyjątkowym brakiem odpowiedzialności - jechać do obcego faceta, do obcego kraju i do tego jeszcze bez pieniędzy??? Czego się spodziewałaś w takim razie po tej znajomości ?
Poznając kogoś poprzez internet nie można być naiwnym i być trochę odpowiedzialnym... i wtedy nic złego się nie ma prawa stać.
zielonka* napisał/a:
A co do znajomości przez internet... To zgodzę się na spotkanie, ale tylko na neutralnym gruncie....
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 447 dni temu Posty: 615
Profil: Partner: mam Cię na oku
Wysłany: 2007-10-10, 22:20
Nymphadora napisał/a:
dla mnie też raczej nie jest to odwaga
W żadnym razie nie nazwałabym tego odwagą. Raczej kompletnym brakiem wyobraźni
Wyjeżdżać do innego kraju, do obcego faceta bez pieniędzy? Trochę dziwne
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 538 dni temu Posty: 4055 Skąd: mam wiedzieć?
Profil:
Wysłany: 2007-10-10, 22:35
Brak mi słów jak to przeczytałam. W sumie to ja nie wierzę w tę historię, nie wierzę, że można tak lekkomyślnie postąpić. Dziękuj Bogu, że przyjechałaś do domu w jednym kawałku albo, że nie wylądowałaś w jakimś burdelu
_________________ "miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"
Informacje: Dołączyła 411 dni temu Posty: 744 Skąd: Pokaż na mapie
Profil: Imię: Marta
Wysłany: 2007-10-11, 07:32
Jewel napisał/a:
Brak mi słów jak to przeczytałam. W sumie to ja nie wierzę w tę historię, nie wierzę, że można tak lekkomyślnie postąpić. Dziękuj Bogu, że przyjechałaś do domu w jednym kawałku albo, że nie wylądowałaś w jakimś burdelu
Także brak mi słów na to co zrobiłaś.
Dobrze, że ta cała znajomość skończyła się tak jak skończyła a nie tak jak Jewel napisała, z naciskiem na to co pogrubione.
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 486 dni temu Posty: 97 Skąd: podkarpackie
Profil: Stan: [zaręczona]
Wysłany: 2007-10-11, 12:18
boshe !!! dziewczyno !!!
naiwność i lekkomyślność !!!
dziewczyny już napisały wszystko, ja się pod tym podpisuje
i nie wierze, że można być tak łatwowiernym i jechać ślepo w nieznane bez żadnego zabezpieczenia w razie W.
Dobrze że żyjesz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum