Szybko, tanio i łatwo ;)
#41
Napisano 22 wrzesień 2008 - 08:59
#42
Napisano 22 wrzesień 2008 - 09:25
Wybierasz parę sztuk większych ziemniaków, szorujesz je (chyba że lubisz z piaskiem )
następnie musisz je trochę podgotować. Kiedy już to zrobisz owijasz je folia do pieczenia i wrzucasz do piekarnika, w tym samym czasie robisz sos czosnkowy. Potrzebne składniki jogurt naturalny, 1/2 ząbki czosnku (zależy od upodobań),koperek i odrobina soli. Czosnek i koperek siekasz i dodajesz do jogurtu(pamiętaj o tej soli do smaku ) . I tyle wyjmujesz upieczone ziemniory z piekarnika, kroisz na pół polewasz sobie sosikiem i jesteś w siódmym niebie.
Pozdro i smacznego.
#43
Napisano 22 wrzesień 2008 - 10:00
hehe, drób się kurczy bardzokupiłem za mało kurczaka( strasznie sie skurczył!!)
w ogóle mięcho się kurczy, bo się białko ścina itd
poza tym woda którą niestety mięcha są faszerowane, wyparowywywywywuje
na jedną osobę, na faceta co dużo je to torebeczka wystarczyza dużo ryżu
#44
Napisano 22 wrzesień 2008 - 15:49
..to czy jest mądry, po pytaniach...
...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...
#45
Napisano 22 wrzesień 2008 - 15:52
#46
Napisano 22 wrzesień 2008 - 15:58
PdM a te ziemniki sie obiera czy nie?
nie... one mają być w mundurkach dlatego trzeba je dobrze wymyć.
dziś próbuję właśnie tych ziemniaków, wish me luck
ja zrobiłem to i Ty dasz radę.
#47
Napisano 22 wrzesień 2008 - 19:36
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
#48
Napisano 23 wrzesień 2008 - 12:40
#49
Napisano 23 wrzesień 2008 - 12:41
#50
Napisano 23 wrzesień 2008 - 12:44
#51
Napisano 23 wrzesień 2008 - 12:49
#52
Napisano 23 wrzesień 2008 - 12:53
#53
Napisano 23 wrzesień 2008 - 12:58
szaszłyki z piersi kurczaka? powiedz coś więcej? wogóle jak się robi szaszłyki?
pierś z kurczaka kroisz w dużą kostkę, wrzucasz do miski balsamujesz olejem i przyprawami(grillowe itd.). Odstawiasz to na jakieś 1/2h do lodówki. Następnie boczek i cebule kroisz w plasterki. Jak już wszystko będziesz miał gotowe nadziewasz to na patyczki wiadomo jak mięsko... boczek...cebula... jak już to zrobisz smarujesz olejem z obu stron. Aha no i pamiętaj żeby te kawałki... nie były małe bo to ma być soczyste a nie spieczone... No i tak się robi szaszłyki... oczywiście ze składnikami możesz kombinować do bólu...
Pozdro. :->
666ilonka777, wiadomo że faceci to najlepsi kucharze.
#54
Napisano 03 październik 2008 - 15:48
#55
Napisano 03 październik 2008 - 15:53
no jak to czytam to rzeczywiście palce lizaćPalce lizać.
szybkie i proste danie..
a ile minut trzeba to zapiekać?
..to czy jest mądry, po pytaniach...
...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...
#57
Napisano 13 październik 2008 - 11:33
więc wracając kupiliśmy sobie po gotowej pizzy mrożonej i zrobiłam w piekarniku, dodałam tylko pomidorki i lux
#58
Napisano 13 październik 2008 - 11:35
#59
Napisano 15 październik 2008 - 08:43
#60
Napisano 16 październik 2008 - 13:46
a to porcjowane to jakieś specjalne jest?
Podobne tematy
Temat | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|
Jak szybko rośnie stopa dziecka? |
|
||
jak szybko goiła sie wam blizna |
|
|
|
jak się szybko i ładnie opalić? |
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych