Ja nie mówię, że to nie jest smutne. Każda śmierć jest smutna....
cerrata napisał/a:
żałobę NARODOWĄ zazwyczaj ogłasza się nie gdy Polak w Irlandii spadnie z rusztowania tylko np gdy grupa niewinnych kurde pielgrzymów, którzy <prawdopodobnie> przez kierowcę stracili życie.. Przez jego głupotę ( bo w końcu miał wyznaczoną trasę) ..
No właśnie.... a dlaczego tak? Przecież człowiek pracujący na rusztowaniu w Irlandii też wyjechał tam bo chce zarobić na życie dla swojej rodziny i też może zginąć z powodu czyjegoś błędu... A dzieci które giną z rąk własnych rodziców? czy one są czemuś winne? Nie rozumiem czemu w Polsce cały czas dzieli się ludzi na "równych i równiejszych"
Informacje: Wiek: 19 Dołączyła 376 dni temu Posty: 7350 Skąd: Wrocław
Profil: Imię: Weronika
Wzrost: 165
Stan: jeszcze panna :)
Partner: Radzio
Wysłany: 2007-08-01, 19:38
Kociak napisał/a:
A dzieci które giną z rąk własnych rodziców? czy one są czemuś winne?
a rodzice ginący z rąk dzieci.. nie rozdrabniajmy się. Przypadków niewinnych śmierci jest wiele.. trudno żeby ogłaszać żałobę narodową za każdym razem. To żałoba NARODOWA a nie jakaś taka w swerze "rodzinnej.."
zresztą..
temat rzeka
i nie wiem czy warto się nad tym rozdrabniać
Może i warto, bo gadać warto
narazie wiadomo, że są 4 ofiary śmiertelne
nie wiem co to się dzieje z tymi naszymi autokarami, aż strach ja bym teraz nie wybrała się na żadną wycieczkę autokarową, po prostu się boję.
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 390 dni temu Posty: 3317 Skąd: Łódź
Profil: Imię: Ania
Wzrost: 168
Wysłany: 2007-08-08, 10:28
Madzia81 napisał/a:
ja bym teraz nie wybrała się na żadną wycieczkę autokarową, po prostu się boję.
ja tak samo....
jak dzisiaj uslyszalam w panoramie to sie za glowe zlapalam ze znowu wypadek autokaru i to znowu we francji... co sie dzieje
_________________ Jestem jeszcze trochę zakochana resztkami bezsensownej miłości i jest mi tak cholernie smutno teraz, że chcę to komuś powiedzieć. To musi być ktoś zupełnie obcy, kto nie może mnie zranić..
A ja już się boję na myśl, że mam jechac do Włoch we wrześniu lub maj/czerwiec Ja nienawidze jeździć autobusami, kiedyś jechałam -polskim autokarem do Niemiec i od tej pory nie lubię To już wole jeździć niemieckimi, ale nie polskimi, a najlepiej wogóle.....
[*]
_________________ Bo ja kocham tak
jak wolność kocha ptak....
Wysłany: 2007-08-08, 12:24
a ja się nie boję. Tzn zawsze przecie zmoże być jakiś wypadek ale wiadomo, że trza jeździć ostrożnie...
Ehh... ja jestem w klasie regionalnej więc non-stop mam wycieczki... i nie mam autokarów i kierowców do wyboru, niestety..Ale przed wyjazdem policjanci kontrolują autokar, którym mamy jechać
Wysłany: 2007-08-08, 17:23
NudnaBaba napisał/a:
znając stan pociągów i szyn to czas trwania podróży jest bardzo długi..
z tym to różnie jest. I wydaje mi się, że to nie przez stan szyn i pociągów (one i tak nigdy nie zapierniczały zbyt szybko ) tylko trasy czasami są tak głupio zorganizowane, że droga jest o wiele dłuższa niż powinna
też słyszałam o tym wypadku... naprawdę nie wiem co się dzieje? Czy te firmy faktycznie nic sobie nie robią z kontroli czy jak to jest? Non stop ostatnio jakieś autokarowe wypadki i to takie z ofiarami śmiertelnymi
[*]
ale nie byłabym sobą, gdybym nie zapytała, czy dla nich też się znajdzie po 100 000 zł od premiera
A, dziewczyny nie rozmawiajmy tu o tym czym wolicie jeździć na wojaże...
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 390 dni temu Posty: 3317 Skąd: Łódź
Profil: Imię: Ania
Wzrost: 168
Wysłany: 2007-08-08, 17:44
Kociak napisał/a:
ale nie byłabym sobą, gdybym nie zapytała, czy dla nich też się znajdzie po 100 000 zł od premiera
o tym samym pomyslalam
_________________ Jestem jeszcze trochę zakochana resztkami bezsensownej miłości i jest mi tak cholernie smutno teraz, że chcę to komuś powiedzieć. To musi być ktoś zupełnie obcy, kto nie może mnie zranić..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum