Nail Therapy EVELINE 8w1 total action wyczytalam duzo dobrych opini ale tez i pare zlych...ze przez jakis czas wszystko dobrze, pieknie, cudnie.A pozniej porazka.
pare osob pisze o niejakiej onycholizie ktorej sie po tym nabawilo
i taki przyklad
+ początkowo bardzo poprawiła stan paznokci (ale tylko początkowo!)
Minusy:
- powoduje nieprzyjemny ból paznokci i palców
- paznokcie się rozwarstwiają i łuszczą, łamią
- pod paznokciami powstają małe krwiaki
Odżywkę poleciła mi koleżanka, a że moje paznokcie były w opłakanym stanie, to postanowiłam spróbować.
Używałam jej jako bazy pod lakier kolorowy, a co jakiś czas zgodnie z zaleceniami, pokrywając paznokcie codziennie kolejną warstwą. Ze względu na to że jakiś czas temu pracowałam fizycznie i paznokcie w tym czasie były bardzo zniszczone nie powiązałam ich uszkodzeń z tą odżywką, zwłaszcza, że początkowo naprawdę poprawiła ich kondycję, mimo bólu palców, który towarzyszył mi zawsze po jej nałożeniu.
Teraz moje paznokcie nie są narażone na żadne czynniki szkodliwe, a są w fatalnym stanie. A nakładanie odżywki wręcz to pogarsza. Zaczęłam zastanawiać się dlaczego.
Moje paznokcie zawsze rozdwajały się na końcówkach i były cienkie i łamliwe. Teraz rozwarstwiają się praktycznie na całej powierzchni, i w niektórych miejscach pozostała z nich tylko cienka błona. Zaczęły żółknąć na końcówkach. Oprócz rozwarstwiania się „dużymi płatami” zaczęły się jakby łuszczyć na całej płytce, zwłaszcza po bokach. Dodatkowo bolą i powstają na nich, czy pod nimi małe krwiaki. Paznokcie praktycznie przestały rosnąć.
Okazało się, że jest to spowodowane tą właśnie odżywką. Opakowanie się praktycznie skończyło, więc przestałam ją używać i widzę poprawę. Nigdy więcej nie zastosuję tej odżywki. Mimo początkowego „ cudu” nie polecam jej nikomu, bo robi więcej szkód niż pożytku.
I znów muszę stwierdzić, że gdybym wystawiła ocenę tej odżywce na początki opakowania, byłaby ona całkowicie inna i bardzo pozytywna. Po skończeniu opakowania jestem zdecydowanie na NIE.
wizaz.pl
no ale pewnie to jak z wszystkim, jednemu zaszkodzi...inemu pomoze
Co do olejku rycynowego to wyczytalam ze moze wysuszac. Ostatnio uzywalam altera ktory jest mocno chwalony, i nic. A wrecz przeciwnie.
teraz kupilam tabletki ktore pomagaja @karatetyka zobaczymy.
Moja pazurki sa cienkie, miekkie, rozdwajaja sie, dlonie suche..