Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.


Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Szybko, tanio i łatwo ;)


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
70 odpowiedzi w tym temacie

#41 666ilonka777

666ilonka777
  • Użytkownik
  • 4470 postów

Napisano 22 wrzesień 2008 - 08:59

lowca_motyli, trening czyni mistrza, wiec nastepnym razem na pewno sie uda, a poza tym licza sie checi

#42 PdM

PdM
  • Użytkownik
  • 1397 postów

Napisano 22 wrzesień 2008 - 09:25

Jak umiesz używać piekarnik to możesz sobie zrobić pieczone ziemniaki i do tego łatwy w przygotowaniu sos... mi to zawsze bardzo smakuje i bardzo łatwo się robi.

Wybierasz parę sztuk większych ziemniaków, szorujesz je (chyba że lubisz z piaskiem ;-) )
następnie musisz je trochę podgotować. Kiedy już to zrobisz owijasz je folia do pieczenia i wrzucasz do piekarnika, w tym samym czasie robisz sos czosnkowy. Potrzebne składniki jogurt naturalny, 1/2 ząbki czosnku (zależy od upodobań),koperek i odrobina soli. Czosnek i koperek siekasz i dodajesz do jogurtu(pamiętaj o tej soli do smaku :-P) . I tyle wyjmujesz upieczone ziemniory z piekarnika, kroisz na pół polewasz sobie sosikiem i jesteś w siódmym niebie.

Pozdro i smacznego. :-P
Za każdy kamień tej ziemi... ostatni swój oddasz dzień...

#43 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13852 postów

Napisano 22 wrzesień 2008 - 10:00

kupiłem za mało kurczaka( strasznie sie skurczył!!)

hehe, drób się kurczy bardzo :P
w ogóle mięcho się kurczy, bo się białko ścina itd :P
poza tym woda którą niestety mięcha są faszerowane, wyparowywywywywuje :P

za dużo ryżu

na jedną osobę, na faceta co dużo je :P to torebeczka wystarczy ;-)
nie ma mnie tu i nie będzie.

#44 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7119 postów

Napisano 22 wrzesień 2008 - 15:49

PdM a te ziemniki sie obiera czy nie?
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...

#45 lowca_motyli

lowca_motyli
  • Użytkownik
  • 360 postów

Napisano 22 wrzesień 2008 - 15:52

dziś próbuję właśnie tych ziemniaków, wish me luck :-P

#46 PdM

PdM
  • Użytkownik
  • 1397 postów

Napisano 22 wrzesień 2008 - 15:58

PdM a te ziemniki sie obiera czy nie?


nie... one mają być w mundurkach ;) dlatego trzeba je dobrze wymyć.

dziś próbuję właśnie tych ziemniaków, wish me luck :-P


ja zrobiłem to i Ty dasz radę. :-D
Za każdy kamień tej ziemi... ostatni swój oddasz dzień...

#47 magdaaaaa

magdaaaaa

    ..lekko próżna flirciara..

  • Użytkownik
  • 23947 postów

Napisano 22 wrzesień 2008 - 19:36

ja lubie pokroić piers z kurczaka podsmażyc kila minut dodac fiź do potraw chinskich i dusic 10 minut . jadam z ryżem. :-D

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko
 


#48 PdM

PdM
  • Użytkownik
  • 1397 postów

Napisano 23 wrzesień 2008 - 12:40

no i co? zrobiłeś? smakowało?
Za każdy kamień tej ziemi... ostatni swój oddasz dzień...

#49 lowca_motyli

lowca_motyli
  • Użytkownik
  • 360 postów

Napisano 23 wrzesień 2008 - 12:41

to jest bardzo dobre :mrgreen: :mrgreen: tyle tylko że pasowałoby jeszcze jakieś mięsko...może ten kurczak nieszczęsny?

#50 PdM

PdM
  • Użytkownik
  • 1397 postów

Napisano 23 wrzesień 2008 - 12:44

no widzisz i jakie proste :lol: co do mięsa masz racje, my robiliśmy jeszcze do tego szaszłyki z p. kurczaka.
Za każdy kamień tej ziemi... ostatni swój oddasz dzień...

#51 lowca_motyli

lowca_motyli
  • Użytkownik
  • 360 postów

Napisano 23 wrzesień 2008 - 12:49

szaszłyki z piersi kurczaka? powiedz coś więcej? wogóle jak się robi szaszłyki?

