Ja się teraz przestraszyłam, jak w ciąży trzeba uważać, te można a te nie.. i tak w kółko...
Ryby
#41
Napisano 21 grudzień 2015 - 14:57
#42
Napisano 27 styczeń 2016 - 14:23
Ja kompletnie nie potrafię opisywać smaków w każdym razie jest dobra
Nie mam jakichś szczegółowych przepisów, wszystko robię na oko
Ryba w cieście francuskim:
Składniki:
filety rybne
ciasto francuskie
sól, pieprz
ewentualnie pieczarki i cebula
Filety rybne solimy, pieprzymy, chwilę smażymy na patelni. Na drugiej patelni smażymy w tym czasie posiekaną cebulę, dodajemy pieczarki. Na rybę kładziemy pieczarki z cebulą i zawijamy w ciasto francuskie. Pieczemy ok 15 minut.
Kotlety rybne
filety rybne
1 całe jajko, 1 żółtko
bułka tarta
sól, pieprz
1 duża cebula (albo 2 małe)
Cebulę szklimy na maśle, filety mielimy na jednorodną masę. Dodajemy do siebie wszystkie składniki, formujemy kotleciki i smażymy
Wygląda bardzo prosto i brzmi smacznie:) Dzięki za przepis. Muszę wypróbować.
Ja niestety znam tylko rybę smażoną
I to tylko fileta z mintaja. Pangi nie lubię, dla mnie śmierdzi mułem. Być może jest to kwestia nieodpowiedniego skropienia cytryną przed usmażeniem. No nie wiem. Zraziłam się....
#43
Napisano 08 luty 2017 - 18:09
Zrobiłam dziś halibuta w sosie cytrynowym, z warzywami i ryżem. Jak dla mnie cudowna ryba, taki wręcz rozpływający się w ustach delikatny, lepszy od łososia, którym wszyscy się podniecają
#44
Napisano 09 kwiecień 2017 - 12:44
A ja mam w planach na dziś łososia. Do tego będą pieczone bataty z zatarem i tzatziki.
#45
Napisano 30 czerwiec 2017 - 22:14
My się staramy przynajmniej raz w tygodniu zjeść świeżą rybę.
A jak nie to choć jakąś przerobioną
#46
Napisano 01 lipiec 2017 - 00:02
A jakie są wasze ulubione dodatki do ryb? Mi znudziły się już tradycyjne surówki, przeczytałam gdzieś na innym forum, że do ryb dobre są kapary. Kupiłam kapary OLE i muszę powiedzieć, że to był strzał w dziesiątkę. Do łososia pasują idealnie i są ponoć bardzo zrowe.
#47
Napisano 05 lipiec 2017 - 13:20
Ja lubię ryby na grillu w sezonie letnim. Smakują pysznie i praktycznie. Zwłaszcza takie z surówką z warzyw prosto z ogródka.
#48
Napisano 15 luty 2018 - 10:05
Wczoraj się skusiłam na to risotto, nigdy mi do głowy nie przyszło, zeby zrobić coś takiego z ryba, zawsze kurczak, krewetki, warzywa czy grzyby. Fajny pomysł, zawsze to coś innego
Poza tym fajna stronka, widzę, że co miesiąc 3 osoby zgarniają tam fajką kasę za aktywność, muszę się zagłębić w temat
#49
Napisano 20 luty 2018 - 10:07
Mycha84 widzisz, warto szukać nowych połączeń smakowych, a co do punktów to kaska się zawsze przyda
#50
Napisano 08 marzec 2018 - 13:23
U mnie dzisiaj dorszyk na obiad... A jeśli chodzi o risotto, to często dodaję do niego łososia.
#51
Napisano 08 marzec 2018 - 14:07
Bardzo często kupuję filety z dorsza,lubię także łososia bez skóry,lubię wędzoną makrelę, ryby w pomidorach z puszki, w oliwie, szprotki,makrelę zapiekaną zalaną przyprawą octową. Innymi słowy uwielbiam każdą dobrą rybę.
#52
Napisano 18 grudzień 2023 - 16:59
No dobrze, a czy wiecie jakie dania z dużą ilością białka przygotować? Jak zbilansowaną prowadzić dietę? Bo wiecie ryby są zdrowe, ale warto je łączyć z różnymi dodatkami itd.W ten sposób możecie zadbać o najwyższe potrzeby swojego organizmu.
Podobne tematy
Temat | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|
Ryby - przepisy |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych