Nie ma takiego tematy, a jak sądzę są ty na Forum również mamy dzieci w takim wieku. Odkryłam własnie książki o Zosi, 9- latce, która ma dość swojego nudnego życia i za wszelka cenę stara się zasłużyć na przydomek Wspaniała. Zosia wspaniała Lary Bergen to historia dziecka, które nagle zaczyna popadać w konflikty z rówieśnikami i nauczycielami. A wszystko przez tę wspaniałość.
co dla dzieci miedzy 7 a 9 lat?
Rozpoczęty przez irma, 20 lut 2013 23:54
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 20 luty 2013 - 23:54
Napisano 21 luty 2013 - 08:11
Cóż z klasyków to pamiętam, ze w tym wieku zaczytywałam się w "Dzieciach z Bullerbyn" i "Oto jest Kasia". Teraz natomiast, moja kuzynka, które uwielbia czytać książki, a ma w tej chwili 8 lat, zaczytuje się m.in w "Wyspa Nim", i "Opowieściach z Narnii" (toż to też klasyk, choć ja z dzieciństwa tylko film pamiętam ).
Napisano 01 marzec 2013 - 10:10
Opowieści z Narnii bardzo polecam. Również przygody Mikołajka (jest kilka tomów, są też świetnie zrobione audiobooki), ja czytywałam też przygody 3 detektywów, sygnowane nazwiskiem Alfreda Hitchocka, książki Małgorzaty Musierowicz, Astrid Lindgren: "Bracia Lwie serce", "Carlson z Dachu", "Mio, mój Mio", "Rasmus, ryczerz białej różny" itp. (!! - czytałam po kilka razy każdą)!!
[ Dodano: 2013-04-28, 20:45 ]
Oczywiście klasyka, którą polecam dla dzieci we wskazanym przedziale wiekowym to Baśnie Andersena. Każda z baśni przekazuje ważny morał, który przypomniał mi się w niejednej życiowej historii...
[ Dodano: 2013-04-28, 20:45 ]
Oczywiście klasyka, którą polecam dla dzieci we wskazanym przedziale wiekowym to Baśnie Andersena. Każda z baśni przekazuje ważny morał, który przypomniał mi się w niejednej życiowej historii...