#52 666ilonka777

666ilonka777
  • Użytkownik
  • 4470 postów

Napisano 23 wrzesień 2008 - 12:53

PdM, lowca_motyli, no prosze mezczyzni rozmawiaja o gotowaniu, pelen szacunek dla Was i podziw oczywiscie, zeby wszyscy faceci sie tak garneli do zrobienia czegos ;-)

#53 PdM

PdM
  • Użytkownik
  • 1397 postów

Napisano 23 wrzesień 2008 - 12:58

szaszłyki z piersi kurczaka? powiedz coś więcej? wogóle jak się robi szaszłyki?


pierś z kurczaka kroisz w dużą kostkę, wrzucasz do miski balsamujesz olejem i przyprawami(grillowe itd.). Odstawiasz to na jakieś 1/2h do lodówki. Następnie boczek i cebule kroisz w plasterki. Jak już wszystko będziesz miał gotowe nadziewasz to na patyczki wiadomo jak mięsko... boczek...cebula... ;) jak już to zrobisz smarujesz olejem z obu stron. Aha no i pamiętaj żeby te kawałki... nie były małe bo to ma być soczyste a nie spieczone... No i tak się robi szaszłyki... oczywiście ze składnikami możesz kombinować do bólu...

Pozdro. :->

666ilonka777, wiadomo że faceci to najlepsi kucharze. 8-)
Za każdy kamień tej ziemi... ostatni swój oddasz dzień...

#54 monika34

monika34
  • Użytkownik
  • 528 postów

Napisano 03 październik 2008 - 15:48

moja rodzinka lubi jak robię zapiekankę makaronową. Gotuje się makaron , smaży cebulkę na złocisty kolor, możesz do tej cebulki dodać parówki pokrojone jak już chcesz, albo kiełbaskę w plasterki. Posolić , popieprzyć jakieś oregano , przyprawę do pizzy. Do naczynia żaroodpornego nakładasz makaron, cebulkę z kiełbaską, startego sera żółtego do zapiekanek. Możesz jeszcze dodać pomidora lub ketchup i zapiec w piekarniku. Mniam . Palce lizać. Smacznego
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#55 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7119 postów

Napisano 03 październik 2008 - 15:53

Palce lizać.

no jak to czytam to rzeczywiście palce lizać :-)
szybkie i proste danie..

a ile minut trzeba to zapiekać?
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...

#56 monika34

monika34
  • Użytkownik
  • 528 postów

Napisano 04 październik 2008 - 12:37

to ciężko powiedzieć . Trzeba obserwować , żeby się nie spiekło za bardzo. Radzę na sam wierzch posypać sera żółtego dość sporo żeby zakrywał makaron :-) Smacznego :-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#57 landrynka

landrynka
  • Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 13 październik 2008 - 11:33

nas wczoraj naszło na pizze, pojechaliśmy do pizzerii a tu zamknięte (w niedzielę!),
więc wracając kupiliśmy sobie po gotowej pizzy mrożonej i zrobiłam w piekarniku, dodałam tylko pomidorki i lux :mrgreen:

#58 palma

palma
  • Użytkownik
  • 101 postów

Napisano 13 październik 2008 - 11:35

ostatnio sami zrobilismy pizze i pycha byla :) teraz mnie naszlo na chinskie ale kolo nas nie ma skad zamowic wiec kupilam rano gotowe danie mrozone chinskie. zrobie ryz do tego i mam taki sos slodko kwasny wiec mam nadzieje ze bedzie super.

#59 diament

diament
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 15 październik 2008 - 08:43

a próbowałyście robić pizzę na cieście francuskim. Ciasto podzielić na 4 części (albo kupić od razu mrożone porcjowane) na to szynka, papryczka, sos pomidorowy, przyprawy (czosnek, zioła do pizzy) i najlepiej na wierzch mozarellę lub ser raclette. Zupełnie co innego i takie bardziej eleganckie - no i czysta robota. Ale też bardziej energetyczne :mrgreen: .

#60 Kamyczek

Kamyczek
  • Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 16 październik 2008 - 13:46

o! to ciekawe :) muszę spróbować bo bardzo lubię ciasto francuskie.
a to porcjowane to jakieś specjalne jest?





Podobne tematy Collapse

  Temat Podsumowanie Ostatni post

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych