Informacje: Dołączyła 423 dni temu Posty: 2439 Skąd: Kraina Wolności
Profil:
Wysłany: 2007-07-22, 19:06
Z tego co wiem to tam autokary na wjazd potrzebują pozbolenia, a czy nasz autokar miał? tego nie wiem. W wiadomosciach widziałam ślady hamowania i według mnie za szybko jechał.
dzisiaj w rmfie już podawali info, że kierowca za młody (22 lata), że niedoświadczony, że trzeba zmienić przepisy....szkoda tylko, że oni zawsze mają takie "rewelacyjne" pomysły po fakcie, przecież tak niedawno był też taki tragiczny wypadek autokaru, 2 lata temu jakoś, co młodzieży tyle zginęło. i co z tym zrobili? dużo hałasu i na tym się skończyło. teraz będzie podobnie
świeczka zapalona [*]
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 634 dni temu Posty: 2961 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2007-07-23, 14:28
Wiecie co, ja wiem, że to tragedia, że smutno itd... ALE! właśnie przeczytałam, że premier obiecał dać rodzinom ofiar a także rannych PO 100 tyś zł pomocy... A to moim zdaniem lekka przesada. Koszty leczenia, przywiezienia zwłok powinny być pokryte z ubezpieczenia, a te pieniądze tym ludziom życia nie zwrócą.
Moim zdaniem to kolejne polityczne, medialne zagranie kaczki Jest tragedia, medialna, to trzeba być hojnym... A ludziom po tragedii po trąbie to pewnie dadzą 3 000 zł. A ile premier daje pieniędzy rodzinom ofiar wypadków krajowych?? Sierotom, których rodzice giną w różnych wypadkach, tyle, że nie grupowych??? Dla mnie to jest tylko pod publiczkę rozdawanie pieniędzy, które przydałyby się o wiele bardziej innym ludziom
Informacje: Dołączyła 423 dni temu Posty: 2439 Skąd: Kraina Wolności
Profil:
Wysłany: 2007-07-23, 15:12
Premier sobie chyba kpi Oni zyją tylko na pieniądzach, a rodziny ofiar i tak wiedzą, że życie nic nie przywróci. On te pieniądze da jak mu coś szczeli do głowy
_________________ Bo ja kocham tak
jak wolność kocha ptak....
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 464 dni temu Posty: 110 Skąd: Opole
Profil: Imię: Ewa
Wysłany: 2007-07-23, 17:15
No i mamy żałobę narodową... Trzecią za kadencji szanownego Kaczyńskiego...
Jeśli chodzi o ofiary trąby to premier obiecał dać 15 mn zł na 90 gospodarstw. Co do wypadku, nie słyszałam jeszcze informacji o tym, ile zamierza się przeznaczyć dla nich.
Niemniej bardzo mi przykro z powodu tragedii i największe wyrazy współczucia dla rodzin ofiar [*]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum