Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Wesele - koszty

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
454 odpowiedzi w tym temacie

#441 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13064 postów

Napisano 13 wrzesień 2016 - 07:56

No u nas sama sala to był koszt 12 tys ... do tego ja sama kosztowałam ponad 4 tysiące do tego kwiaty wystrój sali atrakcje... i poprawiny na koniec :) także uzbierało się :)

#442 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9425 postów

Napisano 13 wrzesień 2016 - 19:49

@krowka17 mi się wydaje, że bardzo dużo Wam wyszło. A jakie atrakcje mieliście?

"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#443 karolajn

karolajn
  • Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 17 październik 2016 - 15:51

U nas aż tyle za sale nie płaciliśmy. Wyszło nam z kosztami naprawdę, ok, a robiliśmy wesele w Venge w Łodzi. Co do kosztów to raczej nic nas nie zaskoczyło, raczej na każdym weselu płaci się za to samo :)

#444 amulka

amulka
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 24 październik 2016 - 20:11

No u nas sama sala to był koszt 12 tys ... do tego ja sama kosztowałam ponad 4 tysiące do tego kwiaty wystrój sali atrakcje... i poprawiny na koniec :-) także uzbierało się :-)

Spory koszt sali. Dużo osób mieliście na weselu? My przyjęcie mieliśmy w hotelu niedaleko Warszawy na 150 osób. Cena była przyjazna dla naszej kieszeni :-) i byliśmy zadowoleni z wystroju, z kuchni, z obsługi. Bardzo się stresowaliśmy ale wszystko wyszło ok :-). Gdyby któraś z forumowiczek chciała poznać ich ofertę to jest dostępna na stronie:,,, 

Użytkownik nie(d)oceniona edytował ten post 24 październik 2016 - 20:28

#445 lilka12

lilka12
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 27 kwiecień 2017 - 05:57

Wiadomo, że koszta są uzależniona od tego jak duże jest wesele i jakie atrakcje planujemy. My na przykład także ze względu na wydatki zrezygnowaliśmy z dużego wesela i zorganizowaliśmy tylko obiad dla najbliższej rodziny. Ważne jest też to by szukać oszczędności tam gdzie się da. Warto rozejrzeć się za dobrymi zaproszeniami w przystępnej cenie. Ze swojej strony polecam firmę /reklama/. Sprawdźcie sobie ich ofertę na stronie.

#446 klaudiafiszka

klaudiafiszka
  • Użytkownik
  • 49 postów

Napisano 16 lipiec 2017 - 12:04

ja az sie boje tego podliczac... w samej lingerii zostawilam ostatnio prawie 1000 zł, a co dopiero dalej :-D ale przynajmniej bielizne mam juz ogarnieta :-D i to tak seksowna, ze sama sie napawam:D

#447 Elizka001

Elizka001
  • Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 21 lipiec 2017 - 14:33

My dopiero jesteśmy na etapie przygotowań do ślubu. W sumie to już salę, zespół i kościół mamy zaklepane ale jest jeszcze tyle rzeczy do zrobienia, a wszystko kosztuje. Mamy ogromne szczęście, że wszelkie wydatki ponoszą nasi rodzice. Gdyby nie oni, to pewnie nie zdecydowalibyśmy się na huczne wesele. Rodzinę mamy dużą, wielu znajomych więc nasza lista gości ma już 240 osób. Nie mogę się już doczekać tego dnia :-)

#448 eleganckadama1

eleganckadama1
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 08 wrzesień 2017 - 12:27

Zawsze jest tyle kosztów że w ostateczności wychodzimy na minus. To że pomagają rodzice to jedno, najgorsze i tak są te zbiory wydatków. Wszytko i tak zawsze wymyka się spod kontroli.

#449 sosimply.pl

sosimply.pl
  • Użytkownik
  • 88 postów

Napisano 19 wrzesień 2017 - 10:56

Wszystkiego nie przewidzisz. W każdej sytuacji warto uważać

#450 Stefan829

Stefan829
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 25 wrzesień 2017 - 19:54

Najlepsze są wesela kameralne. Tanie i urocze

... 

#451 odes

odes
  • Użytkownik
  • 314 postów

Napisano 23 czerwiec 2019 - 09:43

A jakie macie opinie o fajerwerkach na weselu? 

Romantycznie

#452 Elizka001

Elizka001
  • Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 17 sierpień 2020 - 10:44

Wyśmienite jedzenie, wspaniała i profesjonalna obsługa ! Polecam catering z Poznania https://www.miacatering.pl/uslugi.html.

Szukasz cateringu ? Sprawdź stronę https://www.miacater...pl/uslugi.html'> https://www.miacatering.pl/uslugi.html.

#453 foldare

foldare
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 20 wrzesień 2020 - 10:56

Koszty ślubu mogą nas dość szybko zacząć przytłaczać, coś o tym wiem :). Dlatego polecam każdej młodej parze założyć sobie taki organizer ślubny i sobie wszystko skrupulatnie spisywać!

#454 rozalin

rozalin
  • Użytkownik
  • 322 postów

Napisano 21 wrzesień 2020 - 09:06

Możńa je znacznie ograniczyć

samodzielnie zaprojektować zaproszenia i je wydrukować

wypożyczyć auto od rodziny a nie wynajmowac

zaprosić mniej gości

jak również zamawiac alkohol przez internet ( w sklepach internetowych ceny alkoholu bywają o wiele korzystniejsze niż stacjonarnie, my na początku porównalismy sobie ceny w hurtowniach w naszym mieście, potem w sieci i zamówiliśmy internetowo).

https://glos24.pl/ou...azowych-cenach/

Szczególnie dobre zniżki były na wina oraz inne bardziej luksusowe alkohole ( chcieliśmy postawić na weselu na róznorodność oraz nie oferować gościom jedynie samej wódki....). 

Pieniądze szczęscia nie dają ale zakupy to co innego. 

#455 jjusti18

jjusti18
  • Użytkownik
  • 309 postów

Napisano 22 luty 2023 - 12:29

A gdzie proponujecie mi kupić suknie ślubne ? Bo wiecie u mnie nadszedł ten czas polowań na kreację ślubną... Ponoć bardzo ładne sukienki można znaleźć na stronie suknieboho.pl. Czy to prawda? Czy ktoś z was może u nich kupował?  Podzielicie się opiniami?