po prostu zmiana schabowych na pizze dała taki efekt
Wzrost: 170
Włosy: brazowe
Stan: mam mezusia
Wysłany: 2007-08-27, 16:22
Madzia81 napisał/a:
25 kilo to dużo. nawet bardzo. jak na kilka lat u młodej dziewczyny. chyba musiałaś troszkę poszaleć z jedzeniem, bo wierzyć mi się nie chce, że po prostu zmiana schabowych na pizze dała taki efekt
ale dobrze w takim razie, że nie wyszłam za włocha
wszytko zalezy od organizmu... ja tez nie wierzylam dopoki sama sie nie przekonalam, tez przytylam 25 kilo... przyznam ze nigdy nie bylam chudzinka, raczej w sam raz, mam tendencje do tycia... tutaj zyje i je sie inaczej... na pierwsze jedza makaron lub ryz (najczesciej) a na drugie mieso... na kolacje to samo, rozumiesz to samo... kolacja o 21... wiec jak tu nie przytyc...tu nie ma takich wedlin i chleba zeby przygotowac sobie kanapki tak jak w polsce ,w ogole nie mozna przygotowac polskich potraw... wiem moglam jesc wczesniej lub przygotowc sobie inne rzeczy ale jak stoisz caly dzien przy garach to komu sie chce... zreszta nie musze sie przed nikim tlumaczyc... tylko osoby mieszkajace za granica wiedza jak to jest jak jestes daleko od kraju
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 584 dni temu Posty: 1505 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Marzena
Wzrost: 155 cm.
Włosy: Brunetka
Stan: Na smyczy :)
Wysłany: 2007-08-27, 18:56
Ja wczoraj weszłam na wage i mnie zatkało przytyłam prawie 4 kilo w niecale dwa tygodnie nie mam bladego pojęcia od czego aż tak nie szalałam z potrawami ale od rańca scisła dieta nie ma bata wiecej jak 1000-1200 nie przekroczę dziennie .i w tym tygodniu funduję sobie wypad do dietetyka
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 364 dni temu Posty: 309 Skąd: Lublin
Profil: Imię: Gosia
Włosy: jakiś taki dziwny
Stan: panienka z okienka
Wysłany: 2007-08-28, 00:30
Kurde ja tez powinnam się wziąść za siebie ale u mnie to jest problem z motywacją za nic nie mam odrobiny silnej woli Diablico mam prośbę jak wrócisz od tego dietetyka to daj znać czy coś mądrego doradził to może i ja się wybiorę.
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 584 dni temu Posty: 1505 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Marzena
Wzrost: 155 cm.
Włosy: Brunetka
Stan: Na smyczy :)
Wysłany: 2007-08-28, 11:42
Dzisiaj ide się rozejrzeć po prywatnych klinikach czy jacyś w mojej ololicy wogóle są i ile biorą,do państwowych lekarzy nie chodze bo już się nie raz przejechałam
Taki lekarz mierzy ci bmi ,bada cię prubuje ustalić przyczyne tycia (ciąża,tarczyca,chormony itp) następnie dobiera ci odpowiednią dietę i zaleca odpowiedni ruch do twojego wieku i aktywności.Także mlgonko napewno cos ci mądrego doradzi
[ Dodano: 2007-08-28, 11:44 ]
może tez ci przepisać tabletki na zachamowanie apetytu , słyszalam o nich kosztują ok 200 zl za opakowanie ale po nich doslownie wmuszasz w siebie jakiekolwiek jedzenie.Tyle że te tabletki przepisują osobom mocno otyłym a ty masz tylko nadwagę.Polecam ci picie czerwonej cherbaty Pur-eh po każdym posilku jest pomocna w odchudzaniu i picie 2 litrow wody dziennie.
zreszta nie musze sie przed nikim tlumaczyc... tylko osoby mieszkajace za granica wiedza jak to jest jak jestes daleko od kraju
nie chodziło mi o to, żebyś się tłumaczyła. po prostu ciekawość wzięła górę, bo ja to taka ciekawska jestem z natury
za granicą najdłużej byłam 3 tygodnie na wczasach i w Anglii i po prostu nigdy to jakoś drastycznie nie zaważyło na mojej sylwetce. wiem, że to krótko...ale wydaje mi się, że nawet będąc na stałe za granicą można zachować zdrowy rozsądek....pisałaś o tych kalorycznych kolacjach o 21....a nie można tych kolacji po prostu nie jeść? ja np. nigdy nie jem, obojętnie gdzie jestem i jakoś nad tym nie ubolewam....
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 356 dni temu Posty: 5536 Skąd: Leeds
Profil: Imię: Monika
Włosy: blond
Stan: panna
Partner: Paweł
Wysłany: 2007-08-28, 18:53
paulledda napisał/a:
tylko osoby mieszkajace za granica wiedza jak to jest jak jestes daleko od kraju
Ja jestem teraz w Anglii ale tu na szczescie jest wiele polskich sklepow, w marketach sa stoiska z polska zywnoscia, mozna kupc polski chleb i wedlinke. Ostatnio kupilismy sobie w tesco szyneczke z Morlin
Informacje: Wiek: 26 Dołączyła 333 dni temu Posty: 248 Skąd: krakow
Profil: Imię: Paulina
Wysłany: 2007-08-28, 19:16
Madzia81 wlosi sa bardzo goscinni i jakos glupio mi nie jesc gdy co drugi dzien jestesmy z mezem u kogos na kolacji... a nie jestem jakims odlutkiem zeby im odmawiac bo lubimy spotykac sie ze znajomymi... jesli ty jestes na zdjeciu to nie wygladasz na osobe ktora ma tedencje do tycia i nie chodzi tu o obzeranie sie czy nie...
paulledda, ale jednak jesteś na diecie jak pisałaś wcześniej i to z efektami - czyli jednak można jeść inaczej bądź o innych porach, nawet mieszkając za granicą. I tutaj nie chodzi o to, że musisz się komukolwiek tłumaczyć, ale sama piszesz, że chcesz zgubić nadmiar tłuszczyku i kilogramów, a szukając wymówki "że tak to jest, jak się jest daleko od kraju" to nie schudnie nikt.
A tak by the way... Wczoraj oglądałam program o kobiecie, która ważyła 280 kg - jej wskaźnik BMI wynosił ponad 100
wlosi sa bardzo goscinni i jakos glupio mi nie jesc
no wlasnie to byl problem i dla mnie na poczatku pobytu tutaj.Jadajac u moich tesciow,i bedac zapraszana glupio bylo odmawiac,bo mogli pomyslec,ze jestes zarozumiala itd.A tutaj proszone obiady czy kolacje skladaja sie z :przekasek,1 dania(makaron lub ryz),2 danie miesne lub rybne,rozne dodatki serowe,wedlinowe,przystawki(dobrze doprawione),deser...
Teraz sie wycwanilam i mowie wprost,ze jestem na diecie,albo probuje to co mi odpowiada
jesli ty jestes na zdjeciu to nie wygladasz na osobe ktora ma tedencje do tycia
ja jestem na zdjęciu i jak się dłużej nie pilnuję, to niestety waga idzie w górę
chodzi mi o to, że tak jak napisałaś niedawno, udaje Ci się co nieco zrzucić więc jednak nawet będąc we Włoszech i odwiedzając przyjaciół - da się to zrobić
Informacje: Wiek: 26 Dołączyła 333 dni temu Posty: 248 Skąd: krakow
Profil: Imię: Paulina
Wysłany: 2007-08-29, 15:09
Madzia81 oczywiscie ze sie da trzeba tylko prawie wszytkiego sobie odmowic teraz to juz tu mieszkam 4 lata ludzie mnie znaja i nie osadzaja mojego postepowania... a na poczatku nie chcialam wyjsc na jakas paniusie co nic jej nie podchodzi do jedzenia... chcialam zrobic na ludziach dobre wrazenie w koncu mialam tam zyc...wszytko bylo dla mnie nowe, kto by pomyslal ze tak przytyje no a potem to bylo juz za pozno... ja chcialam ci tylko powiedziec ze jak tu przyjechalam to nie rzucialam sie na jedzenie jak jakis prosiak co miesiac nie zarl... skoro oni to jedza i nie tyja to ja tez moge (pomyslalam) no niestety tak nie bylo...
Tak trzymaj! Masz prawidłową masę ciała, postaraj się aby tak już zostało. Zdrowo się odżywiaj i gimnastykuj, dbaj o swoje ciało i umysł, nie zapominaj o profilaktycznych wizytach u lekarza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum