@Aspirynkaaa przeniosłam Twój post do tego tematu, bo bardziej do niego pasuje
Znajdzie się coś zawsze
Ja nawet wizażystkę miałam prawie 2 lata szybciej zaklepaną, a i tak ciągle było coś do załatwiania.
Mój pośpiech też wynika z tego, że ja zupełnie nie mam pojęcia jaka jest sytuacja z terminami u wykonawców. Dla przykładu - pisałam do różnych zespołów o ofertę na rok 2021 i niektórzy byli bardzo zdziwieni, że ktoś w ogóle z takim wyprzedzeniem organizuje wesele a z kolei zespół, który my wybraliśmy powiedział nam, że oni już spokojnie podpisują umowy na ten rok i że nie jesteśmy pierwszą parą. Więc nigdy nie wiadomo jak to jest To samo mam właśnie z wizażystką i fryzjerem. Chyba po prostu muszę popytać parę dziewczyn jak to u nich wygląda
Plus jest taki, że mamy niższą cenę na większość usług,bo zarówno fotograf,kamerzysta jak i zespół powiedzieli, że niedługo podnoszą ceny a my podpisując umowy wcześniej mamy jeszcze cenę z tego roku. Dla mnie to bardzo ważne. W organizacji wesela pomagają nam rodzice, więc nie chcę ich obarczać jeszcze większymi kosztami. A już teraz kwota jest oszałamiająca. Na czym mogę to wolę oszczędzać, choć tak naprawdę i tak wolimy dopłacić i mieć dobrą jakość niż brać wszystko po taniości