Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Sagi

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
39 odpowiedzi w tym temacie

#21 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2491 postów

Napisano 05 lipiec 2009 - 10:14

ja powiem szczerze że Heike i Vinga te z byli moimi ulubionymi bohaterami. Chociaz Villemo i Dominik też mieli fajnie opisane losy. No i oczywiście nie można tu nie wspomnieć o Sol,ona też była ciekawa artycha :-D
Wiecie,że ja po tym wszystkim chciałam kupić sobie łańcuszek ze srebrną zawieszką mandragory? :mrgreen: człowiek młody to i fantazje miał :mrgreen:
Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!

If you don't know my name, you can call me baby Dołączona grafika" title="" />

#22 Misia

Misia
  • Użytkownik
  • 66 postów

Napisano 19 lipiec 2009 - 10:50

"Saga o Ludziach Lodu" oj czytałam czytałam, ale niestety tylko 8 pierwszych tomów bo mąż miał wielkie ALE do mnie za to że czytam jak mały śpi i musiałam odpuścić, ale mam zamiar zacząć jeszcze raz od pierwszego tomu bo bardzo mi się podobało :-D

#23 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2491 postów

Napisano 19 lipiec 2009 - 11:44

Misia, zapewniam,że do ostatniego tomu wciąga nie mniej niż od pierwszego :-)
Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!

#24 Jagódka

Jagódka
  • Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 25 lipiec 2009 - 08:01

Ja przeczytalam kiedys "Edde" i kilka sag islandzkich, ale dosc krotkich. Uwielbiam skandynawskie klimaty, ale jesli chodzi o ksiazki, to zaczytuje sie we wspolczesnej prozie. Ostatnio czytalam islandzka "W bagnie" Indridasona. Znacie?

[ Dodano: 2009-07-25, 10:19 ]
Hej! znalazlam konkurs, gdzie mozna wygrac "W bagnie" :)

[ Dodano: 2009-07-26, 10:16 ]
Nie wiem dlaczego zniknal link, ktory wam podeslalam :( przepraszam za zamieszanie. :oops:

Dla wszystkich, ktorzy chcieli wygrac ksiazke, podsylam linka jeszcze raz. Mam nadzieje, ze bedzie ok:
link usunięty

Trzymam kciuki!

#25 shape

shape
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 21 wrzesień 2009 - 12:40

jak zaczęłam czytać pierwszy tom to od razu wiedziałam, że przeczytam kolejnych 47, pierwsze tomy są po prostu niesamowite, najbardziej mi się podobali Villemo i Dominik, kiedyś na pewno jeszcze do nich wrócę

#26 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2491 postów

Napisano 11 październik 2009 - 09:30

kiedyś na pewno jeszcze do nich wrócę

też tak mówiłam ale zawsze czasu brak,ale kiedyś kiedyś jak już bedę miała na tyle czasu to napewno jeszcze sięgnę po czytanko SoLL :-)

no a czytał może ktoś "Raiję ze Śnieżnej Krainy"? ja przebrnełam przez całość :-)

#27 tull

tull
  • Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 09 listopad 2009 - 09:36

Nie wiem, czy to do końca o taką sagę chodzi, ale jeśli tak, to zdecydowanie Stephen King "Mroczna Wieża". Jego 7-tomowe (średnio 500-800str. każdy) opus magnum całej twórczości, pisał to praktycznie przez całe życie, skończył kilka lat temu. Niesamowita lektura...

#28 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5825 postów

Napisano 09 listopad 2009 - 09:57

Ja jakis czas temu czytalam islandzka sage, niestety tytulu nie pamietam <bezradny></span> Wciagnela mnie tak bardzo, ze moze z 2 tyg przeczytalam 28 tomow :lol:
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#29 Madalena

Madalena
  • Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 09 listopad 2009 - 11:23

Może to książka dla nastolatek ale ja obecnie czytam sagę "Zmierzch" jestem na etapie połowy 3 części Zaćmienia:)

#30 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2491 postów

Napisano 09 listopad 2009 - 19:43

Madalena, a kto jest autorem?

#31 irma

irma
  • Użytkownik
  • 118 postów

Napisano 02 grudzień 2009 - 10:51

Ja wam powiem szczerze, ze nigdy nie czytywałam takich powieści. Moja mama za to ubóstwiała "Sagę o ludziach lodu",hmm...może rzeczywiście to jest fajne:)

#32 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2491 postów

Napisano 27 grudzień 2009 - 12:29

może rzeczywiście to jest fajne:)

jest bardzo fajne i ciekawe,zwłaszcza dla osób które wczuwają się w historię książki,naprawdę ciężko się z nią rozstać,ja po przeczytaniu 47 tomów czułam się jakbym wróciła z innego świata,miałam wrażenie,że przezyłam czyjeś życie wiele razy,i to jest w tym najfajniejsze :-)

#33 lila lila

lila lila
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 27 marzec 2010 - 10:02

Saga "Zmierzch" i "Dom Nocy"
Kobieta nie powinna być gorsza od anioła, mężczyzna zaś tylko trochę lepszy od diabła.

#34 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2491 postów

Napisano 05 kwiecień 2010 - 16:51

"Zmierzch"

ją już kiedyś polecałam i jak najbardziej polecam,rewelka i super się czyta.
A do Domu nocy jeszcze się nie zabrałam choć nie powiem,bo mam chęć ;-)

#35 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11336 postów

Napisano 30 lipiec 2010 - 11:36

czytałam kiedyś Sage o ludziach z lodu...
ale przy 30 tomie miałam dość
Dostałam za to sage Córy życia
ktoś czytał ??
narazie leża... :roll: jakoś brak mi weny do nich
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#36 nuska

nuska
  • Użytkownik
  • 217 postów

Napisano 04 październik 2010 - 09:19

Saga o Wiedźminie, Zmierz, Dom nocy (aczkolwiek chyba nie ma jeszcze 4 części ?), jak skompletuję wszystkie tomy to zabieram się za sagę o ludziach lodu :)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#37 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4761 postów

Napisano 22 sierpień 2011 - 18:26

Czytała któraś z Was sagę Wybranka Bogów?
Z jakąś gazetą była odcinkami jako dodatek.

Ja czytałam pierwszy tom, bo ktoś chciał wyrzucić to z ciekawości ocaliłam ją.
Muszę powiedzieć, że wciągnęła mnie nieźle. Tylko nigdzie nie mogę znaleźć reszty tomów.

Moje ogólne wrażenie to: szybko się czyta, dużo erotycznych opisów, ale w miarę smacznych, magia, nastrój Skandynawii...

Generalnie na plus ;)

#38 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5515 postów

Napisano 01 październik 2011 - 20:41

czytałam kiedyś Sage o ludziach z lodu...

Wszystkie przeczytałam :mrgreen: Bodajże 41 książek które miały 200 stron pisane malym druczkiem ;-) jak miałam czas to czytałam, ale naprawdę polecam bo świetna saga ! ;-)

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#39 nuska

nuska
  • Użytkownik
  • 217 postów

Napisano 11 październik 2011 - 09:22

Saga o Ludziach Lodu ma 47 książek :) aktualnie jestem w trakcie.
I czytam też nową sagę "Akuszerka" promowana przez Fakt :) również ma mieć 47 tomów.
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#40 Lilooo87

Lilooo87
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 14 czerwiec 2012 - 10:53

Właśnie zabrałam się za drugi tom sagi R.R MARTINA - Starcie królów. Czy są tu inni fani tego autora? Co sądzicie na temat Pieśni Lodu i Ognia? Czytaliście całość?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych