Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

styl rustykalny - inspiracje do mieszkania

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
19 odpowiedzi w tym temacie

#1 kokotka

kokotka
  • Użytkownik
  • 58 postów

Napisano 27 sierpień 2016 - 18:43

Hej, niedługo rozpoczynam urządzanie swoich czterech kątów i szukam inspiracji do wnętrz w stylu rustykalnym. Będę wdzięczna za wszystko, co podacie :)

#2 kasanra

kasanra
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 28 sierpień 2016 - 12:52

Coraz więcej ostatnio tych domów i mieszkań w stylu rustykalnych. Chyba robi się taka moda jak kilka lat temu była na styl skandynawski - przynajmniej tak mi się wydaje. Podoba mi się to, że ludzie mają coraz więcej takiej samoświadomości na temat tego jak urządzać sobie mieszkanie. Styl rustykalny naprawdę mi się podoba - głównie przez to, że z jednej strony jest taki wiejski, z drugiej nowoczesny. I to jest naprawdę bardzo fajne połączenie.

#3 zuxa

zuxa
  • Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 28 sierpień 2016 - 18:28

a mnie bardziej od rustykalnego podoba mi się skandynawski jednak ale dobrze bym się czuła w takim wnętrzu dalej <ookk>

#4 sasarka

sasarka
  • Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 29 sierpień 2016 - 14:14

mi osobiście ze stylu rustykalnego najbardziej się podobają meble w takim stylu, chociaż niektórzy pewnie powiedzą, że to jest styl prowansalski, ale jak dla mnie wyjątkowo są bliskie siebie. zresztą nawet niedawno spotkałam się ze stwierdzeniem, że styl rustykalny tak naprawdę zależy od każdego państwa, wiec chyba można powiedzieć, że styl prowansalski to jest taki francuski styl rustykalny :-P

image.jpg

image.jpg

image.jpg

#5 kokotka

kokotka
  • Użytkownik
  • 58 postów

Napisano 29 sierpień 2016 - 15:09

mi osobiście ze stylu rustykalnego najbardziej się podobają meble w takim stylu, chociaż niektórzy pewnie powiedzą, że to jest styl prowansalski, ale jak dla mnie wyjątkowo są bliskie siebie. zresztą nawet niedawno spotkałam się ze stwierdzeniem, że styl rustykalny tak naprawdę zależy od każdego państwa, wiec chyba można powiedzieć, że styl prowansalski to jest taki francuski styl rustykalny :-P

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Bardzo fajne te meble, które wrzucasz <ookk> właśnie o coś takiego mi chodziło. a co do różnic między stylem rustykalnym a prowansalskim to generalnie niby jest tak, że prowansalski bardziej stawia na kamień, a rustykalny na drewno i to chyba jedyna taka kluczowa i zauważalna różnica ;-) 

#6 PI0NA

PI0NA
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 29 sierpień 2016 - 15:23

Takie wnętrza mi się podobają - nie wiem czy to prowansalski czy rustykalny, ale jest wiejsko, przytulnie, dużo drewna, więc będzie

we06.jpg

Na pewno w mieszkaniu nie masz takiej przestrzeni, ale jakąś inspirację możesz z tego zaczerpnąć :-D

#7 kokotka

kokotka
  • Użytkownik
  • 58 postów

Napisano 29 sierpień 2016 - 20:01

Takie wnętrza mi się podobają - nie wiem czy to prowansalski czy rustykalny, ale jest wiejsko, przytulnie, dużo drewna, więc będzie

we06.jpg

Na pewno w mieszkaniu nie masz takiej przestrzeni, ale jakąś inspirację możesz z tego zaczerpnąć :-D

do takiego mieszkania jakie mam to na pewno tyle się nie zmieści, ale zawsze można się zainspirować. Dzięki! :mrgreen:

#8 zuxa

zuxa
  • Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 29 sierpień 2016 - 21:09

image.jpg
image.jpg
image.jpg

aaaa cudowne meble zresztą wogóle kare design ma super meble na ich stronie jest dużo takich w takim stylu na przykład coś takiego [...:-D i to jeszcze normalnie z drewna jest no super :-D

#9 kathy

kathy
  • Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 29 sierpień 2016 - 21:24

styl rustykalny podoba mi się o wiele bardziej niż taki styl skandynawski, którego mam już dość trochę, bo wszędzie w pewnym momencie tak mieskzania i domy aranżowali :mrgreen:

#10 Alina

Alina
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 17 lipiec 2017 - 17:31

ja to jednak lubię odnawiane stare a nie stylizowane..to nie to samo już

#11 maryskaznikoma

maryskaznikoma
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 21 wrzesień 2017 - 10:07

moja siostra lubi jakieś stare mebelki od babci restaurować, malować coś przerabiać :) ostatnio zrobiła z takiego regału spiżarkę, w kuchninawidelcu kupiła takie ciekawe słoiki na przetwory, bardzo fajnie to wygląda, troche sie napracowała ale efekt jest :) Poza tym takie robienie przetworów to też frajda jest jeśli ktoś lubi,a  na pewno później się nam to przyda, a jak lanie sie to prezentuje to już wg się opłaca :)

#12 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 11 czerwiec 2018 - 21:50

Ten styl kojarzy mi się z taką ostoją spokoju i bardzo fajne aranżacje z drewnem są na stronie swiss krono Village.jpg

"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#13 blueberry_muffin

blueberry_muffin
  • Użytkownik
  • 79 postów

Napisano 19 październik 2018 - 09:51

Ale ekstra ten kominek i półka na drewno! Akurat idelanie na ten jesienny czas. Zerknełam sobie na te aranżacje, naprawdę można się zainspirować :)

#14 facet

facet
  • Użytkownik
  • 140 postów

Napisano 13 grudzień 2018 - 11:43

Ale ekstra ten kominek i półka na drewno! Akurat idelanie na ten jesienny czas. Zerknełam sobie na te aranżacje, naprawdę można się zainspirować :-)

przy kominku trzbea od razu pomyslec o miejscu na drewno, a tu jest dodatkową dekoracją, sprytne

#15 odes

odes
  • Użytkownik
  • 320 postów

Napisano 30 czerwiec 2019 - 08:54

Jakie cudowne pomysly

Romantycznie

#16 girltalk

girltalk
  • Użytkownik
  • 357 postów

Napisano 03 kwiecień 2020 - 05:50

Uwielbiam takie mieszkania. Maja duszę oraz sa nieszablonowe. Sama mam obecnie mieszkanie w stylu rustykalnym, a przynajmniej niektóre jego elementy. Od siebie dodam, ze spore znaczenie ma rownież to co powiesimy na scianach:

style-detail.jpg

Polecam poszukać takich ram tutaj:

https://www.euro-rama.pl/

Jest to producent ram do obrazów, tak więc ma wiele ram równiez w stylu rustykalnym. Ramy mozna dopasować do wielkości plakatu czy obrazu oraz wybierać spośród wielu róznych wzorów co jest moim zdaniem znaczną przewaga nad sklepami, w których mozna kupic gotowe już ramy.  Wiele osób rezygnuje z dekoracji na scianach skupiając się na dekoracjach w dolnej częsci mieszkania co jest moim zdaniem błędem bo tworzy się dysproporcja. 

Żaden dzień się nie powtórzy,
nie ma dwóch podobnych nocy,
dwóch tych samych pocałunków,
dwóch jednakich spojrzeń w oczy.

http://babskiswiat.net

#17 basiaw

basiaw
  • Użytkownik
  • 323 postów

Napisano 02 październik 2020 - 12:03

Chciałam jeszcze wspomnieć tutaj o kominku Jak dla mnie jest nieodłącznym dodatkiem mieszkania w stylu rustykalnym. Wybudowałam sobie dom, wiele osob polecało rezygnacje z kominka ale osobiscie nie wybrazam sobie domu bez tego elementu z dwóch powodów

praktycznego - jest to dodatkowe ogrzewanie domu

jak również estetycznego - nie ma niczego przyjemnego niż zapalenie w kominku w zimowe dni

Ze swojej strony polecam te kominki na pellet: https://iwonapellets...rewno-hybrydowe

#18 kafffka

kafffka
  • Użytkownik
  • 269 postów

Napisano 19 styczeń 2021 - 08:31

Ze swojej strony polecam poszukać mebli oraz dekoracji w sklepach z antykami. Znajdziecie w takich miejscach wiele ciekawych pomyslów oraz mebli z duszą Poza tym meble antyczne wykonane sa z prawdziwego drewna i w wiekszosci przypadkow o wiele lepiej wykonane niz meble współczesne. Poza tym antyki nie wychodzą z mody. Mebel taki będzie modny obecnie ale i za 10 i za 20 lat....

Polecam zerknać sobie tutaj:

https://www.luxurypr...tra-antyki.html

W sklepie znajdziecie piękne stylizowane lustra. Ktore dobrze pasują do stylu rustykalnego:

fit369578i0ad9c8dbbb1f79c8320.jpg

#19 odes

odes
  • Użytkownik
  • 320 postów

Napisano 02 czerwiec 2022 - 07:36

W miejscach, w których mozna dostrzec do osób kupujacych zabytkowe meble oraz dodatki, które nie są przeciez takie tanie. Ze swojej strony polecam
olx oraz allegro
portale społęcznosciowe, na przykład grupy kolekcjonerskie
grupy o wystroju wnętrz

Mozna ewentualnie spróbowac skontaktować się ze sklepami z antykami, jesli są to realne stare meble, być moze będzie mozliwosc odsprzedaży.

Jeśli szukacie eleganckich obrazów na płótnie, polecam stronę https://obrazysztuki.pl/

Możńa kupić tutaj ręcznie malowane obrazy. 

Romantycznie

#20 jjusti18

jjusti18
  • Użytkownik
  • 334 postów

Napisano 31 maj 2024 - 13:19

Fajnie.  A  czy już   pomyśleliście o   dodatkach do  domu?  Wiecie  meble,  dekoracje  to jeszcze nie wszystko.... To co jeszcze buduje piękno wnętrz, to niebanalny zapach, dlatego przykładowo możecie  zerknąć sobie  na  sklep   Pachnąca  Szafa i tam  zamówić dla siebie  pachnące kulki  lub inne podobne  rzeczy. Naprawdę warto.