Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Tragiczny wypadek koło Chełmna

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 16 kwietnia 2014 - 19:15

Pewnie każdy z was słyszał o tym wypadku.

Samochodem jechało dziewięciu nastolatków. Na jednym z zakrętów auto wypadło z drogi i rozbiło się na drzewie. Siedmiu z pasażerów zginęło, dwójka została ranna. Najmłodza ofiara miała 13 lat. Możliwe, że chłopak który przeżył prowadził samochód.

Nikt  nich nie był pełnoletni, nie miał prawo jazdy, niewiadomo skąd wzięli kluczyki od samochodu (podobno nie pierwszy raz).

Widziałam zdjęcia samochodu. Przerażające.

Dzisiaj obyły się pogrzeby czterech ofiar.

Straszna tragedia i aż przykro komentować, ale na usta ciśnie się tak wiele pytań.

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#2 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 16 kwietnia 2014 - 21:43

Możliwe, że chłopak który przeżył prowadził samochód.
z tego, co słyszałam gdzieś w tvn-ie, to pewne. I w sumie nawet mi sie go szkoda przez chwile zrobiło. Coś wspominali o depresji, odruchach samobójczych i czymś w tym stylu. 

niewiadomo skąd wzięli kluczyki od samochodu (podobno nie pierwszy raz).

auto podobno należało do ojca jednego z chłopaków w nim jadących. Chwilę przed wypadkiem zamienił się miejscami za kierownicą z tym chłopakiem, który przeżył. 

Nie bardzo wiem kogo tu winić... głupich gówniarzy, którzy znaleźli sobie tak idiotyczną rozrywkę, rodziców, którzy przegapili brak samochodu (a może świadomie zezwalali na korzystanie z niego?), czy ludzi, którzy nie zareagowali wcześniej widząc te dzieciaki pijane jeżdżące po ulicach (ach, ten chłopak, który zaistniał w wiadomościach "byłem mądrzejszy, nie wsiadłem z nimi" :roll: ). Chyba wszystkich razem... 

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#3 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 16 kwietnia 2014 - 23:40

Nie bardzo wiem kogo tu winić... głupich gówniarzy, którzy znaleźli sobie tak idiotyczną rozrywkę, rodziców, którzy przegapili brak samochodu (a może świadomie zezwalali na korzystanie z niego?), czy ludzi, którzy nie zareagowali wcześniej widząc te dzieciaki pijane jeżdżące po ulicach (ach, ten chłopak, który zaistniał w wiadomościach "byłem mądrzejszy, nie wsiadłem z nimi" :roll: ).

Na pewno wszystkie okoliczności po części się przyczyniły. Jednak ja największą winę widzę w rodzicach. Jak można nie zauważyć, że niejeden raz zniknęło auto? A jeśli zauważyli to jak można na to pozwolić? I co 13-latek robił na takiej imprezie?

Poza tym... 16/17-latek już jednak powinien racjonalnie myśleć, znać konsekwencje swoich czynów. No, ale alkohol buzował. :roll:

Coś wspominali o depresji, odruchach samobójczych i czymś w tym stylu.

Nie dziwię się. Nie dość, że tylu ludzi 'na sumieniu', to jeszcze były to bliskie mu osoby. Pewnie do końca życia będzie się obwiniał i będzie miał wyrzuty sumienia.

A i ludzie czy media nie pozwolą mu zapomnieć o wydarzeniu. Pewnie niejeden raz zostanie mu to wypomniane. :/

Tragedia, która NIE MUSIAŁA się wydarzyć, gdyby ktoś w porę zareagował.

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych