Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Modna kiecka na wesele

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
317 odpowiedzi w tym temacie

#301 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5119 postów

Napisano 04 lipiec 2013 - 21:16

je trudno pomylic z panią mloda.

no to oczywiste- ale ogólnie chodzi mi o to, że dużo bieli się przewija, ja to w ogólnie się zastanawiam jak można młodą pomylić z gościem :-P chyba właśnie ktoś by musiał wyskoczyć w białej długiej :-P

Riia no właśnie nie mam- nawet metki nie przejrzałam, żeby w necie wyszukać. Jak wybiorę się ją przymierzać po raz drugi to może jakaś fotę strzelę :-P o ile jej nie wykupią :->
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#302 malwitka

malwitka
  • Użytkownik
  • 1213 postów

Napisano 07 lipiec 2013 - 15:18

inqaa, druga i trzecia kiecucha są ok <ookk></span> Do tej drugiej kilka dodatków i będzie świetnie, ale sama w sobie jest prosta i subtelna, poza weselem również można gdzieś w niej wyskoczyć. Mnie się podobają takie proste sukieneczki, nie przesadzone.

Sajuri, Twoja mnie nie przekonała ze względu na dół tej kiecki i nie lubię ubrań z odkrytymi ramionami, ale mi się nie musi podobać <trele></span>

Co do tej dyskusji, tydzień temu miałam wesele i nie tylko ja byłam w bieli, ale mi to akurat kompletnie nie przeszkadzało bo wyglądałam i CZUŁAM SIĘ jako 'szczegół' Naszego wesela. Jest lato, jasne ubrania są wówczas nawet bardziej wskazane bo w czerni można się nieźle przygrzać. Ale mnie dwie koleżanki pytały czy nie będzie mi przeszkadzać, jeśli założą białe kiecki, nie miałam nic przeciwko. Słyszałam, że biel to kolor młodej, ale to zależy jak kto do tego podchodzi, mnie to nie robi różnicy. Najważniejsze, że goście się dobrze bawili, a my z nimi :-D

#303 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23947 postów

Napisano 16 lipiec 2013 - 21:43

ostatnio czytałam ksiazke o etykiecie , o jedzeniu , ubiorze etc i byl wspomniane , ze biel to klor panny mlodej , ale jesli ta nie wiedzi problemu to mozna ubrac sukienke w tym kolorze.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#304 Daga90

Daga90
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 17 lipiec 2013 - 18:27

A jak i tytuł tej książki?

#305 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23947 postów

Napisano 10 sierpień 2013 - 20:11

swiadkowa . nie bede komentowac choc mam ochote sporo napisac :roll:

Załączone miniatury

• suknia.jpg

#306 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5351 postów

Napisano 10 sierpień 2013 - 22:31

magdaaaaa, a ta kiecka jest biała?
Bo mam wrażenie, że taka bardziej łososiowa...czy mi się wydaje?
Jeśli łosoś, to przyczepiłabym się tylko do cycków na wierzchu ;)
Jeśli biała, to faktycznie panna popłynęła :-P
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#307 Histeria:)

Histeria:)
  • Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Wzrost:w sam raz:P
  • Włosy:brąz
  • Stan:Jeszcze panna...
  • Partner:K.
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 11 sierpień 2013 - 09:01

Nie wyobrażam sobie, żeby moja świadkowa przyszła w jasnej, długiej sukni :roll: Jak można być tak nieogarniętym co wypada a co nie?

#308 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23947 postów

Napisano 11 sierpień 2013 - 09:43

to przyczepiłabym się tylko do cycków na wierzchu

mnie o te cycki chodzi , juz byl wolała ultra mini od cycków na wierzchu ;-)

moja świadkowa przyszła w jasnej, długiej sukni

chyba jaks moda jest , wczoraj ogladałam na yt filmiki z wesel , chcialam zobaczyc jakie kolory sukienek dominuja wsrod gosci i na 3 widziałam swiadkwa w bielusienkiej sukience , dwie mialy takie z baskinka a jedna z ciemna wstawka na wysokosci obojczyków i czarne rajstopy :mrgreen: , ktore potem byly zdjete .

#309 Histeria:)

• Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 11 sierpień 2013 - 14:03

Nie podoba mi się również jak świadkowa zakłada mini, no jak można tak iść do kościoła. Jeszcze jak się jest "szeregowym" gościem, siedzi się daleko od ołtarza to może jeszcze jakoś przymknęłabym na to oko, ale koniec końców świadkowa siedzi tuz przy ołtarzu. dla mnie jest to równoznaczne z tym, że nie zakłada miniówki, żeby dupskiem przed księdzem świecić (przecież zawsze może się po ceremonii przebrać), nie ma mowy o odkrytych ramionach, no i dekoltach po kolana <bezradny></span> Na ślubie gdzie K. był świadkiem świadkowa miała różową sukienkę,mini (ok 2 rozmiary za małą)jak podnosiła wyżej ramiona, nachylał się to piersi jej "wyskakiwały", mamy nawet takie zdjęcie, gdzie widać jej część sutka <bezradny></span> :oops: :roll: Numerem 1 wśród wspomnień z tego wesela jest obciachowa świadkowa, nie to, ze zabawa była przednia a jedzenie dobre...
magdaa, ja dopiero teraz przyjrzałam się twojemu zdjęci, powiększyłam je i... jestem w szoku, przecież jej cały stanik widać.

#310 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11336 postów

Napisano 11 sierpień 2013 - 18:22

chyba jaks moda jest ,

doslownie pare dni temu, gadałam z kolezanka, bo na wesele szła. Ubrala sie w biala sukienke do kolan. Wedlug mnie nic dziwnego
Juz predzej ta pani na foto poszalała bo kiecka dlugaaaaaaa, i satyna , ale jakos mnie to nie gorszy.
bardziej od tego koloru bieli by mnie wkurzało gdyby miala cycek na wierzchu i mini taka ze posladki widac :roll:
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#311 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23947 postów

Napisano 12 sierpień 2013 - 03:46

gdyby miala cycek na wierzchu

ta ma dwa :roll:

#312 Venis

Venis
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 12 sierpień 2013 - 07:53

Ja byłam w tym roku na 3 weselach, dominowały proste suknie- kolor głównie miętowy :) Było kilka Pań które miały nawyk " podciągania dekoltu co by piersi do rosołu nie wpadły : ) Ja kupiłam przepiękne suknie w sklepie ..., są bardzo proste ale eleganckie i co najważniejsze chodzę w nich teraz na kolacje czy nawet na co dzień do pracy- proste eleganckie. Teraz są przeceny w ... - polecam. Do siostry we wrześniu też kupiłam tam kupiłam szarą z delikatną koroną u góry w czarnym kolorze. Generalnie uważam, że na wesele ma błyszczeć Panna młoda - to jej dzień. goście powinni być eleganccy ale krok za nią.

#313 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1901 postów

Napisano 13 sierpień 2013 - 12:14

Tak dyskutujemy tutaj o tym co wypada, co nie, o co byśmy się obraziły a o co nie. Ale czy nie pomyślałyście że może taka sukienka właśnie młodej się podobała? Bo ja nie wyobrażam sobie abym swojej sukienki nie przedyskutowała z młodą, a nawet z nią ją wybierała. I nie wyobrażam sobie abym na świadka brała kogoś kogo nie znam i nie wiedziała jak się ubierze.

Ja będąc na wielu ślubach myślałam, o matko w życiu bym tego nie chciała, tak bym się nie ubrała itp. Ale to były wymarzone śluby tych młodych.

Każdy z nas urodził się ateistą

#314 Histeria:)

• Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 13 sierpień 2013 - 15:21

Riia, no przecież nie wiemy, co komu siedzi w głowie, dlatego każda z nas piszewłaśnie o własnym sposobie myślenia.

#315 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1901 postów

Napisano 13 sierpień 2013 - 17:14

No tylko napisałaś:

Nie wyobrażam sobie, żeby moja świadkowa przyszła w jasnej, długiej sukni :roll: Jak można być tak nieogarniętym co wypada a co nie?

Może ona była ogarnięta tylko tak się właśnie podobało młodej. Bo kurna jak mogłabym być wkurzona na swoją świadkową, przecież to nie jest osoba z ulicy.

Każdy z nas urodził się ateistą

#316 Histeria:)

• Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 13 sierpień 2013 - 17:30

A czy zawsze ludzie robią tylko to, co tobie się podoba? Czy ze swoja przyjaciółką/ kuzynką czy kto tam miałby być świadkową masz identyczny gust, czy nigdy niczym cie nie zaskoczyła?Może PM nie widziała wcześniej tej sukienki?Tego nie wiem, ale wiem, że u mnie takie coś by nie przeszło.

#317 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23947 postów

Napisano 13 sierpień 2013 - 17:44

Histeria:) napisał/a:
Nie wyobrażam sobie, żeby moja świadkowa przyszła w jasnej, długiej sukni Jak można być tak nieogarniętym co wypada a co nie?

Może ona była ogarnięta tylko tak się właśnie podobało młodej. Bo kurna jak mogłabym być wkurzona na swoją świadkową, przecież to nie jest osoba z ulicy.

na swiadkowa brala bym kogos bliskiego mi albo mojemu narzeczonemu i gdyby planowala biala sukienke to albo bym o tym wiedziala , albo ktos by ja usiwadomil by mnie zapytala czy mnie to nie przeszkadza.
a gdyby przyszla z cyckami na wierzcu albo tylkiem to tez bym byla zla , ze przyszla do waznego dla mnie miejsca na wazna dla mnie uroczystość i nie okazala szacunku dla Boga i tego miejsca i z czystej proznosci :chcialabym aby w tym dniu o mnie mowiono a nie jej cyckach czy tylku.

#318 Chiquita

Chiquita
  • Użytkownik
  • 331 postów

Napisano 05 lipiec 2021 - 13:39

Nie wiem, przegladalam tematy, ale nic tak konkretnego nie znalazlam.

A mianowicie zblizaja mi sie dwa wesela. Ostatnio kiecke to chyba na Studniowke kupilam :oops: . Mozecie mi doradzic co sie teraz nosi na wesela? Chyba lepiej kupic sobie krotka? Cieplo dosc jest... Sa jakies kolory modne? Bo ja sie wogole tym nie interesowalam ostatnio...

Hej, może zajrzyj tutaj, ostatnio natknęłam się na ten artykuł i bardzo mi pomógł :-) Krojów i rodzajów sukienek jest mnóstwo, warto poświęcić trochę czasu na spokojny rearech:)