Hej, niedługo rozpoczynam urządzanie swoich czterech kątów i szukam inspiracji do wnętrz w stylu rustykalnym. Będę wdzięczna za wszystko, co podacie

styl rustykalny - inspiracje do mieszkania
Napisano 27 sierpień 2016 - 18:43
Napisano 28 sierpień 2016 - 12:52
Coraz więcej ostatnio tych domów i mieszkań w stylu rustykalnych. Chyba robi się taka moda jak kilka lat temu była na styl skandynawski - przynajmniej tak mi się wydaje. Podoba mi się to, że ludzie mają coraz więcej takiej samoświadomości na temat tego jak urządzać sobie mieszkanie. Styl rustykalny naprawdę mi się podoba - głównie przez to, że z jednej strony jest taki wiejski, z drugiej nowoczesny. I to jest naprawdę bardzo fajne połączenie.
Napisano 28 sierpień 2016 - 18:28
a mnie bardziej od rustykalnego podoba mi się skandynawski jednak ale dobrze bym się czuła w takim wnętrzu dalej
Napisano 29 sierpień 2016 - 14:14
mi osobiście ze stylu rustykalnego najbardziej się podobają meble w takim stylu, chociaż niektórzy pewnie powiedzą, że to jest styl prowansalski, ale jak dla mnie wyjątkowo są bliskie siebie. zresztą nawet niedawno spotkałam się ze stwierdzeniem, że styl rustykalny tak naprawdę zależy od każdego państwa, wiec chyba można powiedzieć, że styl prowansalski to jest taki francuski styl rustykalny
Napisano 29 sierpień 2016 - 15:09
mi osobiście ze stylu rustykalnego najbardziej się podobają meble w takim stylu, chociaż niektórzy pewnie powiedzą, że to jest styl prowansalski, ale jak dla mnie wyjątkowo są bliskie siebie. zresztą nawet niedawno spotkałam się ze stwierdzeniem, że styl rustykalny tak naprawdę zależy od każdego państwa, wiec chyba można powiedzieć, że styl prowansalski to jest taki francuski styl rustykalny
Bardzo fajne te meble, które wrzucasz właśnie o coś takiego mi chodziło. a co do różnic między stylem rustykalnym a prowansalskim to generalnie niby jest tak, że prowansalski bardziej stawia na kamień, a rustykalny na drewno i to chyba jedyna taka kluczowa i zauważalna różnica
Napisano 29 sierpień 2016 - 15:23
Takie wnętrza mi się podobają - nie wiem czy to prowansalski czy rustykalny, ale jest wiejsko, przytulnie, dużo drewna, więc będzie
Na pewno w mieszkaniu nie masz takiej przestrzeni, ale jakąś inspirację możesz z tego zaczerpnąć
Napisano 29 sierpień 2016 - 20:01
Takie wnętrza mi się podobają - nie wiem czy to prowansalski czy rustykalny, ale jest wiejsko, przytulnie, dużo drewna, więc będzie
Na pewno w mieszkaniu nie masz takiej przestrzeni, ale jakąś inspirację możesz z tego zaczerpnąć
do takiego mieszkania jakie mam to na pewno tyle się nie zmieści, ale zawsze można się zainspirować. Dzięki!
Napisano 29 sierpień 2016 - 21:09
aaaa cudowne meble zresztą wogóle kare design ma super meble na ich stronie jest dużo takich w takim stylu na przykład coś takiego [...

Napisano 29 sierpień 2016 - 21:24
styl rustykalny podoba mi się o wiele bardziej niż taki styl skandynawski, którego mam już dość trochę, bo wszędzie w pewnym momencie tak mieskzania i domy aranżowali
Napisano 17 lipiec 2017 - 17:31
ja to jednak lubię odnawiane stare a nie stylizowane..to nie to samo już
Napisano 21 wrzesień 2017 - 10:07
moja siostra lubi jakieś stare mebelki od babci restaurować, malować coś przerabiać ostatnio zrobiła z takiego regału spiżarkę, w kuchninawidelcu kupiła takie ciekawe słoiki na przetwory, bardzo fajnie to wygląda, troche sie napracowała ale efekt jest
Poza tym takie robienie przetworów to też frajda jest jeśli ktoś lubi,a na pewno później się nam to przyda, a jak lanie sie to prezentuje to już wg się opłaca
Napisano 11 czerwiec 2018 - 21:50
Ten styl kojarzy mi się z taką ostoją spokoju i bardzo fajne aranżacje z drewnem są na stronie swiss krono
Napisano 19 październik 2018 - 09:51
Ale ekstra ten kominek i półka na drewno! Akurat idelanie na ten jesienny czas. Zerknełam sobie na te aranżacje, naprawdę można się zainspirować
Napisano 13 grudzień 2018 - 11:43
Ale ekstra ten kominek i półka na drewno! Akurat idelanie na ten jesienny czas. Zerknełam sobie na te aranżacje, naprawdę można się zainspirować
przy kominku trzbea od razu pomyslec o miejscu na drewno, a tu jest dodatkową dekoracją, sprytne
Napisano 30 czerwiec 2019 - 08:54
Jakie cudowne pomysly
Romantycznie
Napisano 03 kwiecień 2020 - 05:50
Uwielbiam takie mieszkania. Maja duszę oraz sa nieszablonowe. Sama mam obecnie mieszkanie w stylu rustykalnym, a przynajmniej niektóre jego elementy. Od siebie dodam, ze spore znaczenie ma rownież to co powiesimy na scianach:
Polecam poszukać takich ram tutaj:
Jest to producent ram do obrazów, tak więc ma wiele ram równiez w stylu rustykalnym. Ramy mozna dopasować do wielkości plakatu czy obrazu oraz wybierać spośród wielu róznych wzorów co jest moim zdaniem znaczną przewaga nad sklepami, w których mozna kupic gotowe już ramy. Wiele osób rezygnuje z dekoracji na scianach skupiając się na dekoracjach w dolnej częsci mieszkania co jest moim zdaniem błędem bo tworzy się dysproporcja.
Żaden dzień się nie powtórzy,
nie ma dwóch podobnych nocy,
dwóch tych samych pocałunków,
dwóch jednakich spojrzeń w oczy.
Napisano 02 październik 2020 - 12:03
Chciałam jeszcze wspomnieć tutaj o kominku Jak dla mnie jest nieodłącznym dodatkiem mieszkania w stylu rustykalnym. Wybudowałam sobie dom, wiele osob polecało rezygnacje z kominka ale osobiscie nie wybrazam sobie domu bez tego elementu z dwóch powodów
praktycznego - jest to dodatkowe ogrzewanie domu
jak również estetycznego - nie ma niczego przyjemnego niż zapalenie w kominku w zimowe dni
Ze swojej strony polecam te kominki na pellet: https://iwonapellets...rewno-hybrydowe
Napisano 19 styczeń 2021 - 08:31
Ze swojej strony polecam poszukać mebli oraz dekoracji w sklepach z antykami. Znajdziecie w takich miejscach wiele ciekawych pomyslów oraz mebli z duszą Poza tym meble antyczne wykonane sa z prawdziwego drewna i w wiekszosci przypadkow o wiele lepiej wykonane niz meble współczesne. Poza tym antyki nie wychodzą z mody. Mebel taki będzie modny obecnie ale i za 10 i za 20 lat....
Polecam zerknać sobie tutaj:
https://www.luxurypr...tra-antyki.html
W sklepie znajdziecie piękne stylizowane lustra. Ktore dobrze pasują do stylu rustykalnego:
Napisano 02 czerwiec 2022 - 07:36
Romantycznie
Napisano 31 maj 2024 - 13:19
Fajnie. A czy już pomyśleliście o dodatkach do domu? Wiecie meble, dekoracje to jeszcze nie wszystko.... To co jeszcze buduje piękno wnętrz, to niebanalny zapach, dlatego przykładowo możecie zerknąć sobie na sklep Pachnąca Szafa i tam zamówić dla siebie pachnące kulki lub inne podobne rzeczy. Naprawdę warto